מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו הריסה מנהלי בגין בניה אסורה בקרקע חקלאית

בהליך ביטול/עיכוב צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול צו הריסה מינהלי שניתן ביום 21.6.21 על ידי יו"ר הוועדה לתיכנון ובניה מעלה חרמון, המורה על הריסתה וסילוקה של העבודה האסורה וכן על הפסקת השמוש האסור במבנה קל מעץ, גג קל ושבילים ללא היתר, (להלן: :"הבניה האסורה"), בקרקע שייעודה חקלאי על פי תכנית ג'/6540 בישוב מסעדה – ברכת רם נ"צ 271350/793207 (להלן: "צו ההריסה המינהלי").
...
בעניין זה מקובלת עליי טענת המשיבה כי הימנעות המבקש מהבאת ראיות שלטענתו בשליטתו משמעה חיזוק ראיות המשיבה.
לא ברור מאיפה המסקנה כי יש בכך כדי להוכיח כי הבניה נשוא בקשה זו הסתיימה לפני למעלה 6 חודשים כטענת המבקש, כשמטרת המכתב המוצהרת היא לפעול במידית להפסקת עבודות הבנייה המבוצעות והשבת המצב לקדמותו.
סוף דבר אני מורה על דחיית הבקשה לביטול צו הריסה מנהלי.

בהליך ביטול/עיכוב צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לביטול צוי הריסה מנהליים שהוצאו על ידי המשיבה ביום 6.6.2022 (להלן: "צוי ההריסה" או "הצוים") בהתאם לסעיף 221 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק").
צו 85/22 מתייחס למבנה בלוקים ובטון בשטח של כ-25 מ"ר ורחבת בטון של כ-75 מ"ר, וצו 86/22 מתייחס למבנה בלוקים ובטון בשטח של כ-25 מ"ר, ורחבת בטון של כ-100 מ"ר, שהקים המבקש במקרקעין שבגוש 7764 חלקה 30 בעיר טירה (להלן: "המבנים" ו-"העבודה האסורה"), על קרקע חקלאית מוכרזת.
לפיכך הבנייה אסורה והצווים הוצאו כדין.
וכך מפי כב' השופט א' שהם ברע"פ 6032/13 שלהבת אהרן נ' יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה טבריה (19.01.2014): "כידוע, צו הריסה מינהלי, המוצא מכוח סעיף 238א לחוק התיכנון והבניה, הוא אקט מינהלי, ולא אקט עונשי. לפיכך, וכפי שקבעו גם הערכאות הקודמות, עומדת למשיב חזקת התקינות המנהלית, היינו חזקה כי פעולתו המנהלית נעשתה כדין. על המבקש לסתור חזקה זו, מוטל הנטל להוכיח את דבר קיומו של הפגם שנפל, לטענתו, בהתנהלותה של הרשות המנהלית". מן הכלל אל הפרט ראש וראשון אומר שאין בידי לקבל את טענת המבקש לפיה המבנים נבנו בהתאם להיתרי בנייה כדין, על יסוד חידוש היתרים קודמים, בהיותם מיועדים לשמש מחסנים לתוצרת חקלאית – היא הטענה המרכזית.
...
בנוגע לטענה שמשטחי הבטון פטורים מהיתר, לא עמד המבקש בנטל ההוכחה המוטל עליו, בהעדר התייחסות לכך בתצהיר המהנדס מטעמו, ולפיכך בהתאם לתקנות 2(ג) ו- 6 לתקנות התכנון והבניה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010, דין הטענה להידחות על הסף.
בנוגע לטענת אכיפה בררנית, מדובר בטענה המחייבת הוכחת תשתית ראייתית שהנטל הוא על הטוען לה אחרת דינה להידחות על הסף, ואילו המבקש לא הביא כל ראשית ראיה בהקשר זה ולמעשה הטענה נזנחה בדיונים.
סוף דבר מכל האמור לעיל הגעתי לכלל מסקנה, כי אין בסיס לטענת המבקשת כי צווי ההריסה המינהליים הוצאו שלא כדין, או שנפלו פגמים מהותיים בהוצאתם, לפיכך הבקשה נדחית.

בהליך ביטול/עיכוב/הארכת צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשת טענה כי רשימת המקרים שנזכרו בבקשת המשיב לעניין מדיניות האכיפה איננה מחייבת ואיננה רשימה סגורה וכי בכל מקרה המסמך מתייחס גם למקרים בהם העבודה האסורה מסכלת תוכנית בהכנה ומקרים בהם הבנייה האסורה בוצעה במקרקעין בייעוד חקלאי.
המסגרת הנורמאטיבית – מהי עבודה שהסתיימה לפי סעיף 221(א) לחוק התיכנון והבניה השאלה אם נפל פגם בצו המינהלי לנוכח מועד הקמת המבנה, היא שאלה קריטית ומכרעת.
מפאת חשיבות הסעיף, להלן נוסחו: "ראה מנהל היחידה הארצית לאכיפה, יושב ראש ועדה מקומית או מהנדס הועדה, על יסוד תצהיר שהגיש לו מפקח כאמור בסעיף קטן (ב), כי בוצעה עבודה אסורה, רשאי הוא לצוות בכתב על הריסת העבודה האסורה (בפרק זה – צו הריסה מנהלי), ובילבד שבמועד הגשת התצהיר לא הסתיימה העבודה האסורה או שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה, ולעניין עבודה אסורה לגבי בית מגורים – בית המגורים לא אוכלס או שלא חלפו יותר מ-30 ימים מהיום שאוכלס; צו הריסה מנהלי יכול שיכלול גם הוראות בדבר הפסקת שימוש אסורה" לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעיניין הזה וסקרתי את הפסיקה הנוהגת בנסיבות דומות, מצאתי כי הדין בעיניין הזה עם המבקשת וכי הבניין במצבו, כשלד וללא אכלוס, אף אם בנייתו החלה בשנים 2016 – 2017, נימנה על המקרים בהם "לא הסתיימה העבודה האסורה או שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה". מוסכם על הצדדים כי מדובר במבנה במצב שלד דהיינו בטון עירום ללא טיח פנים או חוץ, ללא דלתות או חלונות, ללא ריצוף, ללא חיבורי חשמל, מזגנים, חלוקה פנימית, מטבח, כלים סניטרים ומלבד המעטפת החיצונית, לא בוצע דבר במבנה ועל כן ממילא הוא איננו מתאים לאיכלוס ואיננו מאוכלס בפועל.
ביטול הצוו בהתאם לסעיף 229 לחוק התיכנון והבנייה בהתאם לסעיף 229 לחוק התיכנון והבניה העילות לביטול צו הריסה מינהלי הן אלו: · הוכח שהעבודה בוצעה כדין – אין חולק שהעבודה הנה עבודה אסורה; · לא היתקיימו הדרישות למתן הצוו – לא עלה בידי המשיב להוכיח זאת; · נפל בצו פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצוו – לא הוכח בפניי קיומו של פגם כאמור.
...
הסכמת הצדדים נוסחה כך: "לאחר ששמענו את הערות ביהמ"ש, אנו מסכימים כי בקשת המשיב בהליך הנוכחי, כפי שהוגשה בפני כב' השופטת פיינסוד בהליך קודם, דהיינו בקשה לביטול צו הריסה מינהלי, בקשה למתן צו זמני ובקשה להארכת מועד להגשתם, יידונו בהליך זה בד בבד עם בקשת המבקשת להארכת תוקף הצו." בהתאם הונחה לפניי בקשת המשיב לביטול צו ההריסה מחד ובקשת המבקשת להארכת המועד לביצוע הצו מאידך.
מפאת חשיבות הסעיף, להלן נוסחו: "ראה מנהל היחידה הארצית לאכיפה, יושב ראש ועדה מקומית או מהנדס הוועדה, על יסוד תצהיר שהגיש לו מפקח כאמור בסעיף קטן (ב), כי בוצעה עבודה אסורה, רשאי הוא לצוות בכתב על הריסת העבודה האסורה (בפרק זה – צו הריסה מינהלי), ובלבד שבמועד הגשת התצהיר לא הסתיימה העבודה האסורה או שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה, ולעניין עבודה אסורה לגבי בית מגורים – בית המגורים לא אוכלס או שלא חלפו יותר מ-30 ימים מהיום שאוכלס; צו הריסה מינהלי יכול שיכלול גם הוראות בדבר הפסקת שימוש אסורה" לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעניין הזה וסקרתי את הפסיקה הנוהגת בנסיבות דומות, מצאתי כי הדין בעניין הזה עם המבקשת וכי הבניין במצבו, כשלד וללא איכלוס, אף אם בנייתו החלה בשנים 2016 – 2017, נמנה על המקרים בהם "לא הסתיימה העבודה האסורה או שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה". מוסכם על הצדדים כי מדובר במבנה במצב שלד דהיינו בטון ערום ללא טיח פנים או חוץ, ללא דלתות או חלונות, ללא ריצוף, ללא חיבורי חשמל, מזגנים, חלוקה פנימית, מטבח, כלים סניטרים ומלבד המעטפת החיצונית, לא בוצע דבר במבנה ועל כן ממילא הוא איננו מתאים לאכלוס ואיננו מאוכלס בפועל.
בנסיבות העניין, ולאחר בחינת כל הנסיבות העובדתית והטענות המשפטיות, לא שוכנעתי כי התקיימו העילות לביטול הצו ועל כן לא מצאתי עילה המצדיקה התערבות ואני דוחה את בקשת המשיב לביטולו.
על כן אני נעתרת לבקשת המבקשת ומורה על הארכת המועד לביצוע הצו עד ליום 10.6.2023 וזאת בהתחשב בחלוף הזמן שנדרש לצורך בירור בקשת המשיב ומתן אפשרות סבירה למבקשת להיערך לביצוע הצו.

בהליך ביטול/עיכוב/הארכת צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

מכאן, שנפל פגם חמור בהליך ההיוועצות שקדם להוצאת צו ההריסה המינהלי, המצדיק את ביטולו; המשיבה נקטה באכיפה בררנית פסולה מובהקת כלפי המבקש עת בחרה לנקוט נגדו בהליך של צו הריסה מינהלי בגין בניית גדר עבור החלקה החקלאית, בעוד שבכל החלקות שמסביבו ניבנו גדרות דומות ואף ניבנו מבנים לא חוקיים, מבלי שננקטה נגד בעלי החלקות האחרות כל פעולת אכיפה.
לאחר כל זאת, בבחינת הנתונים העובדתיים שעל בסיסם ניתן הצוו ופורטו בסעיף 4 לתגובת המשיבה מיום 17.1.23 והתבררו גם בעדויותיהם של המפקח מטעם המשיבה ליאור מגידיש והמבקש, עולה כי אכן ביצע המבקש בנייה אסורה בקרקע חקלאית וכי השלמת בניית הגדר נעשתה רק סמוך להוצאת צו ההריסה (עדות המבקש, ע' 11, ש' 22-23), באופן שהצדיק את מתן הצוו.
...
על כן, דינה של טענת האכיפה הבררנית להידחות אף היא.
סיכומו של דבר הבקשה נדחית.
כאמור, הבקשה נדחית, והתיק ייסגר.

בהליך ביטול/עיכוב/הארכת צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

עניינה של הבקשה בצו הריסה מינהלי, שהוצא על ידי מנהל מחוז צפון ביחידה הארצית לאכיפת דיני התיכנון והבנייה, ביום 24.5.23, בגין בנייה אסורה בקרקע חקלאית מוכרזת, בגוש 18531, חלקה 16, ביישוב ג'דיידה-מכר.
דיון והכרעה עסקינן בצו הריסה אשר הוצא על פי סעיף 221(א) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, אשר קובע: "ראה מנהל היחידה הארצית לאכיפה, יושב ראש ועדה מקומית או מהנדס הועדה, על יסוד תצהיר שהגיש לו מפקח כאמור בסעיף קטן (ב), כי בוצעה עבודה אסורה, רשאי הוא לצוות בכתב על הריסת העבודה האסורה (בפרק זה – צו הריסה מנהלי), ובילבד שבמועד הגשת התצהיר לא הסתיימה העבודה האסורה או שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה, ולעניין עבודה אסורה לגבי בית מגורים – בית המגורים לא אוכלס או שלא חלפו יותר מ-30 ימים מהיום שאוכלס; צו הריסה מנהלי יכול שיכלול גם הוראות בדבר הפסקת שימוש אסור". מי שרואה עצמו נפגע מצו כאמור, רשאי לפנות לביהמ"ש בבקשה לבטלו, בהתאם לסעיף 228 לחוק התיכנון והבניה, בתוך 15 ימים מיום המצאת הצוו.
...
לאור כל האמור, דין הבקשה לביטול צו ההריסה להידחות.
סוף דבר, אין מנוס מדחיית הבקשה.
הבקשה נדחית; אולם לאור אי-הגשת מסמך ההיוועצות המשפטית, כפי שצוין לעיל, ראיתי לנכון שלא לחייב את המבקש בהוצאות המשיבה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו