מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול הסכם פשרה בערעור

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המשיבים מוסיפים וטוענים לגבי סמכות ערכאת העירעור לידון בבקשה לביטול הסכם פשרה ולטענתם היה עליה להגיש בקשה לבית משפט השלום או תביעה נפרדת לביטול הסכם פשרה.
...
לאחר שמיעת טענות הצדדים ובחינת המסמכים והדין – הערעור נדחה ההלכה באשר למעמדם של פסקי דין המאשרים פשרה והאפשרות המצומצמת לבטלם מבוססת וידועה.
הסכם הפשרה משקף הסדר ראוי ומשקף סיכונים וסיכויים לשני הצדדים: המערערת מעלה טענות רבות לגוף הדברים, אך בחינתן מחזקת את המסקנה כי הסדר הפשרה היה סביר ומאוזן.
בנסיבות אלו לא נמצא מקום לביטול פסק הדין או להתערבות בו. הערעור נדחה.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התייחסתי כאמור לטענה בנוגע לראיית השטר כפסק דין, ומכל מקום, ניתנה גם בנוגע לכך החלטה עצמאית ביום 24.4.22, שם קבעתי בזו הלשון: "כב' ראש ההוצאה לפועל קבע כי ההיתנגדות הוגשה במועד. במצב דברים זה, אין צורך בבקשה להארכת מועד. אכן, בית המשפט אינו יושב כערכאת ערעור על עצמו ויש להגיש בקשה לבצוע/כתב תביעה מתוקן בשים לב לכך שהבקשה לבצוע שטר הוגש דרך ההוצאה לפועל ולא ישירות לבית המשפט. ואולם, החייבת נפטרה לאחר הגשת ההיתנגדות עת התיק הועבר לבית המשפט. בנגוד לעמדת התובעת, ההיתנגדות לא נדחתה ואין פסק דין תלוי ועומד לאחר הגשת הבקשה לבצוע שטר בלישכת ההוצאה לפועל בתיק דנן.
הכיצד התובעת טוענת כי ניתן ללמוד מכך על ידיעתה של הנתבעת על תיק ההוצאה לפועל? הכיצד היא רואה בכך הודאה בחוב גופו וכמעשה בית דין עת מצוין שההצעה היא לפנים משורת הדין ונוכח מצבה הרפואי ולו כדי למנוע ממנה את המעמד של חקירת יכולת? הכיצד היא רואה בכך כהסכם פשרה שיש לכבד שלא זכה לכל תגובה אלא רק לת.ת ביום 25.4 כשמצוין על כך בכתב יד כאשר החלטת כב' הרשם לרנר שהורה על ביטול ההחלטה לסגור את תיק ההוצאה לפועל היא מיום 14.6.2009 לאמור כי הצדדים לא הגיעו באותו שלב להסדר ולא הוגשה בקשה לאיחוד תיקים ללישכת ההוצאה לפועל?.
...
בית המשפט ניסה להביא את הצדדים לפשרה בשים לב לכך שקרן החוב בתיק עמדה על סך של 2143 ₪ (ככתוב על גבי השטר) ולפי נתוני פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל על סך של 2573.63 ₪ אותם הסכימו הנתבעים לשלם ולו מפאת ערכי מטרד אולם התובעת סירבה משהחוב עומד על סך של כ-10,000 ₪ מיום פתיחת תיק ההוצאה לפועל עת היה פתוח נגד המנוחה תיק הוצאה לפועל נוסף ע"ס של כ-10,000 ₪ אשר נסגר עקב חוסר מעש בשנת 2013 ועל כן תהיה מוכנה לתשלום המופחת תחת הקמתו לתחייה של התיק האחר – דבר שהנתבעים סירבו לו. על כן, אין מנוס אלא להכריע בתיק.
אני סבורה כי תצהירה של הנתבעת לפיו היא לא חתומה על השטר עומד בניגוד לאינטרס רכושי שלה ולא בשל כך דווקא שמדובר בסכום לא גבוה במונחי קרן ועיקר ההתנגדות היא סביב הסכום שתפח (שלכך יש לה טענות הראויות להיבחן בשל העדר המצאה כדין) אלא כי התובעת עצמה הציגה תצהיר של הנתבעת שהוגש ביחס לאותם שטרות עת נפתחו שני תיקי הוצאה לפועל ולו הייתה מקבלת בתיק זה אזהרה במועד היא הייתה מגישה באמצעות עוה"ד שלה דאז התנגדות כפי שהגישה שם וברי כי אם עוה"ד שלה מגיש בשני תיקים מקבילים המתייחסים לאותו חוב תצהירים (וכל שכן לטענת התובעת הוגשה בקשה מצד הנתבעת לאיחוד תיקים) הוא לא היה מגיש תצהיר "סותר" לכאורה.
אמור מעתה; בשל התצהיר שהוגש מצד המנוחה בתיק המקביל לפיו בנה היה מיופה כוחה בחשבון והשיקים נמסרו מאותה סדרה, הרי שאין בידי לקבל את טענת הזיוף ועל כן התביעה בנוגע למהות החוב ועצם החוב היא זו שמתקבלת – להבדיל מגובה החוב מושא ההתנגדות.
סיכומו של דבר.
אי לזאת, ולנוכח האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי כך שבכל הנוגע לעצם החוב התביעה מתקבלת אולם לא בנוגע לגובה החוב כפי שמעודכן במחשבי ההוצאה לפועל אלא יש לחשב ריבית והצמדה לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א -1961 מיום 6.12.20 על הסכום שנקבע עם פתיחת תיק ההוצאה לפועל (עת מתווספת לקרן החוב בתיק ריביות כדין, לרבות אגרת פתיחת תיק ושכ"ט א' למשל עת התיק נפתח ביום 1.1.2007 ומועד פרעונו של השטר הוא 28.10.2006 ובשים לב לסוגי ריביות– נתונים המצויים במומחיות כב' רשם ההוצאה לפועל שהתמונה המלאה בתיק ההוצאה לפועל בנוגע לריביות שנצברו בתיק ההוצאה לפועל מונחת לפתחו עת יש לתקן את הריבית וההצמדה למועד ההמצאה, 6.12.20, בהתאמה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאשר טענת הנפגע מתייחסת לפן השפוטי, כי אז רשאי הנפגע לערער על פסק הדין בדרך שהותוותה לכך בדין (רע"א 9614/05 רז גל בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (16.3.2006)).
בת"א (מחוזי ב"ש) 51321-11-16 חג'ג' נ' הרשות לשמירת הטבע והגנים הלאומיים (15.12.2022), במקרה שבו הוגשה בקשה דומה לביטול הסדר פשרה שקבל תוקף של פסק דין, מצא בית המשפט המחוזי לדחות את הבקשה בנמקו כלהלן, ומילותיו יפות לענייננו: "הינה כי כן. הדרך הדיונית בה בחרו המבקשים - להגיש בקשה לביטול פסק הדין במסגרת ההליך בו ניתן פסק הדין – אינה אפשרית. ככל שניתן לזקק מסקנה מוגדרת מתוכן טענות המבקשים ביחס לתוקפו של פסק הדין שניתן, אלה מלינים על החלק ההסכמי שלטענתם נפגם. משכך, היה עליהם להגיש תביעה נפרדת לביטול פסק הדין, ומשלא עשו כן, דין הבקשה להדחות מטעם זה בלבד" תוצאה הבקשה נדחית.
...
לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים, הגעתי לכלל דעה, כי דין הבקשה להידחות מן הטעם המשפטי לפיו, אין זו הדרך הנכונה שהותוותה בפסיקה לבירור טענות המבקש שבבקשה; רוצה לומר – עתירה לביטול הסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, בנסיבות אלו, לא נעשית דרך בקשה אלא כתביעה עצמאית.
בת"א (מחוזי ב"ש) 51321-11-16 חג'ג' נ' הרשות לשמירת הטבע והגנים הלאומיים (15.12.2022), במקרה שבו הוגשה בקשה דומה לביטול הסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, מצא בית המשפט המחוזי לדחות את הבקשה בנמקו כלהלן, ומילותיו יפות לענייננו: "הנה כי כן. הדרך הדיונית בה בחרו המבקשים - להגיש בקשה לביטול פסק הדין במסגרת ההליך בו ניתן פסק הדין – אינה אפשרית. ככל שניתן לזקק מסקנה מוגדרת מתוכן טענות המבקשים ביחס לתוקפו של פסק הדין שניתן, אלה מלינים על החלק ההסכמי שלטענתם נפגם. משכך, היה עליהם להגיש תביעה נפרדת לביטול פסק הדין, ומשלא עשו כן, דין הבקשה להידחות מטעם זה בלבד" תוצאה הבקשה נדחית.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

המערער הגיש בקשה לביטול פסק דין מחמת מירמה וכי שעורי הריבית חרגו מהסכמותיהם וכיוצ"ב, ובדיון שהתקיים בתובענה הגיעו הצדדים להסכם שפרה שני אשר קיבל תוקף של פסק דין ונחתמה פסיקתא בהתאם לו. יומיים לפני המועד לתשלום החוב המוסכם לפי הסכם הפשרה השני, הגישו המערער ורעייתו בקשה לביטול הסכם הפשרה.
...
לצורך החלטתו היו לפניו כתב התביעה וכתב ההגנה עם נספחיהם, החלטתי מיום 24.12.20 והחלטת כב' השופטת הר-ציון מיום 29.1.21, סיכום טענות בכתב של התובע ושל הנתבע והסכם הפשרה.
זאת, על מנת שבית המשפט לא יידרש לקיים הוכחות ולאחר מכן להגיע למסקנה אשר יגיע עת מלכתחילה יכול היה להפעיל את שיקול דעתו האם יש מקום לנהל הליך שלם אם לאו מש"זמנו של בית המשפט הינו מוגבל, ותור המתדיינים ארוך" ואין מקום להאריך את ההליך לריק על דרך שמיעת ראיות (ראו והשוו: ע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עיריית הרצליה (18.2.2018)).
אי לזאת, ההתנגדות נדחית בשני התיקים - ת"ט 40341-09-20 ות"ט 73848-06-20.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט י' עמית: העתירה שבפנינו מכוונת לביטול החלטתו של בית הדין הרבני הגדול בירושלים מיום 16.7.2020, בגדרה נדחתה בקשת רשות העירעור על החלטתו של בית הדין הרבני האיזורי תל-אביב יפו מיום 25.5.2020, במסגרתה נדחתה בקשתו של העותר לחזור בו מהסכם הפשרה שעוגנה בהחלטתו של בית הדין מיום 19.2.2020.
...
דין העתירה להידחות על הסף אף ללא צורך בתגובה, וממילא נדחית גם הבקשה לצו הביניים.
אשר על כן, העתירה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו