מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לגילוי מסמכים בתביעה נגזרת נגד חברת החשמל

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

(בקשה מס' 10) המבקשת, רות גנוסר, היא בעלת מניה אחת בחברת החשמל לישראל בע"מ. ביום 18/9/2019 הגישה המבקשת בקשה לפי סעיף 198א לחוק החברות, התשנ"ט - 1999, לגלות לה מסמכים שונים הדרושים לה לשם הגשת בקשה לאישור תביעה נגזרת בשם החברה.
לאחר שהתבררו העובדות האמורות הגישה המבקשת את הבקשה לגילוי מסמכים בתיק זה. בבקשתה טוענת המבקשת כי היא מבקשת לשקול הגשת בקשה לאישור הגשת תביעה נגזרת כנגד נושאי משרה ואחרים בכל הנוגע להיתנהגות נושאי המשרה בחברה בקשר עם פרשת השוחד מושא ההליכים הפליליים שתוארו והתביעה האזרחית.
...
גם ההתנהלות הדיונית תומכת במסקנה זו. הבקשה נקבעה לדיון ליום 31/1/2020.
מכאן, שגם עיתוי הגשת הבקשה, לאחר סיום הדיון, תומך במסקנה כי יש לדחותה.
סוף דבר לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה לחקירת המצהירים.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהיעדר הצדקה אפריורית לאישור תביעה נגזרת שתוגש בשם החברה נגד היצרנים הפרטיים, אין לאשר בקשה מקדמית לגילוי מסמכים בקשר לעילת התביעה זו. למעלה מן הנידרש יצוין בהקשר זה כי על פני הדברים יש טעם בטענת חברת החשמל שלפיה המבקש לא הצביע על ניגוד עניינים מובנה המונע הגשת תביעה על ידה נגד היצרנים הפרטיים.
...
בהינתן האמור, אני סבורה כי קיימת תשתית ראייתית ראשונית לגבי ליסוד ההתרשלות.
האם פני הדברים שונים נוכח הגשתה של התובענה הייצוגית? אני סבורה כי בנסיבות העניין התשובה לכך שלילית.
לאור האמור לעיל, הבקשה לגילוי מסמכים נדחית.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על כן פנתה לחברת החשמל בבקשה מקדמית לפני הגשת תביעה נגזרת, בגדרה טענה כי עומדת לחברה עילת תביעה כנגד נושאי המשרה שאישרו את הסדר הפשרה עם טוקאן.
על מנת לזכות בסעד של גילוי מסמכים, על המבקש לשכנע כי היתקיימו שלושה תנאים; המסמכים המבוקשים רלבאנטיים לבקשה לאישור תביעה נגזרת; קיימת תשתית ראייתית ראשונית לכך שהתביעה וניהולה הם לטובת החברה; וכן כי אינו פועל בחוסר תום לב (ראו רע"א 6122/14 בנק הפועלים בע"מ נ' נשר (06/05/2015); רע"א 8798/18 הנ"ל; רע"א 8185/18 שוחט נ' אאורה השקעות בע"מ, פסקה 8 (260/2/2019); רע"א 5694/17 הנ"ל, פסקה 20).
כאן ראוי להזכיר כי במסגרת שיקול הדעת הנתון לבית המשפט לקבל או לדחות בקשה למתן צו לגילוי מסמכים ולהכריע בשאלה האם הוצגה תשתית ראייתית ראשונית, ראוי להביא בחשבון מי הוא הצד השלישי כנגדו מבוקש להגיש תביעה בשם החברה.
...
וכך נאמר: המסקנה אליה הגעתי, ולפיה דין הערעור להתקבל, משמעותה היא, שבנסיבות המקרה שלפנינו, על פי השלב המקדמי של בירור התביעה, לא היה בטענת הסף של ההתיישנות כדי להקים עילה לסילוקה על הסף.
נטען גם כי דין טענת המבקשת להידחות, מחמת התיישנות העילות הנטענות ועוד.
סוף דבר בשים לב לכל האמור לעיל, מתחייבת המסקנה כי המבקשת לא הציגה תשתית ראייתית ראשונית לקיומן של עילות התביעה כנדרש לשם מתן צו לגילוי מסמכים לפי סעיף 198א' לחוק החברות.
אשר על כן אני דוחה את הבקשה.
המבקשת תשלם למשיבים 1- 2 הוצאות בסך של 20,000 ₪ ולמשיב 3 הוצאות בסך של 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 8243/21 לפני: כבוד הרשמת קרן אזולאי המערערת: רות גנוסר נ ג ד המשיבים: 1. חברת חשמל לישראל 2. דוד יהב 3. נעים טוקאן בקשת המשיבים 2-1 לסילוק העירעור על הסף; תשובת המערערת לבקשה ][]החלטה
העירעור מופנה כלפי החלטת בית המשפט המחוזי מיום 30.9.2021, שהוכתרה בכותרת "פסק דין". בהחלטה דחה בית המשפט המחוזי את בקשת המערערת לגילוי מסמכים מכוח סעיף 198א לחוק החברות התשנ"ט-1999 (להלן: חוק החברות), לקראת הגשת בקשה לאישור תביעה נגזרת נגד המשיבים.
...
עיינתי בטענות הצדדים ובאתי לכלל מסקנה כי הצדק עם המשיבים 2-1.
עוד הוטעם, כי אין בכך שייתכן שבסופו של דבר בעל הדין יחליט שלא להגיש תביעה נגזרת, כדי לשנות מאופיה של ההחלטה כ"החלטה אחרת".
המזכירות תשנה, אפוא, את סיווגו של ההליך לבקשת רשות ערעור, תתייק את החלטתי זו בתיק ותמשיך את הטיפול בו כמקובל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבקשת הגילוי עתרה המבקשת לקבל מסמכים הנוגעים להליכים ולפעולות שהביאו לחתימת הסכם הפשרה עם טוקאן ובכלל זה: תעוד המידע שנימסר לדירקטוריון חברת החשמל עובר לחתימה על הסכם הפשרה; עובר להגשת כתב התביעה; ועובר להגשת כתב התביעה המתוקן; המידע שמסר טוקאן לחברה בתמורה לחתימה על הסכם הפשרה ותעוד אימות המידע על-ידי החברה; דוחות ביקורת שערכה החברה לגבי מעשיו של טוקאן; והסכמי הפשרה שנחתמו עם יתר הנתבעים.
ואולם, בקשה לגילוי מסמכים לפני הגשת תביעה נגזרת לא נועדה כדי לאפשר לבעל מניות "לבחון היתנהלות" של נושא משרה בחברה בלא שיש לו בסיס לחשד כי לחברה יש עילת תביעה נגדו.
...
על פי טענה זו, התביעה האזרחית הוגשה מלכתחילה כדי שתימחק בסופו של דבר.
בוודאי שאין בסיום ההליך למעלה מעשור לאחר הגשת התביעה כדי להוביל למסקנה שהתביעה הוגשה מלכתחילה למראית עין בלבד.
סוף דבר; הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו