מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לדחיית דיון קדם-משפט בשל מצב בריאותי

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 1.6.2020 דחה בית המשפט קמא את בקשת העיכוב, בציינו "[נראה] כי העניינים הנדונים בבוררות אינם חופפים לחלוטין לעניינים נשוא התביעה, והסעד המבוקש בבוררות הוא כספי בעוד שהסעד הנתבע בהליך זה הנו הצהרתי". ביום 15.7.2020 הגיש בא-כוח המשיבות 3-2 (להלן: האחיות) בקשה לדחיית דיון קדם המשפט אשר היה קבוע לאותו היום, וזאת בשל מחלה.
נוכח טעותו זו, קבע בית המשפט קמא כי "ב"כ [המערער] עתר לדחיית הדיון בבוקרו של הדיון. [המערער] לא יידע את המשיב אודות בקשת הדחייה שהגיש, חרף העובדה שהחזיק בידו אישור רפואי לתמיכה בבקשת הדחייה כבר יום קודם לכן", וכי נוכח האמור התייצבו המשיב ובא-כוחו באולם הדיונים במועד שנקבע.
בית המשפט קמא הוסיף והבהיר כי "חילופי הדברים בין מותב זה לב"כ המשיב נגעו לעובדת אי התייצבותו של [המערער] לדיון. מדובר במצב שנוצר בעטיו של [המערער], ואין לו להלין אלא על עצמו". עוד הבהיר בית המשפט קמא כי "לא נאמרו דברים מהותיים הנוגעים להליך. לא ניתנה כל החלטה מהותית", וכי נקבע דיון קדם משפט נוסף על מנת לאפשר למערער את יומו בבית המשפט.
...
בשלב זה, ניתנה על ידי המותב החלטה נוספת לפיה "לאחר שהוצג מסמך רפואי, על פיו ב"כ [האחיות] חולה ואינו יכול להתייצב בביהמ"ש, אין מנוס מדחיית הדיון". עוד הורה בית המשפט לבא-כוח האחיות להגיב לבקשת בא-כוח המשיב לפסיקת הוצאות.
דין הערעור להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטתו ציין בית המשפט, בין היתר: "נראה לי שכאשר מתכנסים אנו לקיום דיון בבית המשפט, ואדם מעוניין להיות נוכח בו בלא מסיכה בשל מצב רפואי, מצופה שיגיש בנושא הודעה או בקשה מראש, על מנת לאפשר ליתן בעלי הדין להביע עמדתם בנושא – וגם לבית המשפט ועובדיו שינכחו בדיון. [...
מכל מקום, בית המשפט הוסיף כי התבטאויותיו בדיוני קדם המשפט היו "בעל[ות] אופי לכאורי בלבד"; כי שיקוף הסכויים והסיכונים שעומדים בפני כל צד אינו מקים עילת פסלות; וכי ההחלטות בנוגע לבקשת המערער לדחיית דיון ההוכחות אף הן אינן מקימות הצדקה לפסילתו.
...
דין הערעור להידחות.
טענתו הנוספת של המערער בדבר פגיעה בזכויותיו הדיוניות עקב ביטול הדיון, אינה מקימה כשלעצמה עילת פסלות ומקומה אינו בבקשת פסלות אלא בהליכי ערעור מתאימים (ע"א 8318/20 פלונית נ' מדינת ישראל, פסקה 10 (21.3.2021)), על כן לא שוכנעתי כי הוכחה הצדקה לפסילת המותב, אף לא מטעמים של מראית פני הצדק.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הבקשה הוגשה בהמשך לדיון קדם המשפט שהתקיים ביום 03.01.23, במסגרתה הועלתה, לראשונה במסגרת ההליך שבכותרת, בקשת הנתבעת להגשת הודעה לצדדי ג', הקבלן והקונסטרוקטור, שתכננו ובנו את הבית ממושא התביעה (להלן: "הגורמים הנוספים").
בתמצית, אציין כי במסגרת הבקשה נטען כי הטיפול בתיק התעכב, בשל מצבו הבריאותי של ב"כ הנתבעת, עוה"ד רוזלס, הממונה הישיר על הטיפול בתיק.
במסגרת זו על בית המשפט לשקול את הפגיעה האפשרית בצדדים – בתובע (אם הבקשה תיתקבל); או בנתבע (אם היא תדחה והנתבע יהיה עלול להיאלץ לנהל הליכים משפטיים נוספים).
בית המשפט מאחל, כמובן, רפואה שלמה ובריאות איתנה לב"כ המבקשת, אולם עם כל ההבנה לנסיבות הנטענות, הרי לא הובהר הכיצד הוגש כתב הגנה במועד ולא הוגשה הודעת צד ג' בד בבד עימו, באיזו תקופה חלו אותן נסיבות רפואיות ומדוע לא יכול היה עורך דין אחר במשרד ב"כ המבקשת להגיש את הבקשה במועד מוקדם יותר (עובר לקיום קדם המשפט הראשון), באופן שהיה מצמצם את הפגיעה בתובעים.
...
לאחר ששמעתי טיעוני ב"כ הצדדים בעל פה, במסגרת הדיון, ניתנה החלטתי מאותו היום, בזו הלשון: "קיימתי היום קדם משפט ראשון בתביעה כספית שהגישו התובעים כנגד הנתבעת שהינו החברה המבטחת את בית מגוריהם, בטענה לחובת פיצוי בגין מקרה ביטוח.
לאחר שעיינתי פעם נוספת בכתבי הטענות, בפרוטוקול הדיון, בבקשה ובתגובה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של הבקשה להידחות.
סוף דבר: במכלול הטעמים שפורטו לעיל, סוג הטענות שהועלו כנגד הגורמים הנוספים והמועד שבו הועלתה הבקשה, על כל המשמעויות הנלוות לכך, הבקשה למתן הארכת מועד להגשת הודעה לצדד ג', נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

· ביום 22.10.2020 הוגשה בקשה בהסכמה לדחיית מועד דיון קדם משפט ראשון שהיה קבוע ליום 26.10.2020, וזאת בשל העובדה כי ב"כ התובעים טרם חזר לפעילות סדירה בשל מצב בריאותו ובשל כך שטרם נערכה פגישת מהו"ת בגין אותה סיבה.
...
· ביום 14.12.2022 נתתי החלטה לפיה, האמור בסעיף 2 להודעת התובעים אינו מדויק: חוסר המעש הוא בהחלט גם של התובעים, שלא קיימו אחר החלטתי האחרונה מיום 20.11.2022 בתיק.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ככל שניתן להבין מכתב הגנתה (כמו גם מתצהיר עדות ראשית מטעמה, שהוגש בשלב מאוחר יותר), טענתה של המבקשת הייתה (ועודנה) כי מכירת הדירה מנוגדת להסכמות הצדדים, וכי כוונת המשיב והאם בהסכם הייתה להעניק למשיב זכות להתגורר בדירה, מבלי שתהיה לו כל זכות קניינית בה. ביום 30.1.2023 נערך דיון קדם משפט שממנו נעדרה המבקשת, לטענתה בשל מצבה הרפואי, אך זאת מבלי שהגישה אישור רפואי לבית המשפט לעינייני מישפחה.
שלושה ימים קודם למועד שנקבע לדיון ההוכחות, בא-כוחה של המבקשת הגיש בקשה לדחיית הדיון בשל בדיקה רפואית חשובה שהוא נידרש לבצע, כמו גם בשל מצבה הרפואי הנטען של המבקשת עצמה (מבלי שצורפו אסמכתות רלוואנטיות).
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, מצאתי כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבים.
סוף דבר: הבקשה לרשות ערעור נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו