מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לדחיית תביעה שלא הוגשה בסדר דין מהיר

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש תביעה בסדר דין מהיר בסך 13,823 ₪ נגד המערערת שהיא המבטחת של רכבו בתקופה הרלוואנטית.
לאחר עיון בטענות הצדדים ומכוח סמכותי בהתאם לתקנה 138 (5) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018 הגעתי למסקנה ולפיה דין העירעור להדחות מהנימוקים כדלקמן: א) מדובר בתביעה פשוטה ביותר שבה היה צריך בית משפט לקבוע על סמך עדויות וראיות שהוצגו בפניו - האם כל הנזקים הנטענים על ידי התובע נגרמו כתוצאה מהתאונה.
אין גם מענה עינייני בתגובה לתשובה לטענת המשיב בתשובתו ולפיה ככל שסברה חברת הביטוח כי הנזקים הם כתוצאה של שתי תאונות שונות, אזי יכלה לבקש הישתתפות עצמית בגין כל תאונה ולא היה צורך לנהל הליך יקר ומסובך, שכן ברור כי התובע שניזקק להגשת תביעה היה צריך לשלם שכר טירחה לבא כוחו והיה צריך לשלם לשמאי מטעמו.
...
סכום ההוצאות במקרה דנן הוא אכן גבוה מהמקובל אך עדיין אינו חורג מהסביר ולפיכך, לא מצאתי לנכון להתערב גם בקביעה זו. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
ב) אמנם היה מקום לחייב את המערערת בהוצאות בשיעור גבוה גם בערכאה זו שכן אפשרתי למערערת לסגת מהערעור (ראה החלטתי מיום 18.10.21).
המערערת השתמשה בזכותה הלגיטימית שלא להיעתר להמלצתי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בתמצית מרובה, ומבלי לפרט את כלל האירועים יצוין כי ההליך הקודם הנו תביעה בסדר דין מהיר, על סך 50,600 ₪ בגין נזקים שנגרמו לטענת התובע לשעון אספנות שלו, על ידי צד ג'.
בהחלטה בתום דיון קדם המשפט התרעתי כי אי הגשת תצהיר משמעה העדר יכולת להביא את העד "אלא אם כן ישתכנע בית המשפט, על פי בקשת בעל דין הנתמכת בתצהיר כאמור, כי תצהיר העד לא הוגש מסיבות מוצדקות". התובע לא הגיש תצהיר עדות ראשית, והטעם שצוין בתגובה הראשונה שהוגשה, תקלה במשרד ב"כ התובע עקב חילופי כוח אדם, אינו הצדקה מספקת, וזאת אף בייתר שאת בנסיבות שבהן הדברים נימסרו ללא פירוט מספק, ללא תצהיר ואף מבלי שהוגשה בקשה בעיניין (הדברים נימסרו במסגרת תגובה לבקשה לדחיית התביעה).
בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, שעקרונותיהן חלים גם על ענייננו "הגישה למחדלים של בעל דין היא פחות ליבראלית. בהנתן שמחיקת תובענה אינה יוצרת מעשה בית דין אלא מחזירה את התובע אל סוף התור (וכן מחייבת את התובע בתשלום אגרה נוספת), אזי השמוש בכלי של מחיקת תובענה אנו נחשב לדרמטי במידה כזו שיש להפעילו רק במקרים קצוניים או כאשר 'כלו כל הקיצין'..." (ע"א 2602/21 בן חמו נ' ליימן שליסל בע"מ (20.12.21)).
...
לאחר מכן הגיש את התביעה באמצעות עורך דין אחר, ובסופו של דבר ניתן פסק דין לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט בסך הנזק שאמד מומחה בית המשפט.
סוף דבר: בקשת הנתבע לדחיית התביעה מחמת אי הגשת ראיות התובע מתקבלת בזאת.
התביעה נדחית.
לפנים משורת הדין, מאחר שהתביעה נדחית (הגם שלא בהתאם להמלצת בית המשפט, דבר שהיה מביא ככל הנראה לאיון ההוצאות במקרה זה) יישא התובע בהוצאות הנתבע בשיעור מופחת מהשיעור הקבוע בתעריף המינימאלי המומלץ של לשכת עורכי הדין, בסך של 2,500 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה קמא בסך 64,000 ₪ הוגשה בסדר דין מהיר נגד עו"ד הורוביץ וגרינשטיין.
התובע – המערער היתנגד לבקשה שהוגשה לפי תקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד – 1984 שאינה קיימת עוד וטען כי הבקשה לא נתמכת בתצהיר.
נטען כי בפועל מדובר בבקשה לדחיית התביעה ולא להפקדת ערובה.
בעבר, כאשר תקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד – 1984 היתה בתוקפה, היה צריך בית משפט לדחות תביעה, כאשר לא הופקדה הערובה במועדה (תקנה 519 (ב)) ואילו כיום התביעה נמחקת ולא נדחית.
...
בעבר, כאשר תקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד – 1984 היתה בתוקפה, היה צריך בית משפט לדחות תביעה, כאשר לא הופקדה הערובה במועדה (תקנה 519 (ב)) ואילו כיום התביעה נמחקת ולא נדחית.
לסיכומו של עניין – אין בערעור נימוק המצדיק ביטול פסק דין שמחק תביעה בשל אי הפקדת ערובה להבטחת הוצאות המשיב 1 וממילא דין הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעות בכתב ההגנה ביקשו לדחותה, ולחלופין "לנוכח מידת מורכבות התביעה והצורך להדרש לחוות דעת מומחים, ולנוכח זאת שבגין אותו הטענות שהועלו בה הוגשו הן בקשה לאישור תובענה כייצוגית בגדרי ת"צ 41058-01-23 אלעד ואח' נ' שלמה מוטורס ואח' (להלן: "בקשת האישור") שסכום הנזק שהוערך בה עולה על 2.5 מיליון ₪, כאשר התובע נכלל בקבוצה שבגינה הוגשה בקשת האישור ולא ביקש מבית המשפט המחוזי שדן בה לצאת ממנה, והן תביעות שהוגשו בסדר דין מהיר לבית המשפט השלום בראשון לציון בגובה מיצטבר של למעלה ממיליון ₪, מתבקש בית המשפט לעשות שימוש בסמכותו על פי סעיף 60(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984, ולהורות על העברת הדיון בתביעה לבית המשפט השלום.
נקבע בהחלטה: "אין מקום לעכב הליכים. אין שום ערובה לכך שהתובענה הייצוגית תיצור השתק פלוגתא. כמו כן מבחינתי ברגע שהתובע הגיש את התביעה פרטנית וגם הודיע שהוא לא יהווה חלק מהקבוצה. יש הודאת בעל דין בעיניין. העובדה שהוא לא הגיש את ההודעה לבית המשפט המחוזי בתוך התיק לא צריכה למנוע זכותו לנהל את התביעה כאן מה גם שלפי החוק טרם הגיע המועד כי טרם הוגשה התובענה כייצוגית ולכן טרם הגיע המועד לתת הודעה כזו מצד התובע" (עמ' 3 שורות 24-28).
...
בתשובה לבקשת רשות הערעור נטען כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) הליך של תביעה קטנה היא הליך שנועד להיות יעיל וחסכוני ואין זכות קנויה לערער על תוצאותיו.
לסיכום: לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על אף שהוסבר לנתבע לפני הדיון, כי במידה והוא מעוניין להזמין עדים, עליו להגיש תצהירי עדות ראשית של העדים, הנתבע לא עשה כן. לא למותר לציין, כי התביעה נשוא הבקשה הוגשה ביום 16.10.18, הרשמת הבכירה שדנה בתיק זה בתחילתו, מיכל פרבר, קיבלה את ההיתנגדות ביום 24.9.19 וביקשה מהצדדים להתאים תביעתם להליך של סדר דין מהיר.
בעיניין אחר, קבע בית המשפט המחוזי בחיפה תא (חי') 11650-05-14 אחמד מאדי נ' נואף בדארנה כך: "על פי נוהלי הנשיא לטפול בבקשות דחיית דיון, רשאי בית המשפט לבקש ממבקש דחיה המבוססת על מחלה, לצרף אישור רפואי לפי סימן ג' לפקודת הראיות. בתיק זה הוגשה בקשה לדחייה המבוססת על מחלת התובע, לפי מיסמך מרופא המציין שהתובע סובל מחום וכאבי בטן. חום וכאבי בטן הם סימפטומים למחלה קלה או קשה. יש שופטים, עורכי דין ומתדיינים, שכאשר הם סובלים מחום וכאבי בטן הם לוקחים כדור וממשיכים בעבודה, ויש כאלה שסובלים במידה שאינם יכלים לתפקד. איני רופא, ואיני יודע אם מצבו של התובע מצדיק העדרות מישיבת הוכחות בתביעה שהגיש לבית המשפט. על כן, קבעתי שעל המבקש להמציא אישור רפואי לפי פקודת הראיות או תעודה רפואית לפי תקנות הרופאים, אשר יכללו קביעה רפואית, לפיה התובע אינו מסוגל להתייצב לדיון. המבקש המציא את המסמך הקודם, כשעליו חותמת של קופת החולים. אין ראיה מספיקה לכך שהתובע מנוע מלהופיע לדיון בשל מחלה. הסכמת הצד שכנגד אינה מספיקה, ובין היתר משום שדחיית הדיון תבוא על חשבון תיקים אחרים שהגיע זמנם, שלא הסכימו לדחייה. על כן, אני דוחה את הבקשה לדחיית הדיון." אי לכך ציינתי שבמקרה דנן אין לקבל את סקירת מצבו הבריאותי ומכתבי הזימון לבדיקות שצרף הנתבע כראיה המעידה על מחלה שמונעת ממנו להתייצב לדיון, ואין לקבל את טענת הנתבע, לפיה לא ניתן להמציא אישור רפואי בהתאם לפקודת הראיות אודות מחלה שסובל ממנה.
...
בעניין ע"א  765/18 חיון נ' חיון ואח', נאמר על ידי כבוד השופט שטיין כי בדבר שקר יש להפעיל את ההלכה הבאה: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו היתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות. מדובר בכללים ידועים ומושרשים, אך הפעלתם נתונה במידה רבה לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית, ומסיבה זו – כך נראה לי – היא לא יצרה עדיין נורמות כלליות ותקדימים מחייבים.
" יצוין כי בעניין רע"א 1957/12 זהרה חלה נ' יוסף כהן נאמר, כי "השיקול המנחה השני בבחינת בקשה לביטול פסק דין, נוגע לסיכויי ההגנה. על מבקש ביטול פסק הדין להראות, ברמה הלכאורית, שיש לו אינטרס בביטולו ושטיעוניו אינם עולים בגדר הגנת בדים, שכן אין תועלת בביטול פסק-דין אם אין כל סיכוי שתוצאתו תשתנה לאחר בירור ההליך". אני סבור שסיכוייו של הנתבע לזכות במשפט הם קלושים ביותר ואף ניכר כי הגנתו הינה הגנת בדים.
לסיכום, אני סבור, כי הנתבע נהג בזלזול חמור כלפי בית המשפט מקום שלא התייצב לדיון, וכן, כאשר הגיש בקשות חוזרות לדחיית הדיון בסמוך למועד הדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו