מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול פסילת רישיון נהיגה מנהלית לצורך נהיגת מלגזה

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בבוא ביהמ"ש קמא לקבוע את העונש הראוי בגדרי המיתחם, הוא הביא בחשבון את העובדה כי למשיב 4 הרשעות שונות לרבות הרשעה נוספת מאוחרת לעבירה נשוא תיק זה בשל נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
למען הבהירות אציין, כי הכוונה הנה לעונש פסילת המינימום הקבוע בסע' 39א לפקודה שזו לשונו: "הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיף 62(3), דינו – בנוסף לכל עונש אחר – פסילה מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה לתקופה שלא תפחת משנתיים, ואם כבר הורשע על עבירה זו בשנה שקדמה לאותה עבירה – פסילה לתקופה שלא תפחת מארבע שנים; אולם רשאי בית המשפט, בנסיבות מיוחדות שיפרש בפסק הדין, להורות על פסילה לתקופה קצרה יותר." למרות האמור ועל אף קביעת ביהמ"ש קמא כי : "במכלול השיקולים האמורים לעיל, נכון היה לטעמי לקבוע את עונשו של הנאשם בשליש התחתון של מיתחם העונש ההולם אך לא בתחתיתו, לרבות הטלת מאסר מותנה (אך לא מאסר בפועל כפי דרישת המאשימה)."(עמ' 35, ש' 9-10), ביהמ"ש קמא מצא לקבל את גישת המשיב כלהלן:" שונים הם פני הדברים במקרה שבנידון. הנאשם כפי שהבהיר בעצמו ובאמצעות בא-כוחו מוכן לקבל על עצמו עול של של"צ ואפילו מאסר בפועל בדרך של עבודת שירות כעונש חליפי, לטובת הקלה ברכיב הפסילה שיוטל עליו ואף מבקש כי רכיב זה יהא כמה שיותר גבוה על מנת לקבל ההקלה המרבית האפשרית ברכיב הפסילה.
ביהמ"ש קמא החליט לסטות לקולא מפסילת המינימום – קביעה העומדת במוקד העירעור המנוח בפניי, והשית על המשיב עונש הכולל פסילה בפועל מלנהוג למשך 11 חודשים בנכוי 30 ימי פסילה מנהלית, תוך סיוג הפסילה כך שלא תחול על רכב מסוג "מלגזה" במקום עבודת המשיב ובשעות העבודה בלבד; מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים באמצעות עבודות שירות ועונשים נלווים נוספים.
לגישת המערער ביהמ"ש קמא היה בהחלט מוסמך לסטות מעונש המינימום ולערוך את האיזון באמצעות עונש מאסר, החמור שבעתיים מעונש פסילת רישיון הנהיגה.
מכאן, הוגן וצודק כי בעקבות קבלת העירעור וההחמרה בפסילת המשיב מלנהוג יבוטל עונש המאסר בפועל.
לאור כל האמור לעיל, העירעור מתקבל כלהלן: תקופת הפסילה מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק ברישיון נהיגה תעמוד על 24 חודש חלף 11 חודש, ובאותם התנאים וההוראות שקבע ביהמ"ש קמא (לרבות לעניין ניכוי הפסילה המנהלית וסיוג הפסילה).
...
מקובלת עליי טענת ב"כ הנאשם כי ניתן להמיר רכיב עונשי אחד ברכיב עונשי אחר כדי לאזנם זה בזה (ר' לדוגמא עפ"ת 20234-08-18 סבאח [20.8.18], אליו הפנה ב"כ הנאשם), קל וחומר כאשר הרכיב המבוקש מטעם הנאשם מחמיר הרבה יותר מזה שאותו מבקשים להמירו.
אין לי צורך להרחיב לעניין אותן נסיבות מיוחדות המצדיקות סטייה מעונש המינימום, דבר שאינו דרוש להכרעה בערעור זה. קביעתו הברורה של ביהמ"ש קמא, שאין חולק לגביה, שוללת התקיימות נסיבות כאלה - מסקנה שגם מקובלת עלי.
היינו, החמרה ברכיב אחר דרושה לעיתים בשל הסטייה לקולא מעונש החובה וכדי להשיג את האיזון הראוי, ולא כטעם המצדיק סטייה זו. מכל האמור, אני סבור כי ביהמ"ש קמא טעה בקביעת עונש הפסילה בפועל שהינו פחות מעונש המינימום.
לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל כלהלן: תקופת הפסילה מלנהוג ו/או מלקבל ו/או מלהחזיק ברישיון נהיגה תעמוד על 24 חודש חלף 11 חודש, ובאותם התנאים וההוראות שקבע ביהמ"ש קמא (לרבות לעניין ניכוי הפסילה המנהלית וסיוג הפסילה).

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

ביום 17.2.15 ניתן כנגד המבקש צו פסילה מנהלית מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 60 יום, וזאת מתוקף סמכותו של קצין מישטרה, על פי סעיף 47(ה)(2) לפקודת התעבורה.
בפתח הדיון חזר בו המבקש מבקשתו לבטל את הפסילה המנהלית, הסכים לקיומה של תשתית ראייתית בסיסית המספקת בשלב זה של הדיון ובקש מביהמ"ש שיסווג את הפסילה המנהלית באופן שתותר לו נהיגת מלגזה בשטח המפעל בו הוא עובד.
...
כך למשל בבש"פ 10865/06 מ"י נ' אשר ישעיהו , קובע כב' השופט אדמונד לוי : "מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך". בב"ש 090192/07, [מחוזי ת"א] יניב רדלייך נ' מ"י , קובעת למעשה כב' הש' אהד "חזקת מסוכנות" בכל הנוגע לנהג שיכור: "לטעמי, עילת נהיגה בשכרות חייבת להיות עילה עצמאית לפסילה עד תום ההליכים, בלא קשר לעבר תעבורתי, בלא קשר לגיל הנוהג, בלא קשר לעיסוק הנוהג. כל מי שייתפס נוהג בשכרות יש למנוע את המשך נהיגתו המסכנת – מידית." לא זו אף זו, בתיק זה חברו לנהיגה בשכרות אף נהיגה רשלנית ברכב לא תקין ששמשת החזית שבורה והחלון מלא אדים וכך נהג המבקש אל תוך מעבר החצייה מבלי שהבחין בהולך הרגל שחצה במקום.
כך למשל בתיק תת"ע (תעבורה ב"ש) 3212-02-10, נעתר בית המשפט לסיווג למלגזה תוך שהוא מציין "אני מחליט לקבל את בקשת ההגנה לעניין סיווג הפסילה שתיגזר כך שלא תחול על מלגזה, שכן נהיגה על רכב זה אינה יוצרת בעיניי סיכוי למשתמשי דרך ואין אני מעוניין לפגוע בכושר פרנסת הנאשם". כך גם בתיק תת"ע (נצרת) 5471/07 הוצג הסדר במסגרתו הורשע הנאשם בנהיגה תחת השפעת אלכוהול וההסדר כלל סיווג לנהיגת טרקטור ומלגזה בשטח בית אריזה.
אשר על כן, אני נעתרת לבקשה באופן חלקי וקובעת שהפסילה המנהלית שהוטלה על ידי קצין המשטרה, תישאר על כנה, אך תסווג באופן שיותר למבקש לנהוג במלגזה אך ורק לצרכי עבודתו בשטח מפעל "גלובס" באשדוד.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2018 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה, התשכ"א- 1961, לסיווג פסילה מנהלית של רישיון נהיגה שהושתה על המבקש על ידי קצין מישטרה, למשך 90 ימים, וזאת בגין מעורבותו בתאונת דרכים קטלנית.
ב"כ המבקש טוען כי בצדק נפסל רישיונו של המבקש ואולם, עותר הוא כי בית המשפט יתיר למבקש לנהוג במלגזה בלבד, בתחומי מיפעל ולצורך כך אף צירף מכתבו של קצין בטיחות של חברת "נשר מפעלי מלט ישראלים בע"מ". עוד מציין ב"כ המבקש את נסיבותיו האישיות הקשות של המבקש, הן לגבי מצבו הבריאותי והן לגבי נסיבותיו האישיות המשפחתיות.
בבש"פ 2177/98 ארנביב נ' מדינת ישראל, לא פורסם (מיום 5.5.98) (להלן: "פס"ד ארנביב") נקבע לעניין הצורך בתקופת צינון למי שהיה מעורב בתאונת דרכים קטלנית : " על בית-המשפט לבחון את מסוכנות הנהג ולבטל את הפסילה מקום ששוכנע כי נהיגת הנהג לא תסכן את שלום הציבור. ברם, בהליך המנהלי המופעל בסמוך לאחר ארוע התאונה הקטלנית, חזקת המסוכנות בצרוף תקופת הפסילה המינהלית הארוכה יותר מאשר בגין עילות אחרות שאינן קשורות לגרימת מוות (סעיף 47(ה)(2) לפקודה - 60 יום; סעיף 47(ה)(3) לפקודה - 30 יום), משקפות תפיסה מוסרית, המכירה בקדושת חייו של אדם כערך יסוד. ומכאן גם התכלית המשנית שביסוד הפסילה, היא תקופת הצינון, על-פיה נימנע מנהג, שבנהיגתו קיפח חיי אדם, להמשיך לנהוג מייד לאחר מכן. ראו, למשל, בש"פ 5928/96 ארנפריד נ' מדינת ישראל (לא פורסם)." לצורך פסילה מנהלית נידרשת עוצמת ראיות נמוכה מעוצמת הראיות הנדרשת לצורך פסילת רישיון עד לתום ההליכים המחייבת קיומן של "ראיות לכאורה". לעניין זה נפסק בפס"ד ארנביב: "מן השלב שבו מדובר - הוא שלב החקירה, הקודם אף לגיבוש עמדתה של התביעה אם להגיש כתב-אישום - נובע כי הראיות הנדרשות אינן בעוצמה הזהה ל"ראיות לכאורה" הדרושות להגשת כתב-אישום.
...
יוצא אפוא כי גם כאשר מדובר בתאונה שהביאה למות אדם, על בית-המשפט לבחון את שאלת מסוכנות הנהג לציבור על יסוד מכלול נסיבות המקרה.
" לאחר שעיינתי בתיק החקירה, הגעתי למסקנה בדבר קיומן של ראיות לכאורה.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית על פי סעיף 48 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א - 1961.
ביום 24.6.2018 ניתן כנגד המבקש צו פסילה מנהלית מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 60 יום, וזאת מתוקף סמכותו של קצין מישטרה, על פי סעיף 47(ה)(2) לפקודת התעבורה.
בקשת המבקש ובאת כוחו הוא, כי רישיונו יסווג כך, שיוכל לנהוג על מלגזה במקום עבודתו, וזאת על מנת להוציא פרנסה לבני משפחתו.
...
רבות נכתב על אותה המסוכנות הנובעת מנהיגה בשכרות, במקרה זה, כאשר מדובר אף בגרימת תאונת דרכים הנלווית לאותה שכרות, אשר רק בנס לא הסתיימה בתוצאות קשות מאלו, ודי שאפנה לבש"פ 10865/06 מ"י נ' אשר ישעיהו: "מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך". בב"ש 090192/07, [מחוזי ת"א] יניב רדלייך נ' מ"י , קובעת למעשה כב' הש' אהד "חזקת מסוכנות" בכל הנוגע לנהג שיכור: "לטעמי, עילת נהיגה בשכרות חייבת להיות עילה עצמאית לפסילה עד תום ההליכים, בלא קשר לעבר תעבורתי, בלא קשר לגיל הנוהג, בלא קשר לעיסוק הנוהג. כל מי שייתפס נוהג בשכרות יש למנוע את המשך נהיגתו המסכנת – מיידית." לפיכך, מצאתי כי בנסיבות הללו אין מקום לבחון את בקשת המבקש לסיווג הפסילה, שכן מדובר באירוע חמור, בו סיכן המבקש את משתמשי הדרך, בנהיגתו המודעת בשכרות, ותוך ידיעה כי בהיותו נהג חדש יכולתו לשליטה במצבים חריגים הינה קטנה.
סיכומו של דבר – הבקשה נדחית.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

מהדו"ח עולה כי הודע למבקש כי קיים יסוד סביר להניח שיוגש נגדו כתב אישום בגין נהיגה במהירות מופרזת, כפי שנמדדה בעת הארוע וכי הקצין עומד לפסול את המבקש מהחזיק ברישיון הנהיגה שברשותו.
בבקשה לביטול הפסילה המנהלית נטען כי קצין המישטרה פסל את רישיון הנהיגה ללא סמכות, בהיעדר ראיות לכאורה לעבירה המיוחסת למבקש ונטען כי "אין בדל ראיה להוכחת אשמתו בעבירה הנטענת". נטען כי אין כל סיכון בהמשך נהיגת המבקש וכי לא ניתן לקבוע כי המסוכנות נמדדת מסוג העבירה עצמה.
אין ביכולתי להתרשם באם שקל הקצין הממונה המנעות מפגיעה בפרנסת המבקש להבדיל מאיון הסיכון הנשקף ממנו בהמשך נהיגה בכבישי הארץ, שכן הדו"ח שותק בנקודה זו. שאלת סיווג פסילת רישיון נהיגה של מלגזה נדונה בפסיקה.
אשר על כן אני קובעת כי החלטת הפסילה המנהלית לא תחול על רישיון המלגזה של המבקש וכי המבקש רשאי לנהוג במלגזה אך ורק בתחומי מיתחם סגור ומובהר כי אינו רשאי בשום אופן לנהוג במלגזה בכביש או בדרך מחוץ לאיזור יעודי לעבודתו.
...
לפיכך אני קובעת כי לא נפל כל פגם בשיקול הדעת המנהלי של הקצין הממונה בהחלטתו בקשר לפסילת רישיון הנהיגה על רכב של המבקש לתקופה של 30 יום.
אשר על כן אני קובעת כי החלטת הפסילה המנהלית לא תחול על רישיון המלגזה של המבקש וכי המבקש רשאי לנהוג במלגזה אך ורק בתחומי מתחם סגור ומובהר כי אינו רשאי בשום אופן לנהוג במלגזה בכביש או בדרך מחוץ לאזור יעודי לעבודתו.
לבקשת המשיבה, אני מורה על עיכוב ביצוע החלטה זו עד יום 21.11.22 בשעה 12:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו