טענות הצדדים
התובעים טוענים, כי הרשטיק מנע מהם עיון במסמכים הכרחיים לתביעתם לגילוי חשבונות, תוך שחתם על תצהיר כוזב לפיו אין בנמצא חומר הנוגע לשנים 1990-2008, על אף שמחקירתו הסתבר, כי יש בידיו מסמכים רבים מתקופה זו. בשל היתנהלותו נאלץ רו"ח מדינה להתבסס על נתונים חלקיים והאמור במסמכים שנמסרו לו לא נסתר.
המדובר בחברה קטנה, הדומה לשותפות, בה שלושה בעלי מניות, כאשר שני בעלי מניות המיעוט הגישו תביעה להסרת קפוח, בה טענו כי בעל המניות השלישי, הר שגיא, ניצל לרעה את מעמדו בחברה והוציא ממנה כספים שלא כדין.
הסרת קפוח
סעיף 191(א) לחוק החברות, תשנ"ט – 1998 קובע את סמכותו של בית המשפט ליתן סעדים אשר נועדו להסיר קפוח של בעלי מניות בחברה:
"היתנהל ענין מעניניה של חברה בדרך שיש בה משום קפוח של בעלי המניות שלה, כולם או חלקם, או שיש חשש מהותי שיתנהל בדרך זו, רשאי בית המשפט, לפי בקשת בעל מניה, לתת הוראות הנראות לו לשם הסרתו של הקפוח או מניעתו, ובהן הוראות שלפיהן יתנהלו עניני החברה בעתיד, או הוראות לבעלי המניות בחברה, לפיהן ירכשו הם או החברה כפוף להוראות סעיף 301, מניות ממניותיה".
בעיניינה של הוראת הקפוח נקבע, כי ""מדובר ב"הוראת מסגרת" המשאירה לבית המשפט את המלאכה של יציקת תוכן לגדרה (ציפורה כהן בעלי מניות בחברה: זכויות תביעה ותרופות כרך ב', 93 (2008) (להלן: ציפורה כהן)).
...
כפי שקבעתי בסעיף 34 לעיל, דין טענה זו להידחות.
דא עקא, שלא ניתן לעשות כן, מאחר וחלק ניכר מהטענות עליה מתבססת טבלה זו – לא התקבלו בתביעה זו. על כן, אני מורה כדלקמן:
חשבונו של הר שגיא בחברה יחויב בסכומים הבאים: 1,574,163 ש"ח בגין חלקו בהלוואה מבנק דיסקונט (סעיפים 54-55 לעיל); 1,984 ש"ח בגין חלקו בהוצאות השמאות (סעיף 72 לעיל); 7,125 ש"ח בגין חלקו בתשלום לרו"ח קריספל (סעיף 73 לעיל); ו - 44,004 ש"ח בגין חלקו בהוצאות המשפטיות (סעיף 74 לעיל).
הנתבעים ישלמו לתובעים שכ"ט עו"ד בסך של 99,450 ש"ח וכן הוצאות משפט.