בפניי בקשה לדחיית התביעה על הסף מחמת מעשה בית דין והתיישנות.
הנתבע, שתמך התגובה בתצהירו, טען כי תגובת התובע לא גובתה בתצהיר, בנגוד לתקנות.
מעשה בית דין - המסגרת הנורמאטיבית
על פי תקנה 101(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, בית המשפט רשאי בכל עת לדחות תובענה על הסף מחמת מעשה בית דין.
התובע טען בהתנגדות שהגיש בתביעה הקודמת כי התביעה הוגשה בשיהוי; כי הגיע להסדר כספי בגין השיק נשוא התביעה ושילם במסגרתו חלק מהסכום; כי התביעה לתשלום סכום קצוב כוללת שיק ערבון שניתן מחשבונו האישי של שותפו ולכן לא ניתן לתבוע אותו בגינו; וכי הנתבע דנן לא ביצע את עבודתו כפי שהתחייב וגרם לו לנזקים אותם ביקש לקזז מסכום התביעה הקודמת (כתב התביעה, ההיתנגדות ופרוטוקולי הדיון ופסק הדין בתביעה הקודמת צורפו לכתב ההגנה).
טענות התובע כי במהלך הדיון בתביעה הקודמת נאמר שתהיה שמורה לו הזכות להגיש תביעה נפרדת בגין טענות הקזוז לא נתמכה בתצהיר, והוכחשה על ידי הנתבע בתצהירו (סעיף 41 לתצהיר הנתבע, צורף לתגובת הנתבע).
...
הנתבע טען בכתב ההגנה כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות, שיהוי, קיומו של השתק עילה ופלוגתא, והעדר יריבות.
עוד טען, בקליפת אגוז, כי ההסכם שצורף לכתב התביעה כלל שינויים שנעשו בכתב יד על ידי התובע שלא נכללו בהסכם המקורי שנחתם בין הצדדים; כי התובע ושותפו התחמקו מתשלום הסכום בו התחייבו בהסכם, וכי העבודות בוצעו ברמה הגבוהה ביותר, בתיאום מלא עם התובע ושותפו, וכי התובע הוא שגרם לעיכוב בביצוע העבודה שכן בחר לא לשלם לנתבע את התשלום המגיע לו, אשר שולם בסופו של דבר לנתבע במסגרת התביעה הקודמת.
זאת ועוד, גם אלמלא קיומו של מעשה בית דין, אני סבורה כי במקרה דנן אין בהעלאת טענות הקיזוז בהתנגדות, כדי לעכב את מרוץ ההתיישנות בתביעה דנן.
דין התביעה אפוא להידחות על הסף מחמת התיישנות.
סיכום
התביעה נדחית על הסף מחמת קיומו של מעשה בית דין והתיישנות.