בתגובתה לבקשה לסילוק על הסף, אשר הגישה המשיבה ביום 08.12.2022, נטען כי בשונה מהתביעה שהוגשה לבית המשפט לעינייני מישפחה ואשר נמחקה זה מכבר, תביעה זו "איננה תביעת מזונות של הילדים, אלא תביעתה של האישה (האם) להחזר הוצאות שהיא מוציאה על הילדים".
ביום 21.12.2022 ניתנה החלטת בית הדין הרבני האיזורי בבקשה לסילוק על הסף.
במסגרת החלטה זו, קבע בית הדין הרבני האיזורי, כדלקמן:
"הצדדים מתדיינים בנושא מזונות הקטינים בביהמ"ש [לעינייני מישפחה – ח' כ'], ולכן אין כל צידוק לפצל את התביעות: חיוב מזונות להבא – בביהמ"ש, והחזר הוצאות עבר – בביה"ד. מדובר בכרכור מיותר בין ערכאות באותו נושא. משכך, בית הדין מורה לצדדים לפנות בעיניין מזונות הקטינים על כל חלקיו – לביהמ"ש".
ביום 26.12.2022 הגישה המשיבה בקשה לעיון חוזר בהחלטת בית הדין הרבני האיזורי מיום 21.12.2022, בה טענה כי בנגוד לאמור בה, נכון לאותו מועד לא היה תלוי ועומד כל הליך לפני בית המשפט לעינייני מישפחה.
העותר אף הגדיל וציין בתשובתו לערעור כי "שאלת סמכות ביה"ד לידון במזונות קטינים מעולם לא הייתה במחלוקת ואם המערערת הייתה כורכת סוגייה זו כדין לתביעתה בביה"ד קמא במקום לפצל את תביעותיה ולהגיש את תביעת המזונות לביהמ"ש, הליך זה כלל לא היה בא לעולם".
הינה, בשים לב למצוות סעיף 15(ד)(4) לחוק יסוד: השפיטה, יתכן כי די בטעם זה לבדו כדי לדחות טענתו זו של העותר (ראו למשל: בג"ץ 7715/19 פלונית נ' בית הדין הרבני האיזורי חיפה, פסקה 19 (14.06.2020)).
...
לאמור – מקובלת עליי מסקנת בית הדין הרבני הגדול כי אין ענייננו דומה למצב בו "בעלי דין נמצאים בעיצומו של הליך, והתובע גודע את ההליך באיבו כדי להימנע מתוצאה צפויה שאינה נוחה לו". בסופו של יום, התביעה בבית המשפט לענייני משפחה נמחקה בטרם הוגשו תצהירים, ואף טרם נפרשה במלואה יריעת המחלוקת בין הצדדים.
בשולי הדברים אציין, כי מקובלת עליי טענת היועץ לפיה סוגיית היקף סמכותו של בית הדין הרבני האזורי טרם התבררה, ומשכך מצאתי להעיר, בבחינת למעלה מן הצורך, כי בשלב זה אף לא ניתן להכריע בדבר אופייה של התביעה שהגישה המשיבה לבית הדין הרבני האזורי או לקבוע אם מדובר באותה תביעה שהוגשה לבית המשפט לענייני משפחה.
סוף דבר
לא מצאתי עילה להתערבות בהחלטתו של בית הדין הרבני הגדול לפיה בית הדין הרבני האזורי רכש סמכות לדון בתביעה שהגישה המשיבה.