מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לגילוי מידע ופרטים בתיק תקיפה בת זוג

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת הנאשם לגילוי חומר חקירה, לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב – 1982.
מבוא וטענות הצדדים נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו בשני אישומים עבירות כדלקמן: · באישום הראשון – עבירה של איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977, עבירה של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש, לפי סעיף 382(ג) לחוק העונשין ועבירה של החזקת סמים לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(א) יחד עם סעיף 7(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג – 1973.
האם יש מקום להעביר לנאשם את רשימת התיקים הסגורים המופיעים בגיליון הרישום הפלילי של המתלוננת? לפי פסיקת בית המשפט העליון, בהחלטה אם להעתר לבקשה לעיון בגיליונות רישום פלילי של עד, על בית המשפט לבחון את גיליונות המירשם ולהעמידם במבחן של רלוואנטיות ותועלת פוטנציאלית להגנתו של נאשם, תוך שהוא מאזן בין זכותו של נאשם להליך הוגן לבין זכויותיהם של עדים לכבוד ולפרטיות.
לעומת זאת, כבוד השופט נועם סולברג בבש"פ 1408/14 פלוני נ' מדינת ישראל (14.4.14) קבע, כי תיקים סגורים אינם מהוים חומר חקירה, ואין למסור לבית המשפט או לסניגוריה מידע על אודותם, גם אם המידע המצוי בהם רלבאנטי לנאשם ועשוי לסייע לו בהגנתו.
גיליון הרישום הפלילי אינו כולל כל פרט הקשור לנאשם, לא במישרין ולא בעקיפין.
...
בהחלת המבחנים שנקבעו בפסיקה ועיון בגיליון הרישום הפלילי של המתלוננת הגעתי לכלל מסקנה, כי אין מקום להעברת גיליון הרישום הפלילי לעיון הנאשם.
שונה המסקנה ביחס לגיליון התלונות של המתלוננת.
לאור כל האמור, יש לדחות את בקשת הנאשם לעיין בגיליון המרשם הפלילי של המתלוננת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לגילוי חומר חקירה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "החסד"פ"), בגדריו של כתב אישום שהוגש כנגד המבקש והמייחס לו תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ואיומים.
התגובה לבקשה ב"כ המשיבה מיתנגדת למסירת המידע המבוקש, וטוענת כי בהתאם לפסיקה, העברת גיליון הרשעותיו הקודמות של עד תביעה כפופה למבחן הרלוואנטיות בין החומר הנידון ובין השאלות העשויות להיות במחלוקת במשפט.
בבש"פ 5535/13 מדינת ישראל נ' שימשילשווילי (15.8.13) קבע כב' השופט י. עמית, כדלקמן: "בבוא בית המשפט לעשות שימוש בסמכות זו ולהורות על חשיפת מב"דים או תיקים סגורים בפני נאשם, המבחנים נוקשים יותר מאשר לגבי גילוי פרטים הנכללים במירשם הפלילי. על בית המשפט לקחת בחשבון, בין היתר, את השיקולים הבאים, לאו דוקא על פי סדר חשיבותם: האם החומר נכלל מלכתחילה בתיק החקירה; האם הרלבנטיות היא בעוצמה גבוהה או שמא מדובר בחומר שהרלבנטיות שלו אינה מובהקת, על אחת כמה וכמה לא רחוקה ושולית; האם מדובר ב"מסע דיג" ספקולאטיבי; האם מדובר בתיקים ישנים, מה שמשליך הן על הרלבנטיות והן על משאבי התביעה לאיתור התיקים; הזכות לכבוד, לפרטיות, לשקום ולרהביליטציה של העד או קרבן העבירה ומידת הפגיעה בזכות זו; החשש הכללי כי עדים וקרבנות עבירה יחששו להעיד במשפט; הפגיעה בזכויותיהם של צדדים שלישיים, שייתכן כי מעורבים בתיקים שניסגרו, ומידת הפגיעה; העקרון של סופיות תשובות העד בענייניים צדדיים, אשר יש בו כדי להחליש את התועלת שיכולה לצמוח להגנה מהחומר.
...
מאידך, בנוגע לרשימת התיקים הסגורים סבורני כי מאחר והתיקים נסגרו, הפכה חזקת החפות למעין חלוטה, וממילא אין בה כדי להועיל להגנת הנאשם, ומשכך, אין הצדקה לפגיעה בפרטיותה של המתלוננת.
באשר לפלט התלונות שהגישה העדה במשטרה, סבורני כי נוכח היקף התלונות, סוגן ועדכניותן, יש בו משום פוטנציאל לסיוע בהגנת הנאשם, בכל הנוגע לתיאור דמותה ומהימנותה של המתלוננת, ומשכך, מדובר בחומר רלוונטי שהתועלת בחשיפתו עולה על הפגיעה הנגרמת לעדה בעקבות גילויו.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה מתקבלת על כל חלקיה, למעט רשימת התיקים הסגורים.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2016 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הבקשה ונימוקיה ב"כ המבקשת טוענת כי לצורך ביסוס טענותיה ל"הגנה מן הצדק" ו"אכיפה בררנית", יש מקום לחייב את המשיבה לאפשרלה לעיין בחומרים אלה: · גליונות הרישום הפלילי של המתלונן ובת זוגו העתידה לשמש כעדת תביעה בתיק זה. · מידע ביחס לתיקים הפתוחים והסגורים הקשורים בתלונותיהם של המבקשת והמתלונן האחת כנגד האחר ולהיפך.
לעשות שימוש בסמכות זו ולהורות על חשיפת מב"דים או תיקים סגורים בפני נאשם, המבחנים נוקשים יותר מאשר לגבי גילוי פרטים הנכללים במירשם הפלילי.
משכך, הנני מורה למשיבה להעביר לעיון ב"כ המבקשת את תיקי החקירה האלה – פל"א 339979/09 (איומים ותקיפה), פל"א 383045/09 (איומים והטרדה), פל"א 450557/09 (איומים), פל"א 480010/09 (איומים ותקיפת בת זוג), פל"א 218962/10 (הטרדה ואיומים), פל"א 300958/10 (הטרדה ואיומים), פל"א 390358/11(איומים), פל"א 441565/13 ( הטרדה ואיומים), פל"א 55142/15 (תקיפה) ופל"א 147619/16 (הטרדה).
...
" את הסייג הזה ניסח כב' השופט מודריק בסופו של דבר כך: "גילוי כאמור, בהליך פלילי, יהיה אפשרי רק במקום שהמידע הוא בגדר מידע
לאור האמור לעיל, הנני מורה למשיבה להביא לידיעת המבקשת את עיקרי הנימוקים שעמדו בבסיס ההחלטות לסגור את תיקי החקירה שנפתחו בעקבות תלונותיה הקודמות והתלונה הנוספת כנגד המתלונן (משנת 2016) וכן את הנימוקים שעמדו בבסיס ההחלטה לסגור כנגדו את תיק החקירה העיקרי .
סוף דבר, הבקשה מתקבלת בחלקה הארי, כמפורט לעיל.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2017 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

רקע כללי: לפניי בקשה למתן צו לגילוי מידע ופרטים לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי").
נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש – בת זוג.
ב"כ המאשימה הפניתה לפסיקה ממנה עולה כי כשמדובר בתיקי חקירה סגורים ניתן למסור מידע רק לגופים המנויים בתוספת לחוק המירשם הפלילי ותקנת השבים (בש"פ 1408/14 פלוני נ' מדינת ישראל).
עוד נקבע הסייג לפיו "בית המשפט לא יתיר 'מסע דיג' בלתי ממוקד אחר חומר, מתוך תקווה ספקולאטיבית של ההגנה שמא יימצא באותו חומר סיוע לנאשם" במקרה שלפניי, כתב האישום מייחס למבקש עבירת אלימות כלפי בת זוגו על רקע מערכת יחסיהם בהקשר לגירושיהם.
...
למעלה מן הנחוץ אוסיף בהקשר להלכת פלוני, כי לא נקבעה הלכה מחייבת (ר' בש"פ 5535/13 מדינת ישראל נ' שימשילשווילי) וממילא הגעתי לכלל מסקנה כי החומר המבוקש רלוונטי ונחוץ להגנת הנאשם.
סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את הבקשה במלואה ומורה למשיבה להעביר לעיון המבקשים את פלט "תיקי מתלונן" והעתקי חומר הראיות מתוך תיקי החקירה.
המזכירות תעביר החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 30.12.20 איים העותר על פרודתו ועל ידיד שהיה במחיצתה והשליך לעברה סיגריה, כשעקב כך הועמד לדין וביום 20.06.21 הודה והורשע בעבירות איומים וניסיון לתקיפת בת-זוג [ת"פ 31602-02-21].
ביום 31.07.22, בעקבות "ערר פנימי", הודיעה המשיבה לעותר במכתב "שכל עוד ישנם תיקים פליליים הממתינים לבירור דין נגדו, לא יוכל להיתאזרח ובקשתו תדון רק לאחר שיתקבלו גזרי דין בעיניין כל התיקים ובהתאם להם". ביום 21.11.22 הודיעה המשיבה לב"כ העותר בכתב, ש"ככל שנגד הנ"ל עומדים ותלויים תיקי מב"ד פתוחים לא יתאפשר שידרוג המעמד לאזרחות".
כיום, עקב שינוי הנסיבות שהתגלה – התיקים הפליליים – לא די בביטולה של האזרחות הזרה, שכן שר הפנים שוקל גם שיקולים של שלום הציבור ומסוכנותו של העותר.
זו נתונה לשיקול-דעתו של שר הפנים כאמור בס"ק ב': "מי שבקש להיתאזרח ונתקיימו בו התנאים שבסעיף קטן (א), יעניק לו שר הפנים, אם ראה זאת לנכון, את האזרחות הישראלית על ידי מתן תעודת האזרחות". נוהל 4.4.0001 של רשות האוכלוסין וההגירה, הטיפול בבקשת היתאזרחות לפי סעיפים 5,6,8 לחוק (05.12.21), שאליו הפנו ב"כ הצדדים,, "נועד לקבוע את השיטה לטפול בבקשה להיתאזרחות של מי שמחזיק ברישיון לישיבת קבע", וכותרת המשנה שלו, בראש העמוד הראשון, מתריעה ומתרה בפקידי המשיבה ובמבקשים בלשון ברורה, לאמור: "התראה: מסירת מידע שגוי או חלקי למבקש עלולה לגרום לאובדן אזרחותו האחרת. יש להפנות את המבקש תחילה לנציגות מדינת אזרחותו לבירור השלכות פעולה זו, בטרם יגיש בקשה. המבקש יידרש לחתום על תצהיר בהקשר זה". הרבה מונח כאן על הכף, והנוהל מדגיש שוב את הזהירות שבה יש לנהוג ביישומו של תנאי הויתור, וכך בסעיף ג.6.9: "ויתור על האזרחות האחרת, כולל קטינים הנלווים לבקשה – עמידה בתנאי זה תדרש ממגיש הבקשה, אך רק בסוף ההליך ולאחר שנבדקה עמידת המבקש בכל שאר התנאים להיתאזרחות, וניתן עקרונית לאשר את הבקשה." ושוב בסעיף ג.14: "לאחר בדיקת עמידה בתנאים, ורק אז, יש לשלוח למבקש מכתב בו נידרש להמציא אישור על ויתור על האזרחות הקודמת, או שאיננו אזרח של אותה מדינה (כולל עבור קטינים הכלולים בבקשה). האישור יוצג בתוך שישה חודשים (...). במקרים חריגים בהם לא הוצג האישור בזמן הנידרש, בסמכות מנהל הלישכה לאשר המצאת האישור לאחר התקופה האמורה בכפוף להמצאת הוכחה לנקיטת הליכים בנושא." דיון ומסקנות: נסכם את מהלך הדברים: העותר פנה למשיבה בחודש מארס 2018 בבקשה להיתאזרח, בהיותו בגיר, ולאחר בדיקת בקשתו ועריכת שימוע, הודיעה לו המשיבה ביום 11.10.18 "כי רק לאחר המצאת אישור הויתור על אזרחות זרה נבחן הבקשה לאזרחות". רע הדבר, שרק לאחר פניות מרובות והגשת העתירה הראשונה זכה העותר לתשובה, אך אין בכך כדי לשנות את מצב הדברים.
דא עקא, שפרט לאמירה זו לא נטען ולא הונח ולו מסד תחילי לטענה, כי המשיבה חרגה מדרך פעולתה התקינה כאשר עמדה על חקירה ודרישה בדבר טיבו של אישור הויתור שהוצג וביקשה לוודא כי אכן הוא משקף אישור סופי ומוחלט (תוכן שאינו עולה במפורש מנוסח האישור).
...
כל עוד לא יציג העותר אישור סופי על הוויתור לא ניתן להיעתר לבקשתו לקבלת אזרחות ישראלית.
דין העתירה להידחות, מנימוקים אלה: ראשית, בשום שלב לא הובטח לעותר כי תיענה בקשתו והוא יקבל אזרחות ישראלית, וגם במכתב לבא-כוחו מיום 11.10.18 הודיעה לו המשיבה כי המצאת אישור הוויתור תאפשר לבחון את הבקשה, משמע – לא הבטחה ולא התחייבות.
סוף-דבר, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו