עיקר טענות המבקש
ראשית יצויין כי המבקש הבהיר בבקשתו, וחזר והבהיר, כי בקשתו לקיים דיון נוסף נסבה אך ורק על הקביעות בפסק הדין בנוגע למענק שקבל ממיליקובסקי וחיובו בהשבת הסכום של 270,000 דולר לעיזבונו של מיליקובסקי, וכי הבקשה "איננה עוסקת ואינה קשורה בשום צורה ודרך להסכם ההלוואה שנכרת בין המבקש לפרטרידג'".
למקרא הבקשה עולה כי טענתו העיקרית של המבקש נוגעת לסמכותו של בית משפט זה, וליתר דיוק להעדר סמכותו, ואביא מהדברים כלשונם:
"יוטעם, כי פסק הדין שניתן הנו פסק דין תקדימי אשר מרחיב את סמכויות בג"ץ הרבה מעבר לסמכות השיורית תוך ביטול הליכים חוקיים וכל זאת ללא נימוק ותוך מה שמשנה את שיטת המשפט בישראל. במה דברים אמורים? בית המשפט הנכבד נתן פסק דין על וועדת ההיתרים לפי פרק ד' להודעה בדבר הכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים, התשס"ג-2003 (להלן גם – 'ועדת ההיתרים ניגוד עניינים'), כאשר עניין זה כלל לא בסמכותה. שכן, בית המשפט הנכבד קבע, כי יש להשיב את הכספים שקבל רה"מ, במסגרת ולאור חוק המתנות, כאשר העניין אינו בסמכותו של בג"ץ – שכן לא היתקיים ההליך המתאים בפני ועדת ההיתרים מכוח חוק המתנות ותקנות המתנות (להלן גם – 'ועדת ההיתרים מתנות'). אלא היתקיים דיון בפני ועדת ההיתרים ניגודי עניינים, שכלל אינה מוסמכת לידון בדבר – מרגע שהוכרע, כי המסגרת הנורמאטיבית הנה חוק המתנות. זאת בנגוד למצב שהיה קיים ערב מתן פסק הדין. שכן, תחילה הורה היועמ"ש דאז ד"ר מנדלבליט, כי חוק המתנות לא יחול על המקרה שבכותרת ועל כן ומכוח הכרעה זו, הועבר העניין לטפול ועדת ההיתרים ניגודי עניינים, במקום לועדת ההיתרים מתנות" (סעיף 8 לבקשה, ההדגשות במקור).
ואפילו היה מדובר בהלכה חדשה, הרי שאין צורך "לאשר כל הלכה חדשה על-ידי עריכת דיון נוסף בה" (דנ"פ 6519/05 עיסא נ' מדינת ישראל, פסקה 8 (2.9.2005); דנג"ץ 3998/22 בן ארי נ' השר לבטחון פנים, פסקה 23 והאסמכתאות שם (30.8.2022) (להלן: עניין בן ארי)).
...
לנוכח מסקנה זו בדבר תחולת חוק המתנות, ובדומה לאמור לגבי המענק ממיליקובסקי, נקבע כי אין לוועדת ההיתרים סמכות ליתן היתר לקבלת טובת ההנאה, ומשכך מתיירות הטענות של העותרות ביחס להחלטת מבקר המדינה.
לפי הוראת סעיף 30(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: החוק), בית המשפט העליון רשאי להיעתר לבקשה לקיים דיון נוסף, וזאת בתנאי שבפסק הדין מושא הבקשה נפסקה הלכה העומדת בסתירה להלכה קודמת של בית המשפט העליון, או כאשר לנוכח "חשיבותה, קשיותה או חידושה" של ההלכה שנפסקה בית המשפט סבור כי יש מקום לקיים לגביה דיון נוסף.
עיון בפסק הדין מושא הבקשה ובטענות המבקש מוביל למסקנה ברורה כי תנאים אלה אינם מתקיימים במקרה דנן.
אשר על כן, הבקשה נדחית.