טענות המבקש
המבקש טוען לשהוי משום שהתאונה התרחשה ביום 8.7.22 ורק בחלוף 53 ימים בוצע למבקש שימוע.
אמנם הנימוק האמור לוקה בחסר והיה ראוי לציין נסיבות התאונה ותוצאותיה, המהוות שיקול מרכזי בהחלטת הקצין.
זאת ועוד; גם אם הייתי סבורה, שנפל פגם בהליך השימוע, בכך שהחלטת הקצין אינה מפורטת דיה, הרי שהלכה פסוקה היא, כי:
"יש להפריד במסגרת הבקורת השיפוטית על החלטה מנהלית בין שני מישורים:
באשר לטענה בדבר שהוי בעריכת השימוע, הרי שנקבע בפסיקה כי מדובר בשקול אחד מבין השיקולים העומדים בפני בית המשפט בדונו בבקשה מסוג זה, כך למשל נאמר בבש"פ 9437/11 אבו סלוטה נגד מדינת ישראל:
"ואולם, עצם קיומו של שהוי כאמור אין בו די לצורך הותרת רישיון הנהיגה בידי הנאשם עד לתום המשפט (ראו, בש"פ 6282/09 תראווה נ' מדינת ישראל, פיסקה 7 (טרם פורסם, [פורסם בנבו], 18.8.2009)). עמד על כך השופט א' מצא בעיניין אברג'יל, בציינו כי "כדי שבית המשפט ייענה לבקשת פסילה המוגשת בשיהוי מוטל על התביעה לשכנע את בית המשפט הן בכך שלשיהוי היתה, בנסיבות העניין, הצדקה מיוחדת... והן בכך שמסוכנותו של הנהג במקרה הנתון היא כה גדולה עד שיש בה כדי להכריע את הכף באיזון השיקולים".
ובבש"פ 6425/08 אלעיסוי נגד מדינת ישראל:
"לכאורה, בנסיבות העניין מתעוררת שאלה בדבר פרשנותו של סעיף 47 לפקודת התעבורה; האם פסילה מינהלית של רישיון נהיגה יכול שתיעשה בתוך שלושה ימים בלבד ממועד ביצוע העבירה, בהתאם להוראות סעיף 47(ג)(1) לפקודת התעבורה, כטענת העורר, או שמא ניתן לפסול את רישיון הנהיגה גם בשלב מאוחר יותר, מכוח הוראת סעיף 47(ד) לפקודת התעבורה, כטענת המשיבה. כשלעצמי, סבורני כי הן פרשנות לשונית והן פרשנות תכליתית של סעיף 47 לפקודת התעבורה מתיישבות עם הפרשנות שאותה מציעה המשיבה... אשר על כן, משעה שעניינו של העורר נבחן על ידי שתי ערכאות שיפוטיות וקיימות הכרעות שיפוטיות לעניין הפסילה, איני רואה כל נפקות לשאלת מועד הזימון בפני קצין מישטרה. בנוסף, סבורני כי הן בית המשפט לתעבורה והן בית המשפט המחוזי צדקו בקובעם כי קיימת בעיניינו של העורר מסוכנות, המחייבת את פסילת רישיונו".
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפני, לא שוכנעתי, כי יש בפני נסיבות
אשר מצדיקות ביטול או קיצור הפסילה המנהלית, ומצאתי כי לא נפל פגם בשקול דעתו של קצין
המישטרה אשר הורה על פסילת רישיון הנהיגה של המבקש.
...
"
רע"פ 4398/99 עינת הראל נ. מדינת ישראל, סעיף 7 לפסה"ד.
לאור זאת, אני סבורה כאמור, כי לא נפל פגם בהחלטת הקצין, ואף אם תמצי לומר, כי נפל פגם, הרי שאינו מהותי ואינו פוגע בתקפות החלטתוץ
לפיכך אדון להלן, האם יש בטענותיו האחרות של המבקש, כדי לשנות את ההחלטה המנהלית לגופה.
באשר לטענה בדבר שיהוי בעריכת השימוע, הרי שנקבע בפסיקה כי מדובר בשיקול אחד מבין השיקולים העומדים בפני בית המשפט בדונו בבקשה מסוג זה, כך למשל נאמר בבש"פ 9437/11 אבו סלוטה נגד מדינת ישראל:
"ואולם, עצם קיומו של שיהוי כאמור אין בו די לצורך הותרת רישיון הנהיגה בידי הנאשם עד לתום המשפט (ראו, בש"פ 6282/09 תראווה נ' מדינת ישראל, פיסקה 7 (טרם פורסם, [פורסם בנבו], 18.8.2009)). עמד על כך השופט א' מצא בעניין אברג'יל, בציינו כי "כדי שבית המשפט ייענה לבקשת פסילה המוגשת בשיהוי מוטל על התביעה לשכנע את בית המשפט הן בכך שלשיהוי היתה, בנסיבות העניין, הצדקה מיוחדת... והן בכך שמסוכנותו של הנהג במקרה הנתון היא כה גדולה עד שיש בה כדי להכריע את הכף באיזון השיקולים".
ובבש"פ 6425/08 אלעיסוי נגד מדינת ישראל:
"לכאורה, בנסיבות העניין מתעוררת שאלה בדבר פרשנותו של סעיף 47 לפקודת התעבורה; האם פסילה מינהלית של רישיון נהיגה יכול שתעשה בתוך שלושה ימים בלבד ממועד ביצוע העבירה, בהתאם להוראות סעיף 47(ג)(1) לפקודת התעבורה, כטענת העורר, או שמא ניתן לפסול את רישיון הנהיגה גם בשלב מאוחר יותר, מכוח הוראת סעיף 47(ד) לפקודת התעבורה, כטענת המשיבה. כשלעצמי, סבורני כי הן פרשנות לשונית והן פרשנות תכליתית של סעיף 47 לפקודת התעבורה מתיישבות עם הפרשנות שאותה מציעה המשיבה... אשר על כן, משעה שעניינו של העורר נבחן על ידי שתי ערכאות שיפוטיות וקיימות הכרעות שיפוטיות לעניין הפסילה, איני רואה כל נפקות לשאלת מועד הזימון בפני קצין משטרה. בנוסף, סבורני כי הן בית המשפט לתעבורה והן בית המשפט המחוזי צדקו בקובעם כי קיימת בעניינו של העורר מסוכנות, המחייבת את פסילת רישיונו".
לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפני, לא שוכנעתי, כי יש בפני נסיבות
אשר מצדיקות ביטול או קיצור הפסילה המנהלית, ומצאתי כי לא נפל פגם בשיקול דעתו של קצין
המשטרה אשר הורה על פסילת רישיון הנהיגה של המבקש.
1293715129371
אשר על כן, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת קצין המשטרה והבקשה נדחית.