מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לדיון בדלתיים סגורות ביה"ד המשמעתי לשכת עורכי הדין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

המשיב מצטט מפסק הדין בהילכת חיר את הקביעה כי – "איני מיתעלם – ואינני רשאי להיתעלם – מכך שישנו פורום מעין-שפוטי הנידרש, בין השאר, להתבטאויות בלתי נאותות של עורכי דין באולם בית המשפט, והוא כמובן בתי הדין המשמעתיים של לישכת עורכי הדין." (בהודעת המשיב יוחס ציטוט זה בטעות לעל"ע 736/04 הוועד המחוזי של לישכת עורכי הדין נ. שרה מזרחי, עו"ד, פ"ד נח(6) 200, המצוטט אמנם בהילכת חיר אולם הקטע שציטט המשיב הנו חלק מהילכת חיר עצמה ולא מן הציטוט מעל"ע 736/04).
ג. לכתב התביעה שכנגד, במסגרתו עותר המשיב לחייב את המבקשת בפצוי עבור "הנזקים הנטענים בגין פגיעה בשמו הטוב של התובע שכנגד בגין פירסום לשון הרע על ידי פירסום אסור על פי דין של דיון בדלתיים סגורות ... הן בהפצתו פירסום זה לעורכי הדין, למזכירות ביה"ש ולבית המשפט והן בפירסומו ושליחתו ללישכת עוה"ד"..
...
גם בהודעה המתקנת שהגיש המשיב ביום 14.4.16 לאחר החלטתי מיום 11.4.16, בה הבהרתי שנית מה בדיוק התרתי להגיש בתום הדיון מיום 27.3.16, חזר המשיב במידה לא מבוטלת על אותה דרך ומתוך 17 סעיפי ההודעה (המחזיקה 9 עמודים) סעיפים 4 עד 11 וכן סעיף 15 (הראשון מבין השניים הנושאים מספור זה בהודעה, על שלושת סעיפי המשנה שלו) כלל אינם מפנים לפסיקה אלא מהווים שוב מקצה שיפורים לטענות הסילוק על הסף שלו.
לאור תאריך החלטתי אני מאריך את המועדים שקצבתי לצדדים להגשת תצהירי העדות הראשית מטעמם, כך שתצהירי המבקשת יוגשו עד יום 29.5.16 ותצהירי המשיב יוגשו עד יום 19.6.16.
למעלה מן הנצרך אבהיר כי התצהירים יערכו בהתאם לתוצאות החלטתי זו ולא תותר הרחבת חזית אסורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

טענות המשיב בתגובתו: לטענת המשיב, עילת התביעה מתבססת על פירסום ברבים של דף הרשעותיו ו/או חלק מהרשעותיו בפני ביה"ד המשמעתי של לישכת עורכי הדין כאשר מידע זה בזמן הרלוואנטי לפרסומו היה חסוי ואסור לפירסום.
לעניין זה מציין המשיב כי בכתב התביעה הועלתה על ידו עילת הרשלנות אשר יסודותיה פורטו בכתב התביעה בכך שהמבקשות התרשלו שלא שמרו מידע חסוי וסודי או התירו לאחרים לקבל ולהשתמש במידע זה כשברור שמידע זה עלול לפגוע בו. דיון והכרעה: בכל הנוגע לטענות המבקשות בדבר שהוי, כמו גם בדבר העדר עילה בגין כך שהמידע שפורסם איננו חסוי, אין מקום לקבל את הבקשה.
שנית, לעת הרלוואנטית קבע הדין כי דיונים משמעתיים של הלישכה יתנהלו בדלתיים סגורות (כלל 73 לכללי לישכת עורכי הדין (סדרי הדין המשמעתי), תשכ"ב – 1962, כפי שהיה בתוקף באותה עת).
...
וראו גם הערת כב' השופט י' עמית ביושבו בבית משפט השלום בת.א. 2483/97 שאלתיאל סיגל נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ (פורסם במאגרים)(1999), כדלקמן: "לאור העוולה הפרטיקולארית של איסור הפגיעה בפרטיות, לא אזקק לעוולת הרשלנות, אם כי מקובלת עלי הדעה שניתן להגיש תביעה ברשלנות גם במקרה של חפיפה מלאה בין העוולה של פגיעה בפרטיות לעוולת המסגרת של רשלנות..". עמדה כאמור אף הובעה בספרות (ראו: טל חבקין התיישנות (תשע"ד – 2014), עמ' 413; אלי הלם דיני הגנת הפרטיות (2003), עמ' 305, ה"ש 9).
נוכח כל המקובץ, התוצאה היא כי התביעה בעילה של חוק הגנת הפרטיות נדחית על הסף מחמת התיישנות.
הבקשה לדחיית על הסף של התביעה בעילה הנזיקית של רשלנות והפרת חובה חקוקה – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו