הדיון השני היתקיים היום, לאחר שביהמ"ש קיבל בקשת המבקשת לדחות מועד הדיון.
ביהמ"ש דוחה הבקשה
אשר על כן, מעבר לפגמים בבקשה, אי התאמתה לדיון במסגרת תובענה ייצוגית, ביהמ"ש קובע כי במקרה דנן, ובדומה לעניין ועקנין, חל עיקרון ייחוד העילה ולפיכך לא ניתן לתבוע בגין ביטול הטיסה מכוח עילות שאינן קבועות בחוק שירותי תעופה, חוק התובלה האוירית ואמנת מונטראול ומאחר שהמבקשת לא תבעה בעילות הנ"ל, אלא לפי עילות אחרות, חיצוניות, אין אפשרות סבירה כי התביעה תוכרע לטובת המבקשת, ולכן ביהמ"ש דוחה הבקשה.
...
אולם, ביהמ"ש התייחס בעניין ועקנין לפסק דין זה וקבע כלהלן:
"73. אין בידי לקבל את הפסיקה שצוינה על ידי המבקשת, ואשר לשיטתה מעידה על כך שאמנת מונטריאול אינה חלה על הנסיבות דנן. אותה פסיקה אינה עוסקת במצבים של עילה בשל עיכוב או ביטול טיסה אלא בעילות אחרות, כגון בנזקים שנגרמו עקב הטסת נוסעים מבלי שהייתה בידיהם ויזה, או אז נקבע כי אלו נזקים שמקורם בבידוק לפני שלב התובלה האווירית, ומשכך אמנת מונטריאול אינה חלה עליהם [ר' למשל: רת"ק (מחוזי ת"א) 30901-05-17 אתיופיאן איירליינס נ' לוי [פורסם בנבו] (27.7.17)].
אשר על כן, המסקנה היא כי על המחלוקת חל סעיף 6 לחוק שירותי תעופה שמחייב מוביל אווירי להשיב לנוסע את מחיר הכרטיס, אך פוטר אותו על פי ס"ק (ג)(1) מתשלום פיצוי כאשר הנוסע קיבל הודעה על הביטול "14 יום לפחות לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה".
הוראת סעיף 6 אינה מגבילה שיקול דעת המוביל האווירי לעניין סיבת הביטול.
סוף דבר
ביהמ"ש דוחה הבקשה ומחייב המבקשת בשים לב לכך שהתקיימו רק שני דיונים, ללא דיון בבקשות מקדמיות, בתשלום שכ"ט ב"כ המשיבה בסך של 15,000 ₪ בלבד.