מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול פסק דין בהיעדר הגנה בשל מצב בריאותי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה ביום 24.2.20.
בהמשך, בשל מצבו הרפואי של מר כדורי, ויתרה המשיבה על חקירתו והצדדים הותירו למעשה בידי בית הדין את ההחלטה בענין ביטול פסק הדין על יסוד החומר שבפניו.
...
אשר לסיכויי ההצלחה, נטען כי הנתבעת לא הצביעה על טענות הגנה ספציפיות, וטענותיה אינן מצביעות על סיכויי הצלחה או עילה לביטול פסק הדין, אין בהן אמת, ועל כן יש לדחות את בקשתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן על ידי ביום 2.3.2021 בהיעדר כתב הגנה מטעם המבקש ובקשה להארכת המועד להגשתה.
לטענתו, עקב מצבו הרפואי הוא כלל אינו זוכר כי נימסר לו כתב תביעה וכי חתם על אישור מסירה, אלא הופתע לקבל לאחרונה אזהרה בתיק ההוצל"פ שניפתח ליישום פסק הדין.
לאור כל האמור לעיל, נוכח נסיבותיו הרפואיות המיוחדות ולאור טענות ההגנה הטובות שלו, עותר המבקש להאריך לו את המועד להגשת הבקשה וכן להורות על ביטול פסק הדין.
...
סיכומו של דבר: המבקש לא הוכיח כי נפל פגם בהמצאת פסק הדין לידיו, לא הראה כי השתהותו בהגשת הבקשה לביטול פסק הדין הייתה סבירה, ולא הראה סיכויי הגנה.
מכאן שדין בקשותיו של המבקש להידחות.
לפנים משורת הדין, לאור נסיבותיו האישיות של המבקש, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו בגין הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה בקשת התובע היא למעשה שבית המשפט ייתן פסק דין בהיעדר הגנה ולאחר מכן תוגש בקשה לביטול פסק דין בהיעדר הגנה ואז בהתאם להלכות הנהוגות, על פי רוב, יבוטל פסק הדין, כאשר ככלל, בשים לב לכך שלא מוגש כתב הגנה הרי שגם לא נקבע מועד לדיון אולם אם יינתן פסק דין ויבוטל לאחר מכן הרי שיש בדבר להאריך את ההליך עד שייקבע מועד לדיון.
." (הדגשה שלא במקור, עניין ענצ'י, פסקה 5). מכאן ניתן להסיק שהגבול העליון להגשת כתב הגנה הוא המועד שבו בית המשפט דן ו/או החליט בבקשה. רוצה לומר, כל עוד לא נדונה הבקשה על ידי בית המשפט הרי עדיין עומדת לנתבע הזכות להגיש את הגנתו חרף חלוף המועד שנקבע, וסוגיית ההוצאות תישקל על ידי בית המשפט, מקום בו סבור כי יש להטיל הוצאות. בעיניין ענצ'י, דחה בית המשפט את ערעור הנתבעת, הסוכנות היהודית, שהגישה את כתב הגנתה לאחר שבית המשפט דן בבקשת התובע לקבל פסק דין, אך משמדובר בתביעה שלא על סכום קצוב, החליט בית המשפט לזמן אליו תחילה את הצד השני ובהמשך לקיים דיון במעמד שני הצדדים. בין לבין, הגישה הסוכנות היהודית את כתב הגנתה. בית המשפט קבע שכתב ההגנה הוגש לאחר שבית המשפט דן בבקשה והחליט לזמן את ב"כ התובעים. בית המשפט דחה את טענת הנתבעת בעירעור לפיה היא הייתה זכאית להגיש את הגנתה כל עוד לא ניתן פסק הדין. אמנם עדיין לא ניתן פסק דין בדיון הראשון של בית המשפט בבקשת לפסק הדין בהיעדר, אך משדן בית המשפט בבקשה זהו הגבול העליון להגשת כתב הגנה. כב' הנשיא שמגר מצטט את כב' השופט ברק (כתוארו אז) בעיניין נחושתן - "אם השופט פועל כדין ומקבל את התביעה או העירעור, ולאחר מועד זה מוגש כתב הגנה .. אין מתחשבים בהם, שכן הוחמץ המועד....ובמקום שבו, בשל טעות, לא ניתן פסק הדין שצריך היה להנתן, יש לידון בבקשה לפי המצב שהיה קיים ביום בו הגיעה הבקשה לראשונה לעיונו של השופט ..." (ההדגשות שלא במקור, עניין ענצ'י , פסקה 4).
רק ביום 12.9.23 הגיש התובע הבהרה להחלטתו של בית המשפט מיום 2.6 (ותיאר את העיכוב נוכח מצב רפואי ובית המשפט מאחל לו רפואה שלמה).
הינה כי כן, ששני הצדדים עושים דין לעצמם ומנגד כל צד מבקש היתחשבות מדוע הגיש באיחור (אם כי הנתבע לא ביקש היתחשבות להגשה באיחור אלא קבע באמצעות בא כוחו עובדה שלא קיבל את התביעה ודי בכך כדי להעתר לבקשתו לאיחור בהגשת הבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה אל מול ההבהרה להחלטת בית המשפט לאחר למעלה משלושה חודשים כאילו זנח את הבקשה, אולם בשל מצבו האישי וזאת הגם שבית המשפט לא קבע מועד להגשת תגובה).
...
על כן, יצוין כבר עתה, כי איני נעתרת לבקשה שלא לבחון את טענת הנתבע בהזדמנות הראשונה לדחייה על הסף בשל העדר סמכות עניינית וקיומו של הפטר, כל שכן בית המשפט העלה זאת במסגרת החלטתו בבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה.
יובהר, כי בענייננו חלה פקודת פשיטת הרגל נוכח אותה תקופה שבה ניתן ההפטר אולם ניתן לראות כי גם לפי חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי, תשע"ח -2018 התוצאה היא זהה משחוב בר תביעה מוגדר סעיף 4 כחוב ודאי או מותנה בין שהגיע מועד פרעונו ובין שטרם הגיע, עת החוק מתייחס בבירור גם לחובות עבר.
סיכומו של דבר, מקום בו ההלוואה ניתנה לפני שהנתבע נכס להליך של פשיטת רגל, כאשר במועד צו הכינוס שהוא המועד הקובע לגבי חובות שהם בני תביעה או לא (והוא גם המועד לעיכוב ההליכים של תובענות משהתנהלות בעוד לפי החוק החדש במועד צו פתיחת הליכים), הרי שהחבות הזו – בין אם זה חוב מותנה בדרישה עתידית ובין אם זה חוב שפרעונו עתידי ודאי אבל עתידי – הייתה ידועה וקיימת.
על כן, דומה כי אין מנוס אלא לקבוע כי החוב הוא בר תביעה ומשכך לא ניתן לפעול לגבייתו נוכח צו ההפטר.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה מטעם הנתבע (להלן: "המבקש") להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק הדין בהיעדר הגנה אשר ניתן נגדו ביום 21.5.23 (להלן: "פסה"ד"), ובד בבד בקשה לביטול פסה"ד. במסגרת הבקשה, הקדים ב"כ המבקש וטען כי התובעת (להלן: "המשיבה") ניצלה לרעה את הליכי בית המשפט, והתנהגה כמתדיין בנגוד לעקרונות היסוד שנקבעו בהקדמה לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט-2018.
בשנת 2023, בעת אשפוזו, קיבל את כתב התביעה דנן ונתקבל נגדו פסה"ד, אך לא ידע מה לעשות ולא יכל להתייעץ או לטפל בעיניין בשל מצבו הרפואי והנפשי.
אחרי שהסביר לעובדת הסוציאלית את מצוקתו ורצונו לבטל את פסה"ד, היא פנתה ללשכה לסיוע משפטי ע"מ לבחון ייצוג משפטי, ובשל החגים, בדיקת המסמכים ומצב המילחמה, רק ביום 26.10.23 קיבל ייצוג ואישור מלשכת הסיוע המשפטי להגשת הבקשה דנן.
...
המשיבה טענה שדין הבקשה להידחות משמדובר בבקשת סרק, משוללת כל יסוד, והוגשה באיחור ניכר בחלוף כחצי שנה ממועד מתן פסה"ד. המשיבה טענה כי לא התקיימו התנאים לקיומה של עילת ביטול מחובת הצדק, ולא נפל פגם בהמצאת כתב התביעה.
על כך אמר גם בית המשפט העליון את דברו בעניין ע"א 146/85 ציון גמליאל נ' מנורה ואחרים, פד"י מא(3)746, 749: "בעניין זה נהגו בתי המשפט מאז ומעולם בגמישות מסוימת ונטו לבטל פסק דין שניתן בהעדרו של בעל דין על מנת שיתאפשר לו להשמיע דברו. אפילו נגרמה התקלה באשמתו, עשויה בקשתו של אותו בעל דין להיענות ובלבד שיש בידו להראות סיכויו להצלחת הגנתו ושאין במחדלו משום זלזול מכוון בבית המשפט." מכאן שראוי שהנתבע אשר מבקש לבטל פסק דין שניתן נגדו במעמד צד אחד, להתייחס במסגרת בקשתו בפירוט רב לשאלת סיכוי הגנתו אם יבוטל פסק הדין ואם שמיעת עמדתו תוביל לשינוי החלטת בית המשפט – ובמקרה דנן, שוכנעתי כי המבקש עשה זאת.
לפיכך, שוכנעתי כי עלה בידי המבקש להראות, ולו לכאורה, שתצמח לו תועלת מביטול פסה"ד, ושיש לו סיכוי לזכות במשפט, אם יבוטל ויורשה הוא להתגונן.
אשר על כן, אני מקבלת את בקשות המבקש (הנתבע) להארכת מועד ולביטול פסה"ד, ומורה על ביטול פסק הדין שניתן ביום 21.5.23.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי ביום 24.5.21, קרי, זמן רב לאחר הגשת התביעה, לא הגיש הנתבע כתב הגנה ועל כן ניתן פסק דין בהעדר הגנה.
יתר על כן, הנתבע לא הציג אישור רפואי בהתאם להוראתו של בית משפט זה. בהנתן שההחלטה מיום 28.12.23 הנה בעלת חשיבות רבה לבקשה שבפני כעת אציין את עיקריה; יצוין כי לאורך ניהול התיק, נדחו כ- 17 דיונים, ורובם ביוזמת הנתבע, בטענה כי מצבו הרפואי לא מאפשר לו להגיע לדיון.
ביום 13.7.21 הגיש הנתבע בקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדר הגנה, וביום 17.8.21 בית המשפט אישר את הבקשה ובתנאי שהנתבע ישלם לתובע הוצאות בסך 1,000 ₪.
...
בעניין ע"א  765/18 חיון נ' חיון ואח', נאמר על ידי כבוד השופט שטיין כי בדבר שקר יש להפעיל את ההלכה הבאה: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו היתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות. מדובר בכללים ידועים ומושרשים, אך הפעלתם נתונה במידה רבה לשיקול דעתה של הערכאה הדיונית, ומסיבה זו – כך נראה לי – היא לא יצרה עדיין נורמות כלליות ותקדימים מחייבים.
" יצוין כי בעניין רע"א 1957/12 זהרה חלה נ' יוסף כהן נאמר, כי "השיקול המנחה השני בבחינת בקשה לביטול פסק דין, נוגע לסיכויי ההגנה. על מבקש ביטול פסק הדין להראות, ברמה הלכאורית, שיש לו אינטרס בביטולו ושטיעוניו אינם עולים בגדר הגנת בדים, שכן אין תועלת בביטול פסק-דין אם אין כל סיכוי שתוצאתו תשתנה לאחר בירור ההליך". אני סבור שסיכוייו של הנתבע לזכות במשפט הם קלושים ביותר ואף ניכר כי הגנתו הינה הגנת בדים.
לסיכום, אני סבור, כי הנתבע נהג בזלזול חמור כלפי בית המשפט מקום שלא התייצב לדיון, וכן, כאשר הגיש בקשות חוזרות לדחיית הדיון בסמוך למועד הדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו