בפסק הדין צוין כי הוגשו כנגד היחידה בקשות לביטול ההליך בשל הטענה ליצירת החובות בחוסר תום לב ואולם נוכח מחדלי היחידה בניהול הליך חידלות הפרעון, אין צורך להדרש בשלב זה לטענות אלה ודי במחדלים אלה כדי להוות עילה לביטול ההליך.
זאת ועוד, במסגרת פסק הדין נקבע כי תנאי להגשת בקשה לביטול פסק הדין הנו: "צירוף אישור הנאמן, בתוך 45 יום מהיום בלבד (ימי פגרה באים במניין), בדבר סילוק מחדלי היחידה ותוספת תשלום לקופת הנשייה בסך 1,500 ₪ בגין הוצאות ביטול פסה"ד".
אין מחלוקת כי היחידה לא הגישה את אישור הנאמן בדבר הסרת מלוא מחדליה בהליך תוך 45 יום ממועד מתן פסק הדין.
היחידה צברה מחדלים במהלך ההליך, לרבות בשל אי הגשת דוחות בגין הכנסותיה והוצאותיה החודשיות, אי שתוף פעולה עם הנאמן בהמצאת מסמכים ואי תשלום צו התשלומים השוטף באופן סדיר ורציף, תוך כדי צבירת פיגורים.
סעיף 183 (א) לחוק חידלות פרעון קובע כי: "מצא בית המשפט להליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת יחיד, כי מיתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163 (ג) (1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חידלות הפרעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים היזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצוו לפתיחת הליכים. הורה בית המשפט על ביטול הצוו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
סעיף 163 (ג) (1) לחוק חידלות פרעון, אליו מפנה סעיף 183(א), קובע כי:
