מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול צו הפטר בשל התנהלות החייב ובא כוחו

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לגוף הבקשות טוען הנאמן, כי אין מקום ליתן לחייבים הפטר מבלי שקיימו את ההסכמות שאושרו בהחלטה מיום 11.7.17, שכן שההסכמות ניתנו לאחר "בירור טענות החייבים וצאצאיהם בנכסים; לאחר דין ודברים ממושך; לאחר שהיה על החייבים לקיימם כבר לפני למעלה משנתיים; ובשים לב גם (בנגוד לתמונת המצב שמבקשים החייבים לצייר- כאילו לא ידעו או לא הבינו את ההסכמות) שההסכמות על תוכנן ומשמעותן הוסברו להם במעמד הדיון מיום 11.7.17 ברחל בתך הקטנה, לרבות על ידי בית המשפט הנכבד עצמו, על ידי מי ששמש בא כוחם ועל ידי רב הקהילה." עוד טוען הנאמן, כי בבעלות החייבים שתי דירות מגורים.
לטענתו, אין יסוד בדין לבקשת החייבים; הדירה הייתה בבעלות החייבים ועליהם מוטלת החובה לשאת בתשלומי הארנונה תחת צבירת חוב בהליך הפש"ר, שכן עצם יצירת החוב, יש בו כדי היתנהלות הנגועה בחוסר תום לב. במסגרת תגובת החייבים לתשובת הנאמן, טוענים הראשונים, כי הם חולקים על תחשיב הנאמן בכל הנוגע לסכום אותו עליהם לשלם לצורך קבלת ההפטר, כשבסיס המחלוקת נובע בעקרו מתוספת מאמץ מאקסימאלי בשיעור של 50%.
לטענת החייבים, הסכמתם כפי שניתנה בדיון שהתקיים ביום 11.7.17 בכל הנוגע לתשלום שכ"ט הנאמן בתוספת מאמץ מיוחד בשיעור מאקסימאלי של 50%, ניתנה "בלית ברירה", "כל זאת כאשר תלויים ועומדים כחרב על צוארם שלושה צוי פינוי לדירות שבבעלותם, ובפרט לדירה שבה התגוררו בעצמם". החייבים מפנים לסעיפים 3-4 בחלק יג' (מאמץ מיוחד) לפרק ט' (שכר טירחה) באוגדן נהלי הכנ"ר הקובעים, כי בקשה לתוספת מאמץ מיוחד נבחנת בסיום עבודתו של בעל התפקיד, על בסיס בקשה נפרדת ומנומקת.
בעיניין זה מציין הנאמן, כי בית המשפט ער להתנהלות החייבים, כפי העולה מההחלטה מושא הבקשה, שכן נקבע, כי תנאי לקבלת בקשת החייבים הוא תשלום בסך של 40,000 ₪ להבטחת תשלום הוצאות הנאמן, עקב היתנהלות החייבים.
חיוב החייבים לשלם הוצאות הנאמן בסך 40,000 ₪, בהתאם להחלטה מיום 5.10.20, מבוטל בקשת החייבים להטלת חוב הארנונה השוטף על קופת הכנוס; ככלל, על חייב המצוי בהליך פש"ר מוטלת החובה שלא ליצור חובות במסגרת ההליך, שכן צבירת חובות, משמעותה היתנהלות הנגועה בחוסר תום לב. בפסיקה נקבע, כי חלק מחובת תום הלב בפשיטת רגל היא החשיבות לחובת הגילוי המוגברת החלה על חייב בהליך זה. במסגרת חובת תום הלב, נקבע כי לא ינתן סעד לפושט רגל הצובר חובות בהליך.
...
בנסיבות אלה, מעבר לעובדה שצבירת חובות במהלך הליך הפש"ר, מהווה התנהלות משוללת תום לב, בית המשפט לא מצא כל נימוק להחיל חיוב זה על קופת הכינוס, ולפיכך, בקשת החייבים, נדחית.
המסקנה המתבקשת היא, כי המקור להסמכת בית משפט לפסוק תוספת שכר בגין מאמץ מיוחד מעבר לשכר הבסיס, היא תקנה 13 לתקנות השכר המעגנת הסדר חוקי לפיו, רשאי בית משפט לחרוג לצורך התאמת התחשיב שבתקנות השכר לנסיבות המקרה הפרטני, תוך מניעת תוצאה שאינה צודקת, בה לא תהיה הלימה בין היקף הפעולות החריגות שביצע בעל התפקיד כמתואר בסעיף 13 לתקנות השכר והצלחת ההליך מבחינת הנושים, ובין השכר המשולם לבעל התפקיד.
בנסיבות אלה, בקשת החייבים להפחתת שכ"ט הנאמן, נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המנהלת המיוחדת, בתגובתה מיום 8.7.21 היתנגדה לבקשה בהיעדר כל טענה במהלך ההליך בעיניין מצבו הנפשי של החייב והפגיעה בתפקודו בהליך עקב מצבו הנפשי ולאור היתנהלות החייב שניתק את הקשר עם באת כוחו כפי שצוין בפסק הדין ובהודעת ב"כ החייב מיום 9.2.21.
לאור המפורט לעיל, אין כל מקום למתן הפטר לאלתר לחייב והוא מופנה למיצוי זכויותיו מול המל"ל וברי כי ככל שתקבע לחייב דרגת אי כושר, הוא יהיה רשאי לחדש את הבקשה למתן הפטר לאלתר או להפחתת צו התשלומים בהתאם לקביעות המל"ל. סיכומו של דבר אהיה נכון להורות על השבת החייב להליך ובטול פסק הדין אך ורק באם החייב יגיש לתיק עד ליום 31.1.2022 את המסמכים שלהלן: דו"חות דו חודשיים מלווים באסמכתאות מלאות כנדרש עבור 4 חודשים אחרונים.
...
בהחלטתי מיום 14.7.21 נעתרתי לבקשה להארכת המועד ואולם הוריתי לחייב להגיש את הבקשה עד ליום 8.8.21 בצירוף אישור בדבר הפקדת סך של 2,000 ₪ ע"ח חוב הפיגורים ולהציע בבקשה מתווה לסילוק חוב הפיגורים כמו כן הוריתי לחייב לצרף תיעוד רפואי נוסף שניתן בזמן אמת במהלך ההליך כאסמכתאות למצב הנפשי הנטען ולטיפולים שעבר וקבעתי כי ככל שהחייב לא יפעל לפי החלטתי זו, אורה על מחיקת הבקשה להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק הדין.
גם היום, החייב לא הניח לפני תשתית ראייתית אובייקטיבית מספקת לטענתו שלפיה מחדליו שהביאו בסופו של דבר לביטול ההליך נבעו ממצבו הנפשי הקשה שמנע ממנו לתפקד ולקיים את החובות המוטלות עליו בהליך והתשתית הראייתית שהונחה אינה מספקת גם לטענה כי בשל מצבו הנפשי הקשה החייב נעדר כושר השתכרות וכי בשל כך יש ליתן לו הפטר לאלתר .
במצב דברים זה, החייב מוותר על זכויותיו ללא כל הסבר המניח את הדעת ובאופן שפוגע בסופו של דבר בנושיו, ככל שיינתן הפטר לאלתר.
לאור המפורט לעיל, אין כל מקום למתן הפטר לאלתר לחייב והוא מופנה למיצוי זכויותיו מול המל"ל וברי כי ככל שתיקבע לחייב דרגת אי כושר, הוא יהיה רשאי לחדש את הבקשה למתן הפטר לאלתר או להפחתת צו התשלומים בהתאם לקביעות המל"ל. סיכומו של דבר אהיה נכון להורות על השבת החייב להליך וביטול פסק הדין אך ורק באם החייב יגיש לתיק עד ליום 31.1.2022 את המסמכים שלהלן: דו"חות דו חודשיים מלווים באסמכתאות מלאות כנדרש עבור 4 חודשים אחרונים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

משלא הוגשה תגובה של המבקש בעיניין, קבע בית המשפט ביום 18.11.2021 כי אין סיבה שלא לחלק דיבידנד לנושה "לנוכח שהכרעת הדין (הכוונה ככל הנראה להכרעת החוב, ר.ר.) בעיניינה חלוטה ועל פי הכרעת החוב שעסקה גם בעיניין קזוז". ביום, 29.11.2021, הגיש המבקש בקשה נוספת (להלן הבקשה הנוספת) בה טען כי הוא החליף את בא-כוחו ולכן לא הגיב להחלטת בית המשפט מיום 14.10.2021 במועד.
בבקשה זו התבקש בית משפט קמא לעשות שימוש בסמכות הנתונה לו בסעיף 150 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם- 1980 (להלן גם: הפקודה), להורות על ביטול צו ההפטר ולאפשר למבקש להגיש את השגותיו בעיניין הכרעת החוב ביחס לתביעת החוב של הנושה.
כפי שציין בית משפט קמא, זכות הטיעון של המבקש ביחס לחובות של הנושה כלפיו, בין היתר מכוח פסק הדין בעירעור בבית המשפט לעינייני מישפחה, אינה נפגעת והוא רשאי להביא את טענותיו בהקשר זה במסגרת הליכי ההוצאה לפועל המתנהלים ביחס לחוב המזונות.
משכך, בקשת המבקש אף אינה עומדת בתנאי תקנה 95(ב) לתקנות פשיטת הרגל, התשמ"ה-1985, שלשונה: "נימנע הנאמן מלהגיש לבית המשפט בקשה כאמור, רשאי החייב, או כל נושה, או הכונס הרישמי, לבקש מבית המשפט לבטל תביעה שאושרה שלא כיאות או להפחית את סכומה". תקנה זו מאפשרת לחייב לבקש מבית המשפט לבטל תביעת חוב, אולם תנאי מקדים הוא כי הנאמן בתביעת החוב מצא שהתביעה אושרה שלא כיאות אך נימנע מלהגיש בקשה לבטלה בהתאם לסמכות הנתונה לו בתקנה 95(א) [(ראו: רע"א 2251/22 שפייזמן נ' עו"ד עובדיה כהן (12.4.2022); ע"א 706/13 פישר נ' יוכמן (30.11.2014)).
...
בסופו של דבר הנאמן נתן הכרעה מנומקת ומפורטת לאחר ששקל ובחן את מלוא טענות הצדדים.
עוד יובהר, כי מעמדתו של הנאמן כפי שהיא עולה מכתבי בית-הדין עולה כי הוא לא הגיע לכלל מסקנה כי נפלה טעות בהכרעת החוב ובחישובים שערך במסגרתה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד העלה בא-כוח המבקש טענות שונות באשר להתנהלות הנאמנת והכנ"ר. בא-כוח המבקש הוסיף וטען שלנוכח היתנהגות החייב יש לבטל את ההליך בעיניינו.
למען שלמות התמונה יצוין כי לאחר הגשת בקשת רשות העירעור, הגיש המבקש ביום 9.10.2023 בקשה נוספת לביטול צו ההפטר לבית משפט קמא, בטענה כי שווי הזכויות בדירה הכלולה בעזבון אביו המנוח של החייב הוערך בחסר לעומת ערכן הריאלי.
מכאן שהבקשה שהגיש המבקש לבית משפט קמא ביום 30.4.2023, היא למעשה בעיקרה בקשה לביטול צו ההפטר מהטעם שהוא ניתן במעמד צד אחד.
...
לטעמי, לא די בכך שהמבקש היה צד פעיל בהליך שעקב אחריו – כפי שקבע בית משפט קמא – כדי להצדיק את המסקנה לפיה המבקש ידע בפועל על ההחלטה, או כדי להעביר אליו את הנטל להוכיח שלא ידע אודות ההחלטה (בש"א 8839/18 כהן נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול") (19.12.2018); בע"מ 7708/22 פלונית נ' פלוני, פסקאות 7-5 (15.1.2023)).
לאור כל האמור, אני סבורה כי היה על בית משפט קמא לקבל את הבקשה לביטול ההפטר, ולדון בבקשה למתן הפטר מותנה לגופה לאחר שמיעת הנושים ובכלל זה שמיעת עמדתו של המבקש.
קביעתו הלקונית בשולי החלטתו לפיה "לא שוכנעתי כי נפל פגם בטיבו של ההסכם" לא נומקה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בנו של החייב, ארז חן, הגיש ביום 6.11.2022 הודעה (שהוגשה גם מטעמם של אדווה חן, אורן חן ומרי חן, ילדיו וגרושתו של החייב) וטען, בעקרי הדברים, כי טרם נבדקו תביעות החוב; החייב קיבל הפטר מחובותיו במסגרת תיק פש"ר שהתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב והציג פסיקתא של בית המשפט המחוזי מחוז מרכז לפיה מרי חן פדתה את זכויותיו של החייב בדירה ברחוב משעול הארבל 8/11, בקריית גת וכן בדירה ברחוב כחלית ההרים 12/17, במודיעין, כאשר כל הזכויות בדירה ברחוב כחלית ההרים במודיעין הוקנו לאדווה חן וכל הזכויות בדירה ברחוב משעול הארבל 8/1 בקריית גת הוקנו לארז חן. בתגובת החייב להמלצת באת כח הממונה בעיניין ביטול ההליך, שהוגשה ביום 10.11.2022, נטען, בעקרי הדברים, כי הכנסתו מקיצבת נכות עומדת על סך של כ- 2,000 ₪; דמי השכירות עבור דירת מרתף של שני חדרים ברחוב הצאלון 21 במודיעין עומדים על סך של כ- 2,600 ₪.
עו"ד ניר קסטרו, בא כוחה של עו"ד מלי טייב (בקשה מטעמה הוגשה לתיק ביום 20.4.2023 לצפייה בתיק, ביטול הצוו לפתיחת הליכים ומתן היתר לניהול הליך משפטי נגד החייב), טען בדיון, בעקרי הדברים (וכך גם עולה מהבקשה הנ"ל), שהוגשה תביעה נגד החייב לתשלום שכר טירחה בסך של 70,000 ₪ (ת"א (שלום ת"א) 58131-04-19); החייב הגיש בינואר 2020 תביעה בסך של 300,000 ₪ בשל רשלנות מקצועית (ת"א (שלום ת"א) 68722-01-20); בתביעות הנ"ל (בדיון מאוחד) נעשו פעולות ונערכו דיונים; החייב לא הודיע שהוא תחת משטר של חידלות פרעון; עובר לדיון הוכחות שהיה קבוע ליום 4.5.2023 התברר שהחייב בהליך של חידלות פרעון ומשך הוגשה הבקשה הנ"ל לתיק; החייב אינו אדם תם, "יש פה מקרה של אדם שמושך בחוטים לכל הכיוונים ומנהל את הדברים בצורה שאני כל פעם שומע ומזדעזע" (ע' 15, ש' 7-8).
...
החייב הציע להעמיד לקופת הנשייה סך של 100,000 ₪ לתקופה של 84 תשלומים אך באת כוח הממונה הודיעה על התנגדותה להצעה וסבורני, בשים לב לנסיבות העניין, שההצעה אינה משקפת איזון ראוי בין האינטרס של הנושים לבין שיקומו הכלכלי של החייב.
באשר לתקופת התשלומים, לאור האופן שבו התנהל החייב בעבר ובגדרו של הליך זה, ומכיוון שנראה שמורא הדין אינו נר לרגליו, בלשון המעטה, והוא נקט בפעולות שונות בעת היותו בהליך הקודם של פשיטת הרגל מבלי שנדרש לקבלת היתר מבית המשפט לפשיטת רגל ואף בגדרו של הליך זה, סבורני שיש להגביל את משך הזמן שבו החייב יוכל לחסות תחת הגנות ההליך.
בשים לב להודעתה של באת כוח הממונה בדיון שנערך לפניי ביום 17.11.2022 כי הזכויות בדירה זו נפדו בהליך פשיטת הרגל הקודם של החייב, סבורני שיש מקום להורות על ביטול הצו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו