ערעור מינהלי על החלטת ועדת ערר לפיצויים ולהיטל השבחה במחוז תל-אביב (להלן: "ועדת הערר") מיום 31.10.2018, בערר הר/85220/11 (נספח 1 לערעור), הקובעת כי יש לבטל את השומה המכרעת ולמנות שמאי מכריע חדש.
בהחלטה מיום 26.7.17 ביקשה ועדת הערר הבהרות נוספות מהשמאי המכריע: פירוט ההתאמות שנערכו לעיסקאות ההשוואה; פירוט על אופן היתפלגות הנתונים של עיסקאות ההשוואה; אילו הפחתות נעשו בעיסקאות ההשוואה לשם חילוץ שווי מטר ריבוע לקרקע, וכן תחשיב מפורט של שיקלול עיסקאות ההשוואה והעסקה בנכס (נספח 24).
ביום 18.7.18 היתקיים דיון נוסף, בגדריו הבהירה הועדה "שהשמאי המכריע מחד לא פוסל את העסקה בנכס וברור לו שהיא משקפת גם אם על הצד הנמוך, ומאידך שווי המקרקעין שהוא קובע גבוה משמעותית, ואחרי כל השאלות וההבהרות, דעתנו לא נוחה מהעניין הזה". ועדת הערר הוסיפה וקבעה כי היא אינה גוף שמאִי, והציעה אחת משלוש אפשרויות לסיום ההליך: הראשונה היא מינוי שמאי אחר.
...
דיון
בפתח הדיון יאמר, כי לא מצאתי שיש לדחות את הערעור על הסף.
אני סבורה כי סעיף 12ח לחוק התכנון והבנייה אשר קובע כי "הוראות סעיפים 12א(ב1), 12ב(ב), (ג) ו-(ד)(1), 12ד ו-12ה(א) יחולו על ועדת הערר לפיצויים ולהיטל השבחה, בשינויים המחויבים" מאפשר לוועדת ערר למנות שמאי שייעץ לה וזאת בהתאם לסעיף 12ב(ב) לחוק הקובע כי "ועדת הערר רשאית לקבל חוות דעת של מומחה בכל ענין הנדון בפניה, בין ביוזמתה ובין ביוזמת הצדדים הנוגעים לענין; שר האוצר רשאי להתקין תקנות לעניין סעיף קטן זה". לפיכך, נמצא לנכון להחזיר את הדיון לוועדת הערר כדי שתמנה שמאי שייעץ לה, אשר ייתן את חוות דעתו בתוך 30 יום ממועד מינויו בשאלות שיוגדרו על ידי הוועדה ואשר יסייעו בידה ליתן החלטה סופית בערר לגופו של עניין.
סוף דבר
הדיון מוחזר לוועדת הערר על מנת שתפעל בהתאם לקבוע לעיל ותיתן דעתה גם לעניין ההוצאות.