עסקינן בתביעה כספית בהליך של סדר דין מהיר על סך 5,755 ₪, בגין נזקים שנגרמו לרכב המשיב כתוצאה מתאונת דרכים.
דיון והכרעה:
לאור העובדה כי הבקשה שלפנינו הוגשה בחלוף 30 יום ממתן פסק הדין, אנו נדרשים לתקנה 528 לתקנות אשר קובעת כלהלן: "מועד או זמן שקבע בית המשפט או הרשם לעשיית דבר שבסדר הדין או שבנוהג, רשאי הוא, לפי שיקול דעתו, ובאין הוראה אחרת בתקנות אלה, להאריכו מזמן לזמן, אף שנסתיים המועד או הזמן שנקבע מלכתחילה; נקבע המועד או הזמן בחיקוק, רשאי הוא להאריכם מטעמים מיוחדים שיירשמו".
דרישתו של "טעם מיוחד" להארכת המועד יונקת מתוקף עקרון סופיות הדיון והצורך בקיומה של מערכת משפט סדורה, תקינה ויעילה (ראו: רע"א 1643/00 פנינת טל השקעות ובנייה בע"מ נ' פקיד שומה – ירושלים, פ"ד נה (4) 198, 201 (2001); ע"א 10152/07 פדידה נ' רפאלי (פורסם בנבו, 15.12.2010)).
אמנם המבקשת, היתעלמה מבירור ההליך המשפטי העומד מולה ולא התייצבה לדיון , אולם בנסיבות העניין, נוכח המחלוקת באשר לנזק הנתמכת בחוות דעת שמאי, ובשים לב למהות התביעה, לאי המצאת שינוי מועד הדיון לידיו של ב"כ המבקשת, ולגישה הליברלית הנהוגה בנוגע לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, אני סבורה כי יהיה זה מידתי יותר ליתן למבקשת את יומה בבית המשפט, בכפוף לתשלום הוצאות המשיב.
...
דהיינו אף אם מתברר כי אי הגשת כתב ההגנה או אי ההתייצבות נבעו מאי הבנה, או אפילו מתוך רשלנות מסוימת מצד המבקשת ואין בכך בכדי הבעת זלזול מופגן בבית המשפט, ייטה בית המשפט להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולברר המחלוקת גופה במעמד שני הצדדים מבלי לשלול מהמבקשת את זכות הגישה לערכאות שהוכרה כזכות חוקתית, וכל זאת תוך ריפוי הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
אמנם המבקשת, התעלמה מבירור ההליך המשפטי העומד מולה ולא התייצבה לדיון , אולם בנסיבות העניין, נוכח המחלוקת באשר לנזק הנתמכת בחוות דעת שמאי, ובשים לב למהות התביעה, לאי המצאת שינוי מועד הדיון לידיו של ב"כ המבקשת, ולגישה הליבראלית הנהוגה בנוגע לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, אני סבורה כי יהיה זה מידתי יותר ליתן למבקשת את יומה בבית המשפט, בכפוף לתשלום הוצאות המשיב.
בנסיבות אלו אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ביום 13.09.20 יבוטל, בכפוף לתשלום הוצאות לתובע בסך של 700 ₪ בתוך 30 יום מהיום.