רקע כללי וטענות הצדדים:
עסקינן בתביעה לתשלום פיצוי בגין איחור במסירת דירה אותה רכשו התובעים מהנתבעת, פיצוי בגין השוני בין גודל הדירה אשר רכשו לבין הדירה שהועמדה לרשותם בפועל, וכן פיצוי בגין תיקון ליקויי בנייה שהתגלו בדירה.
בפני בקשת התובעים להורות לנתבעת להגיש תצהירי גילוי מסמכים כלליים וספציפיים ערוכים כדין תוך היתייחסות נקודתית לכל מיסמך שגילוייו התבקש על ידי התובעים באופן שיתאפשר לתובעים להבין מה מהותם של המסמכים עליהם הוצהר ומה מהותם של המסמכים שגולו בפועל.
נוסף בזאת, המסמכים הנדרשים מתייחסים לטענה בנוגע לאיחור במסירת הדירה, רכיב אשר מסתכם על ידי התובעים ב17% בלבד מסכום התביעה.
אוסיף ואציין שאין די באמור בתגובה לתשובה לפיה התובעים ישמרו את המסמכים בסודיות ולא יעבירו אותם לכל צד ג', שכן ככל שיעשה בהם שימוש במסגרת ההליך שבפני, המסמכים יהיו חשופים לכלל הציבור.
מנגד טענה הנתבעת כי בפרויקט 215 דירות ואין כל קשר בין חשבונות מאושרים לקבלני משנה לבין דירת התובעים ואף אין קורלציה בין הגשת החשבונות לשלבי הבניה, עוד הוסיפה כי ככל וחפצים התובעים להיתחקות אחר מועדי ושלבי ביצוע העבודות בפרויקט, יכלו לפנות לנתבעת ולשאול אותה את השאלות, התובעים לטענתה לא שלחו שאלון מטעמם.
...
בע"א 40/49 ויקטור ע. כיאט נ' לוסי כיאט ו- 4 אח', פ"ד ג 159, ציטט ותרגם כבוד השופט אגרנט את הפסיקה הנוגעת לבקשת צד לגילוי מסמכים מפסק הדין בעניין Compagnie Financiere du Pacifique v. The Peruvian Guano Co.(1882-83), 11 O.B.D. 55, 63, ובזו הלשון:
"נראה לי שכל מסמך ייחשב כנוגע לעניינים השנויים במחלוקת במשפט, אשר לא ישמש כעדות בלבד בעניין הנדון, אלא שמתקבל על הדעת כי גם יהא עשוי- לאו דוקא יהא צריך – לעזור, בעקיפין או במישרין, לצד הזקוק להצהרת המסמכים, אם כדי לקדם את ענינו הוא, ואם לשם פגיעה בעמדת מתנגדו. הוספתי את המילים, במישרין או בעקיפין, הואיל וכפי שהדבר נראה לי, אפשר לומר כי מסמך מכיל אינפורמציה המסייעת בידי הצד הזקוק להצהרה כדי לקדם את ענינו או לשם פגיעה בעמדת מתנגדו, אם זהו מסמך שיש בו כדי להוליך לקו חקירה העשוי להביא לידי אחת משתי התוצאות הללו."
מאידך, ברע"א 3031/20 שופרסל בע"מ נ' אמן סנפיר בע"מ (28.6.2020), נקבע כי ככל שמידת ההכבדה גדולה יותר, יש להקפיד יותר בבחינת הרלוונטיות של המסמכים להליך:
"מן הבחינה המהותית, בית משפט זה כבר עמד על כך שאחד הפרמטרים אותם יש לשקול בעת החלטה בבקשה לגילוי ועיון במסמכים הוא מידת ההכבדה של הגילוי על הצד שכנגד. ודוק – ככל שמידת ההכבדה צפויה להיות גדולה יותר, כך יש להקפיד בבחינת הרלוונטיות של המסמכים (ראו: רע"א 7586/15 בן צבי נ' אלשיך, פסקה 13 (24.1.2016); רע"א 8019/06 ידיעות אחרונות בע"מ נ' לוין, פסקה 19 (13.10.2009); רע"א 9322/07 Gerber Products Company נ' חברת רנדי בע"מ, פסקה 8 (15.10.2008)). בענייננו, לא מצאתי כי שופרסל הצביעה בטענותיה ביחס לסוגי המסמכים שפורטו לעיל על עוצמת רלוונטיות כזו שיש בה כדי להתגבר על מידת ההכבדה הצפויה למשיבות מגילויים. אומנם, ייתכן, ונראה כי אף בית המשפט קמא סבר כך, כי עוצמת הרלוונטיות של אותם סוגי מסמכים הייתה מצדיקה את גילויים לו הייתה שופרסל ממקדת את דרישותיה אך למסמכים הנחוצים לה לצורך בניית הגנתה מול טענות המשיבות, ונמנעת מלנסח את דרישותיה באופן כה רחב וגורף. ואולם, משבחרה שופרסל לילך בדרך זו, סבורני כי בית המשפט קמא איזן באופן ראוי בין השיקולים..."
דיון והכרעה:
לאחר ששקלתי את כלל טענות הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות, סבורני כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי, ואפרט.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הבקשה בנוגע למסמכים אלו נדחית.
ראשית, מקובלת עלי טענת הנתבעת לפיה לא חייבת להיות קורלציה ולא ניתן ללמוד מהחשבוניות מהו קצב התקדמות העבודה בתקופה זו ועל כן ספק בעיני אם המסמכים הספציפיים רלבנטיים ויש בהם כדי לתרום להליך שבפני.
סוף דבר:
לסיכום של דברים, הבקשה מתקבלת בחלקה.