לדיון זה התייצב ב"כ המבקשת והצדדים הסכימו:
"כי על תכנית הפרעון לגלם שווי זכויות שוויוני בנכס המקרקעין אולם תכנית הפרעון לוקחת בחשבון גם את כושר ההישתכרות של החייבים כאשר ברור שכושר ההישתכרות של החייבת נמוך ועיקר תכנית הפרעון שלה מורכב מפדיון הנכס, לכן הוחלט כי החייבת תוסיף לקופת הכנוס מיום 30.112017 סך של 255,000 ₪ והחייב יוסיף לקופת הכנוס מיום 30.11.2017 355,000 ₪... וככל שיש לחייבים כספים בקופות גמל ו/או תכנית חסכון שאינם מוגנים יצטרפו לקופת הכנוס כל אחד לפי חלקו".
בית משפט נתן תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים.
הנאמן בחר לבסס את אופן חישוב שכר הטירחה בהתאם לתקנה 8, דהיינו לפי "תקבולי מימוש". בעיניין זה טוען הנאמן, כי פסיקת שכ"ט מימוש בהליכים כגון דא, היא בררת המחדל, ונהוגה כעניין שבשיגרה בפסיקת בתי המשפט.
לטענתו, הוא פעל בהתאם למצופה בתיקים מסוג זה.
בקשת המבקשת היא בקשה קנטרנית, הוגשה בהיעדר תום לב, כאשר "המבקשת רצתה למעשה בקיום ההסדר שנקבע בהסכמתה מחד גיסא, וזאת מבלי לשלם את שכר הטירחה הראוי, מאידך גיסא, ולכן אין לתת יד".
הנאמן אף דוחה את מחאת המבקשת לעניין הפרוצידורה הנהוגה על ידי הכנ"ר במסגרתה הכספים הצבורים בקופת הכנוס מושקעים בשוק ההון, שכן הדבר נעשה בהתאם לסעיף 10 לחוק האפוטרופוס הכללי, התשל"ח – 1978 וכן מכוח תקנה 124 א לתקנות פשיטת הרגל, התשמ"ה – 1985.
שכר מימוש – בהתאם לתקנה 8(א) לתקנות, נקבע, כי "לבעל תפקיד ייקבע שכר מימוש באחוזים מתקבולי מימוש, כמפורט להלן, למעט ממזומנים שהיו בידי החברה או שעמדו לזכותה ביום תחילת עבודתו בפועל של בעל התפקיד ולמעט הכספים שהועברו לבעל התפקיד מכונס נכסים או מפרק אחר...". המונח "תקבולי מימוש" מוגדר כאמור בתקנה 1 לתקנות.
תקנה 8א(א) קובעת כי "בעל תפקיד, אשר לא ביקש שכר טירחה כאמור בתקנות 7 ו-8, רשאי לבקש שכר טירחה מתוך סך כל הנשייה שחילק בפועל לכל הנושים בכסף או בשווה כסף על פי המפורט להלן...".
כלומר, מסלול זה הוא חלופי למסלולי הניהול והמימוש, ובו נקבע השכר באחוזים מתוך סך הנשייה שחילק בפועל בעל התפקיד לנושים למול כלל הנשייה המוכחת.
כמו כן, יש משמעות שאינה מבוטלת לטעמים אותם מציין הנאמן בתגובתו, אשר בעטים התעכבה חלוקת הכספים (משבר החרום שפקד את המדינה ומצבו הבריאותי).
...
ברע"א 8449/14 יוסף רוטמן נ' עו"ד ליאור מזור מנהל מיוחד (פורסם במאגרים) נקבע, כי "לפי לשונן המקיפה של הוראות התקנות, קשה להעלות מצב של תקבולים שיחושבו לפי מסלול זה, אשר לא יהוו תקבולי הכנסה וגם לא תקבולי מימוש".
נוכח האמור לעיל, התוצאה היא כי המקרה הנדון עולה כדי הגדרה של תקבולי מימוש, אשר מהווים תשלומים עתיים של החייבת לצורך ביצוע ההסדר והשלמתו.
דין טענות הנושה, כי התשלומים העיתיים ששילמה החייבת, אינם באים בגדרה של תקנה 8(א) לתקנות, להידחות.
נוכח כל האמור לעיל, בקשת הנושה נדחית.