מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו עיקול בשל אי המצאת מסמכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי בתאריך 6/8/18, ללא התראה קודמת קיבל הודעה מאת הבנק בדבר עיקולים על חשבון הבנק מטעם הנתבעת בגין אי תשלום דו"ח חניה.
בנוסף, הנתבעת טוענת כי במענה לפניית התובע בראשית שנת 2016 להפחתת החוב, אף מילא טפסים בבקשה להפחתת חוב בשל מצב כלכלי, התבקש להמציא מסמכים נוספים אשר לא הגיש ובמקום זאת הגיש תביעה זו, כאשר אינו בוחל, לטענתה, בכל אמצעי, לרבות הטעייה בכדי להכניס ממון לכיסו בתביעת סרק.
התובע פנה לבית המשפט לעניינים מקומיים בטבריה בהמ"ש 27639-09-18 בו הגיש : "בקשה דחופה ביותר להשפט, בקשה דחופה להארכת מועד להגשת בקשה להשפט, בקשה להארכת המועד להגשת בקשה לביטול פסק דין, בקשה להארכת המועד להגשת בקשה לביטול דו"ח, בקשה דחופה לעיכוב ביצוע פסק דין ו/או דו"ח, בקשה בהולה לביטול צוי עיקולים, בקשה בהולה לעיכוב הליכים". בחודש 10/18 ניתנה החלטה ולפיה ביהמ"ש לעניינים מקומיים קבע כי אין מקום להעתר לבקשה אשר הוגשה בשיהוי ניכר ללא הסבר סביר שכן מהמסמכים עולה כי המבקש (התובע כאן) היה מודע היטב לחובו מזה זמן רב, בנגוד לנטען בבקשה ובתצהירו שם ולכן נדחתה בקשתו.
ראה רע"א 2747/08 שאוליאן נ' חורש ואח' (פורסם בנבו) בו חזר ביהמ"ש העליון על ההלכה כי הטענות התוקפות את ההרשעות מקומן בביהמ"ש לעניינים מקומיים : "הינה כי כן, הדין עם בית המשפט המחוזי משחילק בין טענות המבקשים התוקפות את ההרשעות עצמן – אשר מקומן בהליך בפני בית המשפט לעניינים מקומיים, לבין טענותיהם בעיניין היתיישנות העונש וביחס לפעולות הגביה המוזכרות – אשר מקומן בהליך אזרחי". ביהמ"ש לעניינים מקומיים בעיניינו של התובע קבע את אשר קבע בהחלטה, קביעות אשר רלוואנטיות להליך כאן ובהיעדר כל השגה מאת התובע, הפכו קביעות אלה חלוטות.
...
בנוסף, התובע לא פעל ביחס להתיישנות העונשים בהליך לצו הצהרתי, לפי ההלכה הפסוקה וגם מטעם זה דין התביעה להידחות.
בע"א 8080/99 וקס נ' עיריית תל אביב (פורסם בנבו) בסע' 5 לפסה"ד נקבע כי תביעה אשר מהותה לקבוע כי הקנסות אינם חוקיים, יש להגיש כתביעה למתן סעד הצהרתי לקביעה כי ההליך בו הוטל הקנס בטל: "המערערים ביקשו מבית המשפט קמא, בבקשה אותה לא קיבל בית המשפט (בהחלטה עליה הם משיגים), לתקן את הסעדים הנתבעים בכתב התביעה שהגישו. לפי התיקון המבוקש, אמור היה להיתבע סעד הצהרתי - לפיו ההליך בו הוטל על המערערים הקנס המדובר בטל והגדרת העבירות הרלוונטיות כעבירות קנס נעשתה ללא סמכות. דברים אלה מחזקים את המסקנה כי תביעתם של המערערים עולה לכדי תקיפה ישירה של פעולות הרשות המנהלית. לאור הוראת סעיף 229(ח) לחוק סדר הדין הפלילי, שנוסחו הובא לעיל, בקשת המערערים היא למעשה בקשה לביטול הרשעתם. אכן, אין להשיג על זכותם של המערערים לבקש את ביטולה של הרשעה, שלשיטתם נתקבלה בניגוד לחוק, אך לא נתברר לי ההגיון העומד מאחורי הגשת בקשה שכזו לבית המשפט האזרחי, שהרי אין לתקוף בהליך אזרחי תוצאותיו של הליך פלילי". ראה גם ע"א 3613/97 אזוב נ' עיריית ירושלים (פורסם בנבו) בסע' 16 לפסה"ד : "למעלה מן הצורך יצוין כי בפני המערערת פתוחה הדרך להעלות את טענותיה הקונקרטיות בפני התובע לפי סעיף ‎229(ג) לחוק סדר הדין הפלילי או בפני בית-המשפט, לאחר בקשה להישפט. ברי כי לאור הצורך בבירור פרטני בהתייחס לכל מקרה ומקרה שלגביו טוען מקבל הודעת תשלום הקנס להתיישנות, הרי יש להעדיף את ההליך הקבוע בחוק ...". דהיינו, כל עוד לא בוטלה ההרשעה בעבירות ולא התקבלה הצהרה בדבר התיישנות העונשים, הרי מדובר בחוב פלילי חלוט ולא היה מקום להגיש כנגד הרשות תביעת פיצויים בגין הליכי גביה כאשר טענת התובע הינה כי החוב התיישן.
