לפני בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון נהיגה שהושתה על המבקש ע"י קצין מישטרה למשך 30 ימים.
המבקש זומן לשימוע בפני קצין מישטרה, ביום 22.09.2022, שלאחריו הוחלט על ידי קצין המישטרה לפסול אותו מהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 30 יום.
...
דיון והכרעה
הלכה ידועה בהקשר לבקשה לביטול פסילה מנהלית קובעת כדלקמן:
"כידוע, השאלה העיקרית שעל בית המשפט להשיב עליה בבואו להחליט בענין פסילה מנהלית מלהחזיק רשיון נהיגה היא אם נהיגתו של אותו נהג מסכנת את הציבור. בבואו להשיב על השאלה עליו להקדים ולהשיב על מספר שאלות משנה, לרבות השאלות: האם יש ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של הנהג? האם מעידות נסיבות התאונה על כך שאופן נהיגתו מסוכן? האם מדובר באירוע בעל אופי מקרי, או בדרך התנהגות אופיינית? האם מעיד עברו של הנהג על כך שהוא מסוכן?..." (בש"פ 9849/02 בלטנר חיים נ' משטרת ישראל, (פורסם בנבו, 27.11.02)
מכאן, שאם יימצא כי קיים בשלב זה חומר ראיות לכאורה המבסס את אשמת המבקש בעבירה המיוחסת לו וכן שיש בהמשך נהיגתו של המבקש סכנה לביטחון הציבור, ממילא תתחייב המסקנה כי החלטת הקצין סבירה היא ויש להותירה על כנה.
העובדה שהנהג החשוד כופר בתרחיש העובדתי המתואר על ידי השוטר אין בה כדי לקעקע בשלב זה את כוחו הראייתי של חומר ראייתי לכאורי זה.
עיינתי בתיק הראיות ונחה דעתי שקיימות ראיות לביצוע העבירה המיוחסת למבקש ברמה הנדרשת בשלב זה. התשתית הראייתית מבוססת על דוחות מפורטים של שני שוטרים, מפעיל הממל"ז (מוטי לוי) ומי שישב לצדו (יעקב וינפלד), בצירוף מסמכים המלמדים על תקינות מכשיר מד מהירות לייזר שבאמצעותו נמדדה מהירות הנסיעה של המבקש באירוע.
כפי שפורט לעיל, מששוכנעתי בקיומן של ראיות לביסוס ההנחה כי יוגש כתב אישום ובקיומה של מסוכנות בנהיגתו של המבקש, ממילא יש להשיב על שאלה זאת בחיוב.
נוכח האמור לעיל אני דוחה את הבקשה.