מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול קנסות חניה ועיכוב הליכים

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2020 בעניינים מקומיים רמת גן נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול קנסות חניה ועיכוב הליכים בקשר להודעות תשלום קנס שמספרן כדלקמן, 1) הודעת תשלום קנס מס' 93739480 שנרשמה ביום 03.11.2002 אשר בוצעה באמצעות רכב מ.ר 23-490-27.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה, מצאתי לדחות את הבקשה מהנימוקים שיפורטו להלן.
לפיכך, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במסגרת הסעדים להם עתרה המשיבה כנגד המבקשת נכללו הבאים: (1) השבת סך של 15,684 ₪ שנטען ששולם "תחת מחאה" (סעד שנתבע גם מהנתבעת שנמחקה); (2) פיצוי בסך 84,000 ₪ בגין הנזק הכלכלי והפגיעה בשם הטוב של המשיבה ושמקורו הנטען הנו בעיקולים שהוטלו; (3) עיכוב הליכי גבייה נגד המשיבה עד לבירור סופי של המחלוקות נשוא התביעה; (4) הצהרה לפיה הדו"חות ו/או כפלי הקנס שהוטלו ו/או הוצאו של שם המשיבה אינם שייכים לה אלא לנתבעת שנמחקה; (5) ביטול כל דו"חות החנייה לרבות כפלי הקנס שלא בוטלו על ידי המבקשת ו/או הסבתם לידי הנתבעת שנמחקה.
...
המשיבה טענה מנגד בתגובתה כי שדין הבקשה להידחות שכן הסמכות לדון בתביעה נתונה לבית המשפט האזרחי מאחר ועסקינן בתביעה נגד רשות מקומית אשר הסעד בה הוא סעד כספי.
לפיכך, רק לבית משפט זה יש את הסמכות העניינית לדון בטענות הנ"ל. לאחר שעיינתי במכלול טענות הצדדים בקשר עם הבקשה, נחה דעתי כי אכן בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לדון ביחס לרובם של הסעדים הכלולים בתביעה.
לאור כל האמור, דין הבקשה לדחיית התביעה כנגד המבקשת בגין העדר סמכות עניינית להתקבל, ביחס לסעדים שנתבעו בסעיף 24 לכתב התביעה.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הודעות הקנס הוטלו בגין עבירות חניה שאין ולא הייתה השגה לגביהן, ולפיכך נקבע כי מדובר בקנס שהוטל כחוק, במיוחד שעה שהמבקש לא סתר ולא הוכיח כי לא קיבל את ההודעות מסיבה שאינה תלויה בו, או כי הודעות הקנס בוטלו על ידי ערכאה מוסמכת.
אין מחלוקת כי בשנת 2010 ניתן צו כנוס למבקש במסגרתו עוכבו כל ההליכים כנגד המבקש.
מהנספחים שצורפו לכתב התשובה עולה כי לאחר שניתן צו ההפטר למבקש במסגרתו בוטל צו הכנוס, שבו המשיבים לפעול על מנת לגבות את החוב בגין הקנסות, כאשר בעקבות האמור פנה המבקש במהלך שנת 2016 למשיבים בפניות שונות, ובכלל זה: בבקשה להפסקת הליכי הגבייה וכן בבקשה להקטין את החוב עד לגובה הקרן על מנת שיוכל לפרוע אותו.
...
דעתי היא כי חובו של המשיב לעירייה עונה להגדרה זו. לפיכך, מסקנתי היא כי יש לקבל את הערעור ולאפשר לעירייה לגבות את חובו של המשיב בגין קנסות החנייה, למרות שמדובר בקנסות שנוצרו לפני צו הכינוס, ועל אף סיומו המוצלח של הליך פשיטת הרגל בדרך של הפטרת המשיב מחובותיו עם אישור ההסדר".
המבקש לא הצביעה על נימוקים המצדיקים התערבות בקביעותיו של בית משפט קמא, ולפיכך, אין מנוס מדחיית הבקשה.
סוף דבר סיכומו של דבר – הבקשה נדחית.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2020 בעניינים מקומיים רחובות נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה עתר לעכב את ההליכים עד לקיום משפט בנוגע לדוחות החניה ולחייב את המשיבה בפצוי בסך 2,500 ש"ח. לאחר שהמבקש התבקש להבהיר את מהות הבקשה, תביעה אזרחית לפצוי או סעדים לביטול הדוחות, ביקש את ביטול הדוחות ועיכוב הליכי הגבייה.
סעיף 229 (ח2) לחסד"פ קובע, כי "לא שילם אדם את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להשפט לפי סעיף קטן (א), ולא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס, ואולם הוראות סעיף קטן זה לא יחולו על אדם שבקשתו לביטול הודעת תשלום קנס הוגשה שלא במועד אך התובע דן בה מכוח סמכותו לפי סעיף קטן (ה) וביטל את הודעת תשלום הקנס, או על אדם שבית המשפט החליט לקיים את משפטו אף על פי שהודיע באיחור על רצונו להשפט כאמור בסעיף 230.
...
נוכח כל האמור לעיל, המשיבה הוכיחה, כי שלחה למבקשת את הדוחות בדואר רשום.
למעלה מן הצורך, וכפי שפורט לעיל, ייאמר כי הבקשה לא מראה פוטנציאל ממשי לשינוי התוצאה ועל כן דינה להידחות (ראו רע"פ 2474/18 יואל גולדנברג נ' מדינת ישראל (26.7.18) וההפניות בפסקה 9).
נוכח כל האמור, הבקשה לביטול הדוחות ועיכוב הליכי הגבייה כנגד הגב' עדי ויינר בינשטוק נדחית.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להארכת מועד להגשת בקשה להשפט, עיכוב הליכים עד מתן הכרעה בתיק ובטול דו"חות.
רקע וטענות הצדדים; במסגרת הבקשה שבפניי, אשר הוגשה ביום 17.8.23, עותרת המבקשת להאריך את המועד להגשת בקשה להשפט ביחס לארבעה דו"חות חניה, כדלקמן; דוח מס' 30553960 מועד ביצוע עבירה 11.5.18; דוח מס' 4044574 מועד ביצוע עבירה 24.2.19; דוח 90052085 מועד ביצוע עבירה 22.9.20; דוח 90387887 מועד ביצוע עבירה 26.11.20; (להלן: "הדו"חות").
עוד נטען כי מועד זה ממילא לא רלבאנטי משום שאינו מתייחס למועדים בהם המשיבה שלחה את דרישת התשלום הראשונה בגין הדוחות נשוא בקשה זו. דיון והכרעה; סעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: "החסד"פ"), קובע כי בקשה להשפט יש להגיש בתוך 90 ימים ממועד המצאת הקנס, או בתוך 30 יום ממועד דחיית הבקשה לביטול הקנס, לפי המאוחר.
...
סוף דבר; אשר על כן ובהתאם לכל האמור לעיל, הבקשה ביחס לדו"חות מס' 90052085 ו-90387887 מתקבלת.
משחלפה למעלה משנה ממועד ביצוע העבירות הנטענות, אני קובעת כי העבירות נשוא הדו"חות האמורים התיישנו.
הבקשה ביחד לדו"חות מס' 30553960 ו-4044574 , נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו