מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לבניית תוספת בנייה ולשינוי המצב הקיים

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

במצב זה אין כל משמעות לתוספת שהייתה קיימת קודם לכן ורואים את הבנייה כמבנה חדש.
פסק הדין אליו הפנה ב"כ המבקש לעניין זה (ע"פ (י-ם) 14126-03-17) אינו יכול להועיל לעמדת המבקש, שעה ששם הוסכם כי חזותו החיצונית של המבנה לא שונתה, לא ניבנו לו תוספות, אלא הוחלפו גג המבנה, חלונותיו ורצפתו, בעוד שכאן המבקש הרס את התוספת ובנה מחדש ואף חרג משמעותית מהתוספת המקורית.
...
סוף דבר המבקש-המתנגד כשל בהוכחת איזה מהתנאים הנדרשים בסעיף 229 לחוק לשם ביטול צו ההריסה המינהלי מושא דיוננו.
לפיכך הבקשה נדחית.
משהתקיים הליך מלא לרבות דיון הוכחות וסיכומים בע"פ, אני מחייב את המבקש בהוצאות המשיבה בסך של 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר שהוגשה תגובת הנתבעים 1-2, ובמסגרת דיון בבקשה ביום 20.7.21, הגיעו הצדדים להסכמה, שקבלה תוקף החלטה, בנוגע ללוח זמנים לבצוע בפועל של הפינוי הנידרש על ידי התובעים ועל חשבונם, וזאת לצד התחייבות הנתבעים לשתף פעולה עם הפינוי ולא להערים קשיים בהקשר זה. בדיון נוסף בהליך ביום 1.11.21, עידכנו הצדדים את בית המשפט כי הפינוי אכן בוצע בפועל, למעט מבנה יחיד של בית מדרש אשר עדיין מצוי במשק.
בעיניין אחרון זה הנוגע לתוספות הבניה בבית המגורים, מובהר עוד, כי כמבואר להלן, למרות העדויות בדבר תוספת החדרים שהוקמה, ללא היתר, בגג הבית, הרי שאף לא הוצגה תשתית ראייתית מספקת בדבר השבחה ממשית של בית המגורים אשר נותר בידי משפ' צוברי לאחר עזיבת התובעים, ולכן, אף מטעם זה, אשר יבואר להלן, התובעים אינם זכאים אף להשבתם של סכומים כלשהם בגין השינויים בבית המגורים.
ראשית יוזכר, כי השמאי שטיינברג הבהיר, כי חוות דעתו ניתנה בנוגע להיבטי שווי שמאיים בלבד וכי סוגיות משפטיות כגון המצב התיכנוני של המקרקעין בהם הוקם המיתחם (קרקע חקלאית), היתרי בניה ורישיונות (שלא הוצגו למומחה ואין חולק כי אינם קיימים) או היבטים משפטיים אחרים, כל אלו נסקרו על ידו בתמצית כרקע בלבד ולא נילקחו בחשבון או הופחתו לצורך אומדן השווי (ס' 5-6 לחוות הדעת).
...
אם כן, מניתוח העדויות הנ"ל לצד ניתוח הראיות והעובדה כי התביעה לא הציגה מסמך ברור ממנו עולה כי היא רכשה את הטלפון הנייד עצמו, אני קובעת כי יש לדחות אף את עילת התביעה הנוגעת לנטילת המכשיר הסלולרי עצמו.
בנוסף לדברים האמורים לעיל, אני סבורה כי טעם נוסף, ומשמעותי, לדחיית עילת התביעה הנוגעת למכשיר הטלפון הנייד נעוץ במישור הוכחת הנזק.
סיכום נוכח כל האמור לעיל, תוצאת ההליך הינה כי התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עובדתית, במהלך סוף שנות השמונים לאחר חתימת הסכמי 1987 (הסכם השכירות וההסכם המשולש), הגישה המועצה בקשות לתוספת בנייה למבנה של שתי קומות למבנה הקיים.
אין חולק כי ביום 14/2/89 היתכנסה מליאת המועצה ונתקבלה החלטה לאשר את בקשת דעדוש לבניית שתי קומות נוספות בנכס באותם התנאים של ההסכמים מ- 87 בהתאם למכתב מ- 88, בזו הלשון: " "הוחלט לאשר עקרונית לאחים דעדוש לבנות תוספת של 2 קומות וכן ייחתם חוזה חדש ושכ"ד ישתנה בהתאם לתוספת בניה". ברזילי הבהיר בחקירתו שבמועד מליאת המועצה לא היה ראש המועצה, כי סיים תפקידו בסוף ספטמבר 88 והיה בתקופת חפיפה (ש' 12-22 עמ' 21 לפר'), כך שאין יסוד לטענה שכראש מועצה השפיע על החלטת המליאה או נציגי המועצה.
יובהר כי השינוי בעמדת המועצה והדרישה החדשה מיום 4/11/13 לא נבעו משינוי כלשהוא במצב העובדתי אלא מהגעתה של מנהלת הנכסים החדשה בשנת 2013 שביקשה לשנות את ה"סטאטוס קוו" בשיהוי רב. לאחר קבלת מכתב המועצה, הגישו הנתבעים בחודש דצמבר 2013 תביעה לבית הדין לשכירות בטענה ששלמו דמי שכירות ביתר היינו 300$ במקום 200$ ודרשו השבה של 100$ לחודש X מספר השנים ששלמו ביתר.
...
בהתאם לכל האמור לעיל, נראה כי לאחר ההיתר הראשון לא הוצא היתר שני למרות הסכמת המועצה במליאה ולמרות חתימתה על תכנית השינויים ולמרות חובתה להוציא את ההיתר.
מתוך הראיות המסקנה המסתברת היא כי ככל הנראה לא הוצא היתר בשל אי תשלום היטל השבחה שהמועצה סירבה לשלם חרף חובתה שבדין.
דמי השכירות לגבי שאר השטחים בשכירות מוגנת יישארו 300$ לחודש בתוספת מע"מ. אשר על כן אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבעים לשלם לתובעת 437,824 ₪ בתוספת מע"מ. לאור קביעותי ביחס להתנהלות התובעת מאז 1990 ועד היום והנזק הראייתי שגרמה לנתבעים כמו גם הנזק הממשי שיכול היה להימנע, כפי שפורט לעיל, יש הצדקה כי חרף קבלת התביעה (באופן חלקי), לא יחויבו הנתבעים בהוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו וכך אני קובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

יחסי הצדדים היו מאופיינים בכך שהתובע הוא זה שפעם אחר פעם מודיע לנתבעות (או לחלקן), כי בכוונתו לבצע פעולות חד צדדית לשינוי המצב הקיים בשטח (עשיית דין עצמית) וכי ככל שהנתבעות לא יענו לדרישותיו, תוך פרקי זמן קצובים וקצרים (בין אם בהריסת החומה בחזית הבית, בין אם בשימוש בחצר הבית, או בגג תוספת הבניה של הנתבעות ובין אם בסילוק המזגן) ואילו הנתבעות הן אלו שנאלצו בשל אותן הצהרות כוונות, שלוו גם במעשי הכנה (ובמעשים של ממש) לפנות לערכאות ולרשויות השונות בניסיון למנוע מהתובע לנקוט בכל אותן פעולות חד צדדיות.
גם כאן הדבר נעשה כתגובה לפעולה מתריסה מצידו של התובע שבקש לבצע עבודות בנייה בחצר הבית ולהכשיר את החצר שמול חלון דירתה לחנייה, תוך עשיית דין עצמית ושינוי מצב קיים, עבודות שהנתבעת היתנגדה להם.
...
לאור כל האמור יש לדחות את התביעה גם ביחס לארוע זה משלא הוכח לשון הרע או מטרד ליחיד.
התוצאה: אני מורה על דחיית שתי התביעות, אשר לא היה מקום להגישן.
התובע ישלם לנתבעות (באמצעות בא כוחן) הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 35,000 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן, ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית על פי חוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת מבקשת הריסתם וחיוב בדמי שימוש בסך של כ- 41,000 ₪ בצרוף מע"מ. דא עקא, לדו"חות הפיקוח לא צורפו תמונות של המבנים ובדו"ח המפקח וינר אף אין היתייחסות קונקרטית למבנים הללו ואין תאור שלהם (הדו"ח מזכיר את מבנה 9ב כמבנה שלצדו ניבנו שני מבני איחסנה חדשים שלא היו בתביעה, אולם אין היתייחסות למבנה עצמו, ומהתמונה שצורפה ביחס אליו ניתן להבחין ברחבה עם ציליה ובה שולחן, אדם יושב מאחוריו וארון, ומאחור ומהצדדים מבני איסכורית.
כן אפנה לסעיף 5.5.9 לקובץ ההחלטות שלפיו בעיסקה לתוספת בניה, שינוי ייעוד או ניצול "כאשר קיימים בנייה או שימוש שלא בהסכם להסכם החכירה" ייגבה בין השאר תשלום בעבור השמוש החורג בשיעור של 6% (באיזור שאינו איזור בעדיפות לאומית).
זכוי בגין שווי הקרקע על פי המצב החוקי הקיים בסעיף 8(ד) לחוות דעתו (בעמ' 35) קבע מומחה בית המשפט כי משווי הקרקע של מבנה 1 ששמש בפועל למסחר, יש לנכות את שווי הקרקע במצב החוקי על פי ההיתר שהיה לאחסנה.
...
עמדת המומחה מקובלת עליי ולא ראיתי מקום להתערב בה. כפי שנפסק למשל בעניין קלקודה (ראו בפסקה 81) תכלית החיוב בדמי שימוש הינה השבת ההתעשרות שלא כדין של המפר.
סוף דבר להלן טבלה המסכמת ביחס לכל מבנה את דמי השימוש הראויים והאם ניתן ביחס אליו צו הריסה או צו התאמה להיתר.
התוצאה היא אפוא כי התביעה מתקבלת באופן חלקי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו