רקע עובדתי וטענות הצדדים
ביום 22.09.2022 נערך למבקשת שימוע לפני קצין מישטרה, בו הודיעה לה הקצין, בתוקף סמכותו לפי סעיף 47 לפקודת התעבורה, כי יש לו יסוד סביר להניח כי יוגש נגדה כתב אישום בעבירת תעבורה בגין מעורבותה בתאונה, כאשר העבירות המיוחסות לה הן עבירה על תקנה 21ג ועל תקנה 67א לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 שעניינן נהיגה בחוסר זהירות ואי מתן אפשרות להולך רגל להשלים מעבר חציה בביטחה.
עקב התאונה נגרמו להולך הרגל חבלות של ממש – שבר בכף הרגל שטופל עם סד גבס ושבר במרפק שהונח אף הוא בגבס.
בהתייחסה למסוכנותה של המבקשת פרטה את עברה התעבורתי וכן את הרשעתה בשנת 2000 בגרימת תאונת דרכים.
דיון והכרעה
הלכה ידועה בהקשר לבקשה לביטול פסילה מנהלית קובעת כדלקמן:
"כידוע, השאלה העיקרית שעל בית המשפט להשיב עליה בבואו להחליט בענין פסילה מנהלית מלהחזיק רשיון נהיגה היא אם נהיגתו של אותו נהג מסכנת את הציבור. בבואו להשיב על השאלה עליו להקדים ולהשיב על מספר שאלות משנה, לרבות השאלות: האם יש ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של הנהג? האם מעידות נסיבות התאונה על כך שאופן נהיגתו מסוכן? האם מדובר בארוע בעל אופי מקרי, או בדרך היתנהגות אופיינית? האם מעיד עברו של הנהג על כך שהוא מסוכן?..." (בש"פ 9849/02 בלטנר חיים נ' משטרת ישראל, (פורסם בנבו, 27.11.02).
...
עיינתי בתיק הראיות ונחה דעתי שקיימות ראיות לביצוע העבירה המיוחסת למבקשת ברמה הנדרשת בשלב זה, בכלל זה סרטון המתעד את האירוע בו ניתן להבחין בפגיעת הרכב בהולך הרגל ונפילתו בעקבותיה.
כפי שפורט לעיל, מששוכנעתי בקיומן של ראיות לביסוס ההנחה כי יוגש כתב אישום ובקיומה של מסוכנות בנהיגתה של המבקשת, ממילא יש להשיב על שאלה זאת בחיוב.
סוף דבר
בנסיבות המפורטות לעיל, אף כי מצאתי שהחלטת הקצין סבירה, הגעתי למסקנה כי ניתן להשיג את מטרת הפסילה במסגרת תקופת פסילה קצרה יותר, אשר תיקח בחשבון את נסיבותיה המיוחדות של המבקשת והקטין התלוי בה. על כן אני מורה על קיצור תקופת הפסילה, כך שרישיונה של המבקשת יוחזר לה ביום 21.10.2022.