רקע והליכים קודמים
בפני בקשה של יוסף נחמיאס ובניו בע"מ (להלן: "המבקשת") לבטל פסק בורר שניתן על ידי עו"ד ביני בר לב מיום 10.5.2018, בסכסוך שהתגלע בינה ובין מרכז מסחרי תלפיות בע"מ (להלן: "המשיבה").
המבקשת מפנה עוד לסעיף 5(ח) לתקנות הגישור שקובע כי "המגשר לא יהיה צד להסדר הגישור, ולא יוטלו עליו בהסדר הגישור חובות ולא יוקנו לו זכויות, בין במישרין בין בעקיפין, ואולם לאחר הפסקת הגישור רשאים בעלי הדין להסכים שהמגשר יתן חוות דעת על הסיכסוך או יתמנה לבורר בסכסוך". נטען כי הראציונאל העומד בבסיס תקנה 5(ח) לתקנות הגישור הוא שרק לאחר סיום הליך הגישור, יעלם החשש של הצדדים למשוא פנים ו/או לניגוד עניינים, ואז ניתן יהיה למנות מגשר כבורר.
בהסכמה זו אין פגם, מן הסוג המביא לביטול פסק הבורר, בעקבות בקשה של בעל הדין שלא השלים עם הכרעת הבורר.
סעיף זה נוקב בשם הבורר עו"ד ביני בר לב במפורש כבורר יחיד בכל "מחלוקת ו/או סיכסוך ו/או אי התאמה" בין הצדדים "בכל הקשור בהסכמי השכירות והסכם זה ו/או בפרשנותם". משמצאנו כי הסכם השכירות בין הצדדים תקף וכי הבורר מונה בהתאם להסכם זה, אין מקום לקבל טענה זו.
המבקשת טענה כי ככל ובית המשפט יסיק כי המגשר יכול היה לשמש כבורר, יש לבטל את פסק הבוררות מכוח סעיף 24(5) לחוק הבוררות, משום שהבורר לא הכריע בכל בעניינים שנמסרו להכרעתו.
...
במכתב הפניה טענה המשיבה כי למרות שעברו למעלה משבועיים מיום שיחת דרישת התשלום למבקשת, לא פרעה המבקשת את חובה כלפי המשיבה ונראה כי אינה מתכוונת לעשות כן, משום שההכרעה של השמאי מסילתי אינה מקובלת עליה.
מעבר לדרוש, יאמר כי גם אילו סברתי שהבורר לא הכריע בעניין שהובא להכרעתו, הסעד הראוי בעניין זה היה השבתו של פסק הבוררות לבורר לשם הכרעה בעניינים אלו ולא ביטול פסק הבוררות כולו (גורן, 330), זוהי מצוותו של סעיף 26(ב) לחוק הבוררות שקובע: "לא יבטל בית המשפט את פסק הבוררות כולו, אם ניתן לבטלו בחלקו, להשלימו, לתקנו או להחזירו לבורר". אולם כאמור, לא מצאתי כי התקיימה העילה שבסעיף 24(5) לחוק ומשום כך, גם בעניין זה טענותיה של המבקשת נדחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, בקשת ביטול פסק הבורר נדחית.
בהתאם לסעיף 28 לחוק הבוררות, ניתן בזאת אישור לפסק הבורר מיום 10.5.18, שניתן על ידי עו"ד ביני בר לב.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.