לטענה כי הנכס נשוא צו ההריסה במתכונתו עם המעקה, העמודים וגג שימש את בית המגורים של אבי המבקש במשך שנים רבות מאוד, השיב מסאלחה: "זו בניה חדשה ללא היתר. באתי, ראיתי וצילמתי... קיבלנו תלונה באוקטובר שקיימת בניה חדשה והלכנו וראינו שמתקיימת בניה. מה שראינו קודם שבנוי ללא היתר אני לא יכול לאכוף את זה... כשנכנסתי לתפקיד אמרו לי להתעסק רק עם בניה חדשה כי אי אפשר לאכוף את הבניה הישנה". בהמשך הסביר מסאלחה כי צו ההריסה מתייחס לתוספת ולא למי שבנה אותה ובתשובה לשאלה מדוע לא בדק מי הוא בעל הזכויות בנכס, ענה: "כי הבניה החדשה היתה על שצ"פ (שטח צבורי פתוח – ר.ס.מ). לפי מדיניות של ערייה, בשצ"פים עושים הדבקה של צו הריסה מיידית". בהמשך הסביר מסאלחה כי בתצהיר תגובתו לבקשת ביטול הצוו הוא ציין שהמבקש בנה את התוספת נשוא צו ההריסה תוך פלישה למקרקעין לא לו משום שהקרקע שייכת לקק"ל ואישר את תוכן מזכרו מיום 7.10.15 (נ/8) בו נכתב: "בביקור שערכתי במקום בתאריך 7.10.15 נראה כי בונים תוספת מקונסטרוקציית מתכת ולוחות פנל מבודד בשטח של כ- 30 מ"ר מעל חנות קיימת. בביקור קודם בתאריך 10.9.15 התוספת מעל החנות טרם החלה...". מסאלחה ציין כי החומר שהוגש מטעמו למי שחתם על הצוו כלל תמונות, תצלום אויר משנת 2013 ותשריט המלמד על כך שמדובר בבניה שבוצעה בשצ"פ (נ/9), ואישר כי הגג הנראה בתצלום אכן היה שם קודם, אך עמד על כך ש"בתצלום נראה גג ריק".
לגירסתו, חסן מכר לו את הנכס הזה בתנאי שהוא "יוכל לעשות על הגג שלו מה שהוא רוצה, לרבות סגירת המרפסת" בה נהגו בני המשפחה להשתמש גם קודם לכן, וכדבריו: "זה הרבה שנים. לפני שקניתי את זה הייתי רואה שהם יושבים על המרפסת שעל הגג". לשאלה מדוע ההסכם (נ/4) הוכן ונכתב רק ביום שקדם לדיון הראשון בבקשת המבקש לביטול צו ההריסה, דהיינו ב- 7.12.15, השיב ברדה: "מפני שרצינו להבהיר את העניינים בגלל הסיפור של ההריסה הזו אז רצינו להבהיר את זה יותר חזק ויותר מסודר ממה שדיברנו קודם". גם בחקירתו הנגדית, בתשובתו לשאלה מכוח מה התיר לישראל חסן לבנות על הגג, חזר ברדה וטען כי בזמנו, כשהוא רכש מאביו את המבנה כולו (זה הכולל את החנות והבית שמעליה), היתנה הלה את מכירתו בכך שיותר לו "לעשות מה שהוא רוצה על הגג" והוא הסכים לכך.
.". לשאלה האם במועד בו הודבק הצוו הוא כבר התגורר בתוספת, השיב: "זה הבית שלי... אמנם לא גרתי בשטח שניסגר אבל היה שם גג וזו היתה מרפסת".
המפקח לוי, אשר שימש כמפקח בניה באיזור ברלבנטי במהלך שלוש השנים שקדמו למועד הוצאת הצוו טען בעדותו כי הוא מכיר היטב את החנות של ברדה (שנבנתה בהיתר) וגם את הסככה שנבנתה מעליה (שבגין בנייתה ללא היתר הוגש כנגד ברדה כתב אישום בחודש 12/2014), את הבית שמעל החנות וכן את הנכסים הסמוכים אל החנות והבית, והציג בפני את התצלומים ת/5 – תצלומי "לפני ואחרי" בניית התוספת נשוא הצוו.
מר לוי התקשה להסביר את העובדה שהחנות בנויה בהיתר על אף שגם היא ניבנתה על שצ"פ, אך הדגיש כי הפרגולה שמעליה ניבנתה ללא היתר וכי בגין בנייתה באופן הזה הוגש כתב האישום כנגד ברדה.
ואולם כפי שציינתי כבר אז, לצד הרחבה זו נקבע כי "על המבקש לבטל צו הריסה מנהלי בטענה כי יש לראותו כמי שניפגע ע"י הצוו, להראות כי הוא בעל זכות משפטית במקרקעין נשוא ההליך, זאת כדי להיכנס להגדרת "נפגע" תחת הוראות סעיף 238א'(ז) לחוק התיכנון והבניה (ר' רע"פ 3500/08 אבוסבילה ואח' נ' מדינת ישראל – הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה דרום ורע"פ 7253/08 חסן אלטורי נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה במחוז הדרום ואח').
...
לנוכח טענת המשיבה להעדר זכות עמידה של המבקש בהליך זה, דנתי בשאלה זו תחילה ובהחלטתי מיום 6.1.16, לאחר שלא שוכנעתי כי הזיקה של המבקש למקרקעין הנדונים מצמיחה לו זכות משפטית בהם, הוריתי על דחיית הבקשה על הסף.
מפני כל אלה ולאור הפסיקה אשר לשיטתו קובעת כי יש להעניק זכות עמידה רחבה במקום בו מדובר במבנה הקיים זמן רב ובאנשים המתגוררים בו (רע"פ 272/08 טרק סלימאן נ' מדינת ישראל; רע"פ 3500/08 מאשה אבוסבילה נ' מדינת ישראל; רע"פ 680/08 כמאל אבולקיען נ' מדינת ישראל), עותר ב"כ המבקש לשינוי החלטתי הקודמת, דהיינו לקביעה כי יש לו למבקש זכות עמידה בהליך שבפני.
מפרוטוקול הדיון שאמור היה להתקיים בבקשה לגופא ביום 20.7.16, ניתן ללמוד כי בסופו של דבר הסכימה המבקשת כי בקשתה תידחה וכי המבנה נשוא הצו שאת ביטולו היא בקשה קודם לכן, ייהרס.
דא עקא, שלנוכח הערת בית המשפט המחוזי לפיה היה וטענת המבקש לפיה הוא הורשה להשתמש
בנכס בו נבנתה התוספת פרק זמן ניכר עובר למתן הצו תוכח, כי אז ניתן יהיה לקבוע שעסקינן במי
שקמה לו זכות עמידה להגיש את הבקשה, לאחר שהסתבר לי כי ברדה אכן הרשה למבקש להתגורר
בנכס שבבעלותו וכי מפקחי הבניה עצמם ידעו שהוא מתגורר בנכס זה וגם לאור פסק דינו של בית
המשפט המחוזי בת"א בעת"מ 1507/02 אשכנזי הנ"ל, אני מחליטה לדחות את טענות המשיבה
בדבר העדר זכות עמידה למבקש בהליך זה.
הנני קובעת אם כן דיון נוסף לשם שמיעת הבקשה לגופא ובכלל זה גם שמיעת ראיות הצדדים,
ליום 27.9.16 בשעה 14:30.