מכל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הנתבעים (המבקשים את ביטול/צימצום העיקול) - העיקול הוטל במסגרת תביעה כספית שהגישה התובעת בנוגע להתקשרות חוזית בינה ובין חברה זרה הרשומה בספרד בשם Global Events Management (להלן: "גלובל") אשר אינה צד להליך זה. גלובל היא חברה בשליטת הנתבע 1 ומר אייל בן נעים.
לא הוצגו ראיות המלמדות על היתנהלות המעלה חשש להברחת נכסים מצד מי מהנתבעים, ואף אין חשש מהעדר יכולת כלכלית של הנתבעים, כך שאף סכום התביעה כשלעצמו אינו מצדיק את צו העיקול.
התובעת כשלה בבקשת העיקול בהיבט ניקיון הכפיים ותום הלב מאחר שלא כללה בבקשתה היתייחסות להשבות המשמעותיות שבוצעו לידיה כאמור לעיל ולא צרפה את המסמכים התומכים בכך, על אף שמצויים בידיה.
באשר לטענה בדבר פקיעת צו העיקול נוכח אי המצאה כדין, בזמנו, לידי הנתבעים, אני סבורה, כי הנתבעים אינם זכאים להסתמך על טענה זו כיום.
...
ואולם, לעת הזו, לצורך בקשת העיקול, בשים לב לכך שסכום העיקול אליו מתייחסת הבקשה הינו 1.5 מיליון ₪ בלבד, ובשים לב לצרופות כתב התביעה עליהם נסמכים תחשיבי התובעת (ונזכיר, כי נכון להיום כבר הוגשו אף ראיות התובעת), אני סבורה, כי אין מקום לצמצומו של סכום העיקול בטענה לתביעה ריאלית בטווח הסכומים לו טוענים הנתבעים בלבד.
באשר לטענה בדבר פקיעת צו העיקול נוכח אי המצאה כדין, בזמנו, לידי הנתבעים, אני סבורה, כי הנתבעים אינם זכאים להסתמך על טענה זו כיום.
לסיכום - מהטעמים לעיל, הבקשה לביטול העיקול נדחית והוא יוותר על כנו במלוא סכומו – 1.5 מיליון ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש טוען בבקשה לביטול העיקול שצו העיקול פקע שכן לא הומצא לו במועדים שנקבעו בהחלטת בית המשפט וכפי שקבועים בדין, וכי אין כל יריבות בינו לבין המשיבה שכן החשבוניות שהפיקה מופנות לנתבעת 2 שהיא יישות משפטית נפרדת.
אולם, בהיעדר המבקש ובשים לב לאמור בסעיף 7 לעיל, הרי שהחזקה שרירה וקיימת, איני נותנת משקל לטענותיו הכלליות והסתמיות של המבקש בעיניין זה, ואין ליתן פרס בדמות הכרזה על פקיעת עיקול, למי שעל פניו נראה כי מיתחמק מקבלת כתבי בית דין ומסמכים משפטיים אחרים.
באשר למאזן הנוחות המבקש טען בתצהירו, עליו כאמור לא נחקר בשל אי התייצבותו לחקירה, כי המשיבה לא הניחה תשתית ראייתית להכבדה על ביצוע פסק הדין ככל שיינתן בעיניינו.
...
באשר לטענת המבקש לפיה לא הוצג אישור מסירה – אני סבורה שתצהיר המוסר, אשר נחתם ביום 26 באוקטובר 2021, עומד בתנאי תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – "התקנות" או "התקנות החדשות") הדורשות הודעת אימות מסירה ואיני מוצאת ממש בטענת המבקש בעניין זה. למעלה מן הצורך, וגם לו הייתי מקבלת את הטענה שהמסירה בוצעה רק ביום 26 באוקטובר 2021, איני סבורה שיש בכך כדי להביא לכדי פקיעת העיקול.
כן אני סבורה שמדובר בסעד מידתי, שכן המשיבה ביקשה להטיל עיקול אצל רכבת ישראל, שהוא הגוף לו סיפקה לטענתה את העבודות וכן בסניף הבנק הספציפי ממנו נמשכו השיקים שמסרה הנתבעת 2, ולא – למשל – על נכסים אישיים כאלה או אחרים של המבקש.
סיכום לאור כל האמור לעיל, לאחר ששוכנעתי כי קיימת עילת תביעה הדורשת בירור במסגרת ההליך העיקרי, ולאחר ששקלתי את מאזן הנוחות ואת יתר השיקולים כאמור לעיל, הגעתי למסקנה כי אין מקום לביטול צו העיקול הזמני והוא יוותר על כנו.
לאחר שב"כ המשיבה ציין בהגינותו כי נפלה טעות סופר בצווים שניתנו, אני מורה על תיקון הצווים באופן שסכום העיקול יעמוד על סכום התביעה בסך של 789,166 ₪, ולא כפי שנרשם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

יום לאחר מכן, הגישה מילוז תגובה לתשובה אשר ממנה עולה כי מילוז סבורה כי "הסרטונים שצורפו כנספח 7 לתשובת פריניר לא היו חלק מבקשת העיקולים, ולא היו חלק מהמסכת הראייתית שעל בסיסה ניתנו הצוים הארעיים הגורפים". למען שלמות התמונה יצוין כי בקשת ההמרה נעתרה והעיקולים הזמניים הומרו לערבות צד ג' של חברת כל בו חצי חינם בע"מ. ביום 28.5.2019 היתקיים דיון בבקשת הביטול, ובמהלכו טענה מילוז, כי זה עתה נודע לה מב"כ פריניר שהתקיים דיון בעירעור בנושא העיקולים במעמד צד אחד, שכן לדבריה לא הומצא לה עותק של פרוטוקול הדיון.
כשבוע לאחר מכן, ביום 4.6.2019, הגישה מילוז בקשה בה עתרה לקבוע כי צו העיקול פקע מחמת אי-המצאת מכלול המסמכים כנדרש בתקנות, לרבות פרוטוקול הדיון בעירעור והסרטון שהוצג במהלכו (להלן: בקשת הפקיעה).
כן נקבע כי בהיעדר הסכמה יתאפשר להם להשלים טיעוניהם בסוגיה זו בלבד (ראו: פסקות 94-93 לפסק הדין החלקי מיום 29.7.2020).
...
למסקנה זו הגיעו הערכאות הדיוניות בשורה של הליכים (וראו: בש"א (מחוזי י-ם) 3559/06 ת"א 2492/00 TONEDOOR LTD נ' יובנק בע"מ (17.12.2006); ה"פ (מחוזי חי') 9051-09-09 בורקס נ' Moriah United Corporation (1.11.2009); ת"א (מחוזי ת"א) 54797-12-17 בן בסט ישומים בבניה בע"מ נ' קולר (30.4.2018); תנ"ג (מחוזי חי') 26926-03-15 חזנה נ' חזנה (7.6.2015)) והיא מקובלת, כאמור, גם עליי.
מסקנה אחרת עלולה לתמרץ את מבקש העיקול להמציא למשיב רק את צו העיקול, בניגוד להוראת התקנות, על מנת לזכות בהישגים דיוניים ומהותיים.
סוף דבר – הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה מיום 15.08.2022 מטעם הנתבעות בתביעה העיקרית (המבקשות) להורות על ביטול צו עיקול זמני שניתן במעמד צד אחד ביום 29.03.2022 (להלן:" הבקשה").
ברקע לבקשה, תביעה לאכיפת פסק דין שהגישו התובעים (המשיבים) כנגד הנתבעות בסך של 1,020,000 ש"ח בגין אי תשלום כספים שהנם נשוא הסכם פשרה שנחתם בין הצדדים ביום 02.09.2021.
בבקשה טענו הנתבעות- כי הבקשה למתן הצוו עיקול והן צו העיקול שהוגש כבקשה לסעד אירעי, כמו גם יתר המסמכים הרלוואנטיים, לא הומצאו להן- לא במועד ולא בכלל.
ניתנה היום, י' טבת תשפ"ג, 03 ינואר 2023, בהיעדר הצדדים.
...
לא שוכנעתי כי התובעים "פעלו באופן מכוון כדי להימנע מהמצאת הבקשה, צו העיקול והצרופות למבקשות" כפי שטענו הנתבעות (ס' 17 לבקשה).
לאחר שהקשבתי לטענות באי כוח הצדדים ובחנתי את הראיות והעדויות בשני הדיונים, הגעתי לכלל דעה כי התובעים עמדו בנטל הדרוש להנחת תשתית עובדתית המבססת ראיות מהימנות לכאורה בדבר קיום עילת תביעה.
לאור המקובץ לעיל, ולאחר שהגעתי לכלל דעה כי התנאים לצורך מתן צו עיקול זמני מתקיימים, אני דוחה את בקשת הנתבעות לביטול הצו לעיקול זמני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו