מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו עיקול בעקבות "תרגיל עוקץ" בעסקת מקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העיקול הזמני: בטרם נפנה לטענות ההגנה, יצוין עוד לשלמות התמונה כי ביחד עם התביעה התבקש בית המשפט גם להטיל עיקול זמני על המקרקעין.
בהמשך, שבו הנתבעים ובקשו לתת החלטה בעיניין צו העיקול וזו אכן ניתנה ביום 6.9.17 (כב' השופט א' רון).
בעוד התובעת טענה כי נעשה תרגיל עוקץ, במסגרתו נילקחו ממנה כספים ללא תמורה, נטען מנגד שהעוקץ הוא בכך שקיים ניסיון של התובעת לכפות על הנתבעת לבצע איתה עסקה, בכלל ובלי לשלם את התמורה, בפרט.
כך, מחד גיסא בעת צר לנתבעים הם פנו וקיבלו כסף מהיר וללא ריבית בסכום לא מבוטל, ברם - מאידך גיסא, עת נדרשו לתמורתו ובתמורה עליה הוסכם, הם בחרו לחזור בהם, באופן המהוה ניהול משא ומתן בחוסר תום לב. כאשר הנתבעים לא פעלו אף להשבת כספים שקבלו וניסו להציגם כהלוואה, אשר הוסכם כי תוחזר ללא ריבית, עלו מעשיהם אף לכדי תרמית או תרגיל עוקץ (כפי שכינתה זאת התובעת בתביעתה).
...
בהקשר זה ר' גם סעיף 3.9 לכתב ההגנה, שם נטען במפורש כי: "לא הייתה גמירות דעת ולא הייתה מסוימות ולא הייתה חתימה". בסמוך לסיכום הדברים אני מוצאת להסיר עוד את טענת ההגנה שהעלו הנתבעים בדבר השוני באישיות המשפטית בין מר סילבר ובין התובעת.
מכל מקום, טענת הנתבע כאילו ניתנה הלוואה ללא כל ריבית ואף ללא תחימת זמן אשר במסגרתו היא תוחזר (ר' הנטען על ידי הנתבע בעמ' 17 ש' 8) - היא טענה שאינה סבירה ואשר איני מקבלת.
בהמשך לכל האמור התביעה אפוא נדחית, אך ניתנת רשות לתובעת להגיש תביעת פיצויים כאמור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול צו עיקול אשר ניתן במסגרת תובענה שעניינה טענת המבקשת לפיה נפלה קורבן להתנהלות מנוגדת לדין, בבחינת "תרגיל עוקץ" לטענתה, של המשיב אשר שימש מתווך מטעמה בעסקת מכר זכויותיה במקרקעין הידועים כחלקה 110 בגוש 7129 המצויים ברח' החרושת 16 בבת ים (להלן: הנכס).
בנסיבות הענין שלפני, מקום ששאר היסידות הנדרשים לצורך מתן צו עיקול זמני הוכחו ברמה הנדרשת, לא מצאתי לבטל את צו העיקול בגין טענה זו. סוף דבר המבקשת הניחה את כל היסודות הנדרשים לשם הטלת צו עיקול זמני.
...
זה העסק שלי ואני מחליט איך לנהל אותו ואיך לגבות.
בנסיבות הענין שלפני, מקום ששאר היסידות הנדרשים לצורך מתן צו עיקול זמני הוכחו ברמה הנדרשת, לא מצאתי לבטל את צו העיקול בגין טענה זו. סוף דבר המבקשת הניחה את כל היסודות הנדרשים לשם הטלת צו עיקול זמני.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה לביטול צו העיקול.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המחלוקות העיקריות בין הצדדים הן אלה: מה היה גובה התמורה שסוכמה בגין הבנין- האם 4,300,000 ש"ח כטענתו של נתני, או שמא 7,000,000 ש"ח כטענתו של בוסקילה; האם בוסקילה יכול היה למכור את הבנין למרות שהוא רשום על שמה של אימו והאם המסמכים שנערכו בין הצדדים מגבשים עסקה במקרקעין .
נתני מקשה בסיכומיו כיצד זה יכול היה המסמך להועיל לו מול רשויות המס, אלא שגולדשמידט לא טען כי זו היתה מטרת המסמך, אלא רק שנתני ביקש ממנו שלא לציין את המחיר של 7,000,000 ש"ח, משקולי מס. במילים אחרות, המסמך לא נועד להיות מוצג לרשויות המס, אלא רק לתעד קיומה של עסקת חבילה בין בוסקילה לנתני, לאחר שבוסקילה ביקש לבטל את העיסקה, אך נתני ביקש לוודא שאגב תעוד העיסקה, לא ייגרם לו נזק ביום מן הימים מול רשויות המס.
חרף מאמציו הרבים של נתני, לא עלה בידו להצביע על טעם של ממש אשר בגינו יסכימו גולדשמידט ועו"ד אברון, גם יחד, לעשות כן. בוסקילה והעדים מטעמו טענו כי נתני תיכנן מראש תרגיל "עוקץ", קרי, יצירת ראיות כוזבות לפיהן הוסכם כביכול בין הצדדים שהבנין יימכר לנתני תמורת 4,300,000 ש"ח בלבד, כדי לכפות על בוסקילה מכירה במחיר כזה.
צו המניעה הזמני וצו העיקול הזמני- יבוטלו.
...
לנוכח מסקנה זו, מתייתר הצורך לדון בשתי המחלוקות הנוספות שהתגלעו בין הצדדים, קרי, האם בוסקילה יכול היה למכור את הבנין למרות שהוא רשום על שמה של אימו והאם המסמכים שנערכו בין הצדדים מגבשים עסקה במקרקעין.
הואיל ונתני מבקש אכיפה של עסקה למראית עין, קרי, עסקה לפיה הוא רכש את הבנין תמורת סך של 4,300,000 ש"ח בלבד, ואין הוא מבקש לאכוף את העיסקה האמיתית, קרי, רכישה של הבנין תמורת סך של 7,000,000 ש"ח- דין התביעה להדחות.
סוף דבר התביעה, על כל ראשיה- נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מסקירת האירועים שבוצעה טוען התובע כי הוא נפל קורבן לתרגיל עוקץ מתוחכם, נרשם מישכון על זכויותיו במקרקעין מכוח מסמכים מזויפים ותיק ההוצל"פ אף הוא ניפתח על בסיס מסמכים מזויפים שמטרתם הייתה לבסס טענה של "חוב" שלא היה ולא נברא ובאופן זה למכור את המקרקעין בהליך כנוס נכסים ובמחיר נמוך באופן קצוני ממחיר השוק (ר' סעיף 27).
לדבריו, הליך מינוי כונס הנכסים והמכר בטל מעקרו מהטעם שמדובר בהליך שניפתח בנגוד להוראות הדין ולא היה מקום למינוי כונס נכסים למכירת המקרקעין מבלי שנירשם עיקול על המקרקעין בהתאם להוראות חוק ההוצל"פ. לטענתו, בהיעדר רישום עיקול, המכירה בטלה מעיקרה ולחלופין מתבקש בית המשפט לבטלה.
ביום 1.4.20 הוגשה בקשה מטעם הנתבעים בהסכמת התובע להשבת הכספים המצויים בתיק ההוצל"פ (בקשה מס' 80), וזאת מבלי שיהיה בהשבת הכספים כאמור בכדי לבטל את עסקת מכר המקרקעין ומבלי שהדבר יפגע בזכויות כלשהן של הצדדים או בשינוי מעמדם במסגרת ההליך דנן (ר' גם החלטות בית המשפט מיום 24.5.20, 17.6.20, 23.6.20).
בהמשך פסק דינו קבע כב' השופט עמית בין היתר כי: אציין כי למרות הילכות אלה, שכאמור נתגבשו לאחר חקיקת החוק, נקבע בפסיקה כי לצורך השלמת המכירה, אפילו מתן הצוו הפורמאלי אינו נקודת ה"אל-חזור": "שתי הערכאות שקדמו לנו יצאו מתוך הנחה שמתן אישור סופי לרשם המקרקעין על-פי הוראת תקנה 69 לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979 מהוה נקודת אל-חזור שלאחריה ראש ההוצאה לפועל אינו מוסמך לבטל את חוזה המכר. תיזה זו אינה מקובלת עלינו. קנוניה בין הקונה לבין הכונס, או ידיעה של הקונה על הפגמים המהותיים שנפלו בעיסקת המכר עובר לקבלת האישור לרשם המקרקעין, כל אחת מהן בנפרד וודאי ששתיהן יחדיו, מהוות עילה לראש ההוצאה לפועל לבטל את אישור המכירה שנתן...
...
בסופו של יום, לאור כל המפורט בהרחבה בפסק הדין, שמיעת כל העדויות ובחינת הראיות ומשקלן "כפרי של ניתוח ההיגיון בשילוב עם התרשמות של חושים" (ר' בג"צ 2684/12 התנועה לחיזוק הסובלנות נ' היועמ"ש (פורסם בנבו, 9.12.15), פסקה נא) והסתכלות אף על התמונה העובדתית והמשפטית בכללותה, במבט רחב ותוך איזון כלל האינטרסים הנוגעים בדבר לרבות של רוכשים פוטנציאליים בהליכי מכר בהוצל"פ, באתי לכלל מסקנה כי דין התובענה להתקבל.
התביעה כנגד נתבעים 7 ו־8 נדחית בלא צו להוצאות, בהיעדר המצאה.
הנני מחייב כל אחד מזוגות הנתבעים בנפרד (נתבעים 1–2 ונתבעים 3–4) לשלם לתובע בגין שכר טרחת בא כוחו, ביחד ולחוד במסגרת 'הזוג', באורח מתון על רקע נסיבות התובענה, סך כולל של 25,000 ₪.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקצירת האומר, התובעת טוענת כי הנתבעים 1-4 ביצעו כלפיה תרגיל עוקץ, בכך שמנעו רישום משכנתא על הנכס, שנועדה לאפשר לתובעת לממן את רכישת הנכס תמורת סך של 350,000 דולר.
הנתבעת 1 ביטלה את חוזה המכר מיום 20.11.2005, אך לא השיבה לתובעת את המקדמה בסך 120,000 דולר ששולמה על ידה, למרות שמכרה את הנכס בעסקה נוגדת תמורת סכום של 450,000 דולר.
הנתבעים מצביעים על כך ששני מותבים קודמים שדנו בתיק סברו שהתביעה נעדרת סיכויי הצלחה, ולכן סרבו להעניק סעדים זמניים של צו מניעה זמני ועיקול זמני.
ס' 353א' לחוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן: "חוק החברות"), קובע: "הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתינתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין." סעיף זה הוא מחליפו של ס' 232 לפקודת החברות (להלן: "הפקודה"), שבוטלה עם חקיקתו של חוק החברות.
עיון במכתב הכוונות של הבנק, עליו מבססת התובעת את טיעונה בדבר יכולת כלכלית מוכחת, מגלה כי מדובר בנכונות עקרונית של הבנק שהיתה קיימת בשנת 2006, להעמיד אשראי לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים בלבד, וגם דבר זה כפוף להטלת שעבוד על נכס מקרקעין.
...
אינני מקבל טענה זו. כנגד זכות הגישה של התובעת לערכאות, עומדת זכותם של הנתבעים שלא להיות מוטרדים בהליך יקר, מסורבל וממושך, אשר בסופו ימצאו את עצמם אל מול שוקת שבורה, היה והתביעה נגדם תדחה והם יהיו זכאים להוצאות משפט.
בנסיבות הענין, אני סבור כי יש להעמיד את העירבון על סכום של 350,000 ₪, המשקף סכום של 50,000 ₪ לכל קבוצת נתבעים המיוצגת בנפרד.
היה ויופקד הערבון, יהיה מקום לידון בבקשות הרבות הנוספות התלויות ועומדות בתיק זה. התובעת תשלם לכל אחת מקבוצות הנתבעים שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ בצרוף מע"מ. המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו