בהסכם נכתב "מוסכם כי סמכות השיפוט כלפי הסכם זה נתונה לבית המשפט בחיפה או בכל מקום אחר לפי שיקול דעת המתווך "בני נדל"ן שיווק ייזום ותיווך".
לשיטת המבקש המדובר בתנאי מקפח בהגדרתו, לפי חוק החוזים האחידים, אשר יש בו להגביל , לכבול את המבקש בחובה שלא ידועה לו והכל בחוסר תום לב. אי לכך יש להורות על ביטולו, ועל ביטול ההתניה המטילה חובת תשלום דמי תיווך ואף ביטול ההסכם בכללותו, או לחילופין להעביר את הדיון לבית המשפט המוסמך במחוז תל אביב.
מהאמור לעיל, לא ניתן לקבוע כי תניית השיפוט מקפחת את המבקש ומונעת ממנו עקרונית את הזכות שעניינו יישמע בבית משפט, ונראה כי טענתו זו נשענת על שקולי נוחיות, כפי האמור בפס"ד מיפעל הפיס, שבו נדחתה הטענה לתניה מקפחת שם ציין בית המשפט את הדברים הבאים:
"מקום בו דן בית משפט זה במקרים בהם הוכח קיומה של תניית סמכות שיפוט מקומית ייחודית מוסכמת, נפסק כי תנייה זו גוברת על שקולי הנוחות. על פי ההלכה, רק שיקולים 'בעלי משקל מכריע' יניאו את בית המשפט מלכבד תניית שיפוט (ראו: בש"א 57/98 דליה אתר נ' בנק ירושלים בע"מ, פ"ד נב(3) 481, 484-485, בש"א 14/99 ועקנין נ' אררט [לא פורסם, [פורסם בנבו] ניתן ביום 8.2.99]). לא כל אי-נוחיות, הנגרמת לבעלי הדין, תצדיק את העברת הדיון מבית-משפט במחוז עליו הוסכם בחוזה בין הצדדים".
ראה גם את דברי כב' השופט דנציגר בהחלטתו ברע"א 11180/08 עירית מודיעין נ' ארד, [פורסם בנבו] (6.5.09), במסגרת בקשת רשות ערעור על החלטה בעיניין קיומה של סמכות מקומית לפי תקנה 3 לתקנות, ואי העברתו של דיון למחוז אחר:
"לסמכות המקומית תכלית כפולה: 1. נתוב תיקים בין בתי המשפט השונים למניעת עומס יתר על בית משפט זה או אחר; 2. קידום נוחות הצדדים בניהול הדיון [רע"א 188/02 מיפעל הפיס נ' אלי כהן, פ"ד נז(4), 473, 477 (2003) (להלן: עניין מיפעל הפיס)]. לענייננו רלוואנטית התכלית השניה לפיה הסמכות המקומית נועדה לקידום נוחות הצדדים בניהול הדיון. ואכן, הסמכות המקומית בתקנה 3 לתקנות סדר הדין מפורשת באופן כזה שהיא נועדה לשרת את נוחות הנתבע, שלא ייאלץ להתדיין הרחק ממקום מושבו (י' זוסמן סדר הדין האזרחי (בעריכת ש' לוין, מהדורה שביעית, 1995) 78). ברם, ברוב המקרים, מקהה המרחק הגאוגרפי הקצר שבין נקודות שונות על מפת הארץ תכלית זו ומתמעטת נחיצותה [בג"ץ 7067/07 חיים נתנאל בע"מ נ' שר המשפטים - פרופ' **** פרידמן (לא פורסם, [פורסם בנבו], 30.8.2007)]. הפיחות שחל במעמד הסמכות המקומית, ככלי לקידום נוחותו של המתדיין, מצא ביטויו גם בהילכת פולג, אשר כנגדה טוענות המשיבות, לפיה "במדינה קטנה כמדינתנו אין לייחס משמעות מופרזת לשאלה אם תובענה פלונית מוגשת בתחום סמכותו המקומית של בית משפט זה או אחר" (הילכת פולג, 734).
...
לסיכום טוען המשיב, כי אשתו של המבקש איננה בעלת דין בתיק, לכן הטיעונים לגביה אינם מהווים סיבה משכנעת להעברת הדיון, מה גם שבקשתו של המבקש אינה מלווה בתצהיר שיאמת את העובדות הנטענות בה , ועל כן, יש להורות על דחיית הבקשה.
המבקש לא פירט את הנסיבות אשר יובילו למסקנה כי המדובר במקרה קיצוני ביותר, מלבד הטענה הכללית, שלא נתמכה מטעמו אף בתצהיר לפיה "ההסכם הוצג לו בחטף" .
הנטל לסתור את החזקה הינו , כאמור, על המשיב ובחינת כל הנסיבות במקרה עסקינן, מובילה למסקנה כי הוא עמד בנטל לסתור את החזקה.
בנסיבות העניין, בקשת המבקש נדחית.