מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול פשיטת רגל בשל חוסר תום לב ונטישת משפחה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף טוענת המשיבה 3 כי החייב פעל בחוסר תום לב מוחלט כאשר נטש את משפחתו וילדיו ונמנע משך 5 שנים לשלם דמי מזונות חרף פסק דינו של בית המשפט כפי שפרטה בבקשה.
באשר לחוב המזונות, החייב אינו מכחיש כי החוב מגיע לטעמו לסכום של כ- 132,000 ₪, יחד עם זאת לדבריו החוב נובע מכך שעצם הכנת הבקשה לצוו כנוס נכסים ופשיטת רגל ארכה זמן, הוא שילם מספר תשלומים עבור מזונות אולם לא יכול היה לשלם יותר עקב חיסרון כיס.
באשר לבקשה לביטול הליכי פשיטת הרגל מפנה המנהל המיוחד לכך שיש לבחון את נושא המזונות במסגרת הליך פשיטת הרגל במסגרת שתי תקופות האחת, חובות שנוצרו לפני מתן צו כנוס הנכסים שהוא חוב בר תביעה בדין קדימה ועל המשיבה 3 להגיש תביעת חוב.
...
במסגרת זו גם מקובלת עלי גישת המנהל המיוחד כי לאור ההליך הפלילי המתנהל כנגד החייב, או אם תתגלינה עובדות חדשות או שונות, יהיה ראוי לשקול את הדברים בהמשך.
לענין קציבת המזונות, מקובלת עלי המלצת הכנ"ר אליה הצטרף גם המנהל המיוחד בעת הדיון כי יש לקצוב למשיבה 3 מזונות בהתאם לפסק הדין שניתן בבית המשפט לענייני משפחה ביום 6.3.07.
אני מורה כי סכום המזונות ישולם ישירות על ידי החייב למשיבה 3 שלא באמצעות קופת הכינוס.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

בבקשתה ציינה כי היא, כיתר בני המשפחה, אולצה על-ידי אב המשפחה לחתום על כתבי הערבות.
המערערת ציינה גם את דבר מתן ההפטר לאחותה, שאף היא הוכרזה כפושטת רגל עקב מתן ערבויות לחובות האב.
לבסוף, שבה המערערת והדגישה כי אולצה לחתום על הערבויות לטובת אביה, שהוא זה אשר יצר את החובות, ולאחר מכן נטש אותה ואת אחותה לנפשן במצב של פשיטת רגל; וכי עקב הליך פשיטת הרגל, נקלעה למצוקה אישית קשה.
כך לענין מתן צו הכנוס (ע"א 34/89 אגבארייה נ' כונס הנכסים הרישמי (לא פורסם, 24.10.90); ע"א 5178/92 אליהו נ' כונס הנכסים הרישמי, פ"ד מט(1) 435 (1995) (להלן – פרשת אליהו); סעיף 18ה(א)(2) לפקודה; לוין וגרוניס, עמ' 108-109); כך לענין מתן ההכרזה על פשיטת הרגל (סעיפים 18ג(ג) ו- 18ה(א)(2) לפקודה); כך לענין אישור הסדר עם נושים (סעיף 35(ה)-(ז) לפקודה; ע"א 334/71 אבייה נ' גולדמן, פ"ד כה(2) 595 (1971)); וכך לענין ביטול הכרזת פשיטת רגל שכבר ניתנה כאשר החייב נהג בחוסר תום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל (פרשת בנבנישתי, פסקה 9, 11; ע"א 5503/92 קירצמן נ' הכנר, פ"ד מט(1) 749, 756-7 (1994) (להלן – ענין קירצמן)).
מן הכלל אל הפרט יישומם של העקרונות הכלליים שפורטו במיתווה הנורמאטיבי, מביא למסקנות הבאות בעניינינו: היתנהגות המערערת במהלך פשיטת הרגל היתה נגועה בחוסר תום לב. אמנם, מאז הכרזתה כפושטת רגל בשנת 2001 ועד להגשת בקשת ההפטר הראשונה בתחילת שנת 2005, היא עמדה בכל תשלומיה, והגישה את הדו"חות הנדרשים לכונס הרישמי.
...
הכרעה דין הערעור להידחות.
דרך התנהלות מתמשכת זו של המערערת, המתנכרת למעמדה ולחובותיה, מביאה בהכרח למסקנה כי אין מנוס מדחיית ערעורה, ומאימוץ גישתו של בית המשפט קמא, אשר סירב למתן צו הפטר למערערת.
סוף דבר: אציע לדחות את הערעור בלא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

א. ג. אפעל חברה לבנין בע"מ (הנתבעת מס' 1, להלן – "החברה") הנה חברה משפחתית ומר אברהם גבירץ (הנתבע מס' 2, להלן – "גבירץ") הנו מנהלה היחיד ובעל השליטה המוחלטת בה. ביום 1.8.1996 היתקשר קורין עם החברה בהסכם קומבינאציה שעל פיו היתה החברה אמורה לבנות על המיגרש שני בניינים.
הוא טען כי גבירץ נמצא מזה שנים רבות בחו"ל וכי לאחרונה הוגשה בשמו בקשה להכרזתו פושט רגל וכי טרם ניתן צו כנוס.
בתגובה להחלטה האמורה הודיע בא כח התובעים כי למיטב ידיעתו הורה בית המשפט של פשיטת רגל על ביטול הליך פשיטת הרגל של גבירץ מחמת חוסר תום לב. בעקבות כך קבעתי דיון במעמד הצדדים.
ורמונט חזרה בתצהירה על הטענות שפורטו בכתב התביעה כלפי הנתבעים, היינו כי החברה הפסיקה את פעילותה ונטשה את הבניה במהלך שנת 1997, הכל כמפורט לעיל.
...
(4) לתובעים 6 ו- 7, מר שטיין מתי ת.ז. 054615380 והגב' שטיין אינה נעמי ת.ז. 068463919, ביחד ולחוד, ישלם הנתבע 2 סך של 590,000 ₪.
(5) לתובעים 8 ו- 9, מר דני אורלי ת.ז. 051756823 והגב' מרים אורלי ת.ז. 064566532, ביחד ולחוד, ישלם הנתבע 2 סך של 1,225,000 ₪.
אני מחייב את הנתבע 2 לשלם לתובעים 1 עד 9, יחדיו, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 250,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק ובתוספת הפרשי הצמדה ורבית כחוק מהיום ועד לתשלום מלא בפועל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת בעלי התפקיד (מנהל מיוחד והכנ"ר) להורות על ביטול ההליך כפושט רגל בשל מחדליו של החייב שיפורטו בהמשך.
להלן פירוט השיקולים שנקבעו בהילכת ע"א 7092/13: "...(ה)           הדגש בבדיקת תום לבו של החייב בתקופה שלפני הגשת הבקשה, מושם על דרך יצירתם של החובות. במקרה שבו עניינה של הבקשה, רובה או חלקה, בחוב מזונות לעבר – ראוי לתת משקל למידת אי-ההגינות, או חוסר-המוסריות, שדבק בהתנהלותו של החייב, כלפי הזכאים למזונות ממנו, אשר פרנסתם היתה (וייתכן שעודנה) עליו. נטישה של בית המגורים, על ידי החייב, הפקרתם של הזכאים למזונות ממנו למחסור ממשי, תוך נתוק הקשר עמם והתחמקות מהם לאורך שנים (בתקופה שבה הם נחשבים כמי שזכאים למזונות ממנו), קל וחומר כשמדובר בקטינים – נוגדת, באופן מהותי, את "תקנת הציבור" (יוער כי מדובר בהתנהלות, אשר עלולה להחשב, כשלעצמה, "מעשה פשיטת רגל" לפי סעיף 5 לפקודה).
(ו) הינה כי כן, בעיקר רלבאנטית במקרים כגון-דא השאלה: באילו נסיבות נימנע החייב מתשלום חוב המזונות הפסוק? כך, למשל, יש לברר האם היתה לחייב מניעה אמיתית לעמוד בתשלום המזונות, לאחר שנקבעו, או שמא הוא השתמט במכוון מתשלום החוב הפסוק, חרף יכולתו הכלכלית לעשות זאת? במישור זה יש לזכור כי פסיקת המזונות נעשתה על ידי ערכאה שיפוטית לאחר בחינת יכולתו הכלכלית של החייב לעמוד בתשלום דמי המזונות, וכי עומדת לרשות החייב האפשרות לפנות לבית המשפט לעינייני מישפחה בבקשה להפחית את תשלום המזונות במקרה של שינוי נסיבות המצדיק זאת.
במקרים מסוג זה על כורחך אתה אומר כי חוב המזונות נוצר ותפח תוך זילזול בנושים – דבר המהוה, כשלעצמו, חוסר תום לב המצדיק את דחיית בקשתו של החייב לפשיטת רגל (השוו: עניין בנבנישתי, בפסקה 11).
לפיכך ולאור כל האמור לעיל, ובזיקה להתראה שניתנה בהחלטה קודמת ובהתאם להנחיות הפסיקה כפי יישומן בנסיבות מקרה זה וכאשר בית המשפט מתרשם כי החייב פתח וניכנס להליך הפש"ר בחוסר תם לב והמשיך לנהל אותו בחוסר תם לב, אני עושה שימוש בסמכותי לפי סעיף 18ה(א)(2) לפקודה ומורה על מחיקת הבקשה ובטול ההליך על כל השלכותיו.
...
אסור ליצור מצב דברים שבו חייבים יעדיפו להימנע מתשלום חוב מזונות פסוק משך שנים ארוכות (חרף יכולתם לעמוד בתשלום הסכום, אשר נקבע ע"י ערכאה שיפוטית מבררת), ובתוך כך יגדילו ויאדירו אותו, והכל במטרה לזכות, בסופו של דבר, בהפטר – מטעמים הנעוצים בהתנהלותם.
לפיכך ולאור כל האמור לעיל, ובזיקה להתראה שניתנה בהחלטה קודמת ובהתאם להנחיות הפסיקה כפי יישומן בנסיבות מקרה זה וכאשר בית המשפט מתרשם כי החייב פתח ונכנס להליך הפש"ר בחוסר תם לב והמשיך לנהל אותו בחוסר תם לב, אני עושה שימוש בסמכותי לפי סעיף 18ה(א)(2) לפקודה ומורה על מחיקת הבקשה וביטול ההליך על כל השלכותיו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

(ב)           יחד עם זאת, בחירתו של חייב לפנות להליכי פשיטת רגל בגין חוב מזונות (לאישתו, לילדיו, או לאדם אחר) – בין אם חוב זה עומד לבדו ובין בהצטרף לחובות אחרים – אין בה, כשלעצמה, כדי להעיד על כך שהבקשה "הוגשה שלא בתום לב, במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל", במשמעות סעיף 18ה(א)(2) לפקודה.
נטישה של בית המגורים, על ידי החייב, הפקרתם של הזכאים למזונות ממנו למחסור ממשי, תוך נתוק הקשר עמם והתחמקות מהם לאורך שנים (בתקופה שבה הם נחשבים כמי שזכאים למזונות ממנו), קל וחומר כשמדובר בקטינים – נוגדת, באופן מהותי, את "תקנת הציבור" (יוער כי מדובר בהתנהלות, אשר עלולה להחשב, כשלעצמה, "מעשה פשיטת רגל" לפי סעיף 5 לפקודה).
במקרים מסוג זה על כורחך אתה אומר כי חוב המזונות נוצר ותפח תוך זילזול בנושים – דבר המהוה, כשלעצמו, חוסר תום לב המצדיק את דחיית בקשתו של החייב לפשיטת רגל.
יש מקום להחמיר עם חייב שהגיש את בקשתו במועד שבו עדיין מוטלת עליו חובה לספק את צורכי המחייה השוטפים של בני משפחתו, הזכאים למזונות ממנו ואשר פרנסתם עליו, בפרט כשמדובר בקטינים.
במקרה שלפניי החייב צבר פיגורים משמעותיים בהליך אשר אמנם הוסרו לאחר שהוגשה הבקשה לביטול ההליך.
...
(ד)           מן העבר השני, אין בעצם קיומם של חובות נוספים, לצד חוב המזונות, כדי להוביל, מניה וביה ומטעם זה בלבד, למסקנה שבקשת החייב הוגשה בתום לב. השאלה אם דבק חוסר תום לב בפעולתו של חייב, המבקש לחסות בצילה של הפקודה, כאשר חוב מזונות נמנה על חובותיו, מושא הבקשה – צריכה להתקבל, איפוא, לאחר בחינת מכלול הנתונים הקונקרטיים בשים לב לנסיבות הפרטניות של כל מקרה ומקרה לגופו.
אסור ליצור מצב דברים שבו חייבים יעדיפו להימנע מתשלום חוב מזונות פסוק משך שנים ארוכות (חרף יכולתם לעמוד בתשלום הסכום, אשר נקבע ע"י ערכאה שיפוטית מבררת), ובתוך כך יגדילו ויאדירו אותו, והכל במטרה לזכות, בסופו של דבר, בהפטר – מטעמים הנעוצים בהתנהלותם.
אם לא יעמוד בהוראות החלטתי זו, יבוטל ההליך ללא התראה נוספת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו