הנתבעות טוענות שדין התביעה להדחות או להמחק על הסף, בשל מניעת אפשרות מיצוי זכות תיקון (בהתאם לסעיף 4(ב) לחוק המכר, וסעיף 12.7 להסכם המכר).
הנתבעות דוחות את גרסת התובעת.
לא זו אף זו, נטען כי עם קבלת כתב התביעה, הנתבעת 1 פנתה לתובעת שוב, בבקשה כי תאפשר לה לבצע תיקונים, אך התובעת סירבה (סעיף 8 למכתב ב"כ הנתבעת 1 מיום 04.08.20).
באשר לאיחור במסירה , מציין שלא הוצגו מסמכים ע"י הנתבעת , ושהם ברשותה, כקבלן שבנה את כלל הדירות בבניין , לסתור את טענת התובעת שדירתה , פנטהאוז, גדולה משאר הדירות ועדיפה ולכן מלכתחילה, לא היה מקום לפצוי אחיד, ששולם לכל הדיירות, והיה מקום להגדיל את הפצוי לפנטהאוז.
...
דיור חלופי
משקבעתי כי אין לסטות מחוו"ד המומחה מטעם ביהמ"ש , שקבע כי נדרש פינוי של חודש לביצוע התיקונים , אני קובע כי על הנתבעות, לשלם לתובעת פיצוי בשל הפינוי הנדרש, מישכו, והוצאות הכרוכות בכך, בסך 9,000 ₪ .
אני מחליט שדיונית , כאשר לא אושר תיקון התביעה, אכן אין מקום להכריע בעניין במסגרת ההליך כאן , ואולם ניתן היתר להגשת תביעה עתידית בעניין, ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות, שכן שוכנעתי, שרק בשלב מאוחר יותר של הדיון, התברר הצורך בביצוע בדיקה נוספת, בהקשר זה.
הוצאות
התובעת דורשת החזר בגין תשלום עבור חוו"ד מטעמה 5,808 ₪ , נוכח הקביעות לעיל והתוצאה שלהלן , אני סבור כי התובעת זכאית להחזר הוצאות משמעותי, לרבות חלק שכר מומחה בית המשפט ששולם על ידה, והאגרות בהן נשאה, ובסכום כולל שנקבע לסך 15,000 ₪ .
סוף דבר
התביעה מתקבלת כלהלן:
ביהמ"ש מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת, בגין ליקויי בניה, סך 146,320 ₪ , צמוד ונושא ריבית כחוק, מיום הגשת חוו"ד המומחה 31.08.21, ועד לתשלום בפועל.