צו ההריסה השיפוטי ניתן עוד ביום 1.6.98, במסגרת גזר-הדין שהושת על המערער בת"פ 4161/97, זאת בגין הרשעתו בעבירה של בנייה ללא היתר – לפי סעיפים 145(א) ו-204(א) לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965; בכך שבנה, בשנת 1997, בשכונת אלסעדייה, ברובע המוסלמי בעיר העתיקה בירושלים, ללא היתר בנייה ובניגוד לתוכנית המתאר, מבנה בן שתי קומות, בשטח של כ-36 מ"ר כל אחת, ובסה"כ – כ-72 מ"ר. על-פי גזר-הדין, אמור היה המערער להרוס את המבנה לא יאוחר מיום 1.6.99.
את דחיית בקשת המערער למתן ארכה לבצוע צו ההריסה, לצורך הכשרת המבנה, נימק בית-משפט קמא כדלהלן:
"בעיר העתיקה בירושלים קיימים שיקולים כבדי משקל, שאינם קיימים במקומות אחרים בירושלים או בארץ, שיקולים היסטוריים, אדריכליים, דתיים ותכנוניים. אין לטעמי להשלים עם עבירה בלתי-חוקית באזור זה של העיר, במיוחד עבירת בנייה בהיקף כה גדול, אשר יש בה כדי לפגוע בחזות פני המקום ובמרקם המיוחד של העיר העתיקה.
ב"כ המשיבה גורס, כי לא נפל פגם בהחלטת בית-משפט קמא, הן בגזר-הדין, והן בהחלטה האחרונה, שלא ליתן ארכות נוספות לבצוע צו ההריסה, ובפרט כאשר מדובר בבבנייה רחבת היקף בעיר העתיקה בירושלים, שבוצעה לפני למעלה מעשור, כאשר ההליכים התכנוניים בעניינה, שאמורים להיות ממושכים, מצויים כיום בשלב טרומי של בדיקת התוכנית ביחידת השימור העירונית.
...
בהקשר זה אין מנוס מלשוב על הדברים שהשמעתי בפסקי-דין נוספים שניתנו על-ידי לאחרונה (ואשר אוזכרו בפיסקה 9 לעיל).
על-רקע האמור, מן הראוי שלא לאפשר הנצחתה לאורך זמן של בנייה בלתי מבוקרת באזור העיר העתיקה – הפוגמת באופיו המיוחד של האיזור, ופוגעת במרקם התכנוני הייחודי שלו – שהוא נכס של הכלל.
על-יסוד האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.