במסגרת ההחלטה מיום 08.12.23 נכתב כי "לאחר היתלבטות, לאור מצבה המורכב של היחידה ועל אף שההליך בעיניינה ניפתח לפני כשנתיים וחצי ועל אף מחדליה, אני סבור שנכון ליתן ליחידה היזדמנות נוספת למצות את פוטנציאל הישתכרותה ולהסיר את מחדליה.... יובהר ליחידה כי ככל שלא תפעל להסיר את מחדליה ולמצות את פוטנציאל הישתכרותה, לא יהיה מנוס מלדון בבקשת הנאמן לביטול ההליכים בעיניינה, גם ללא קיום דיון נוסף".
ביום 14.03.24 הגיש הנאמן בקשה חוזרת לביטול ההליכים בעיניינה של היחידה ובה ציין כי מאז שניתנה ליחידה היזדמנות נוספת ע"י ביהמ"ש לתקן מחדליה, לא חל כל שינוי בהתנהלות היחידה אשר מעידה על זניחתה את ההליך באופן חסר תום לב. הנאמן ציין כי היחידה לא מגישה דו"חות, לא משלמת דבר לקופת הנשייה ולא משתפת כל פעולה עם החלטות ביהמ"ש חרף ההזדמנויות הרבות שניתנו לה. בנסיבות אלה, עתר הנאמן להורות על ביטול ההליכים בשל ניצול לרעה ובהעדר כל תועלת בקיום ההליך.
ביום 02.06.24 שב הנאמן והגיש בקשה לביטול ההליכים בעיניינה של היחידה, הנאמן ציין כי היחידה כלל לא עומדת בתנאי צו פתיחת ההליכים ואף לא במתוה לסילוק חוב הפיגורים שהוצע על ידיה ואושר ע"י ביהמ"ש. הנאמן ציין כי למעשה היחידה לא שילמה לקופה במשך שנה וחצי.
...
במסגרת ההחלטה מיום 08.12.23 נכתב כי "לאחר התלבטות, לאור מצבה המורכב של היחידה ועל אף שההליך בעניינה נפתח לפני כשנתיים וחצי ועל אף מחדליה, אני סבור שנכון ליתן ליחידה הזדמנות נוספת למצות את פוטנציאל השתכרותה ולהסיר את מחדליה.... יובהר ליחידה כי ככל שלא תפעל להסיר את מחדליה ולמצות את פוטנציאל השתכרותה, לא יהיה מנוס מלדון בבקשת הנאמן לביטול ההליכים בעניינה, גם ללא קיום דיון נוסף".
ביום 14.03.24 הגיש הנאמן בקשה חוזרת לביטול ההליכים בעניינה של היחידה ובה ציין כי מאז שניתנה ליחידה הזדמנות נוספת ע"י ביהמ"ש לתקן מחדליה, לא חל כל שינוי בהתנהלות היחידה אשר מעידה על זניחתה את ההליך באופן חסר תום לב. הנאמן ציין כי היחידה לא מגישה דו"חות, לא משלמת דבר לקופת הנשייה ולא משתפת כל פעולה עם החלטות ביהמ"ש חרף ההזדמנויות הרבות שניתנו לה. בנסיבות אלה, עתר הנאמן להורות על ביטול ההליכים בשל ניצול לרעה ובהיעדר כל תועלת בקיום ההליך.
דיון
בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע כי: "(1) בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון".
לעניין זה נקבע כי: "... סעיף 183 לחוק חדלות פירעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת חייב, אם התקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שיתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה .
לאור האמור לעיל, ומכיוון שהשתכנעתי שהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינה של היחידה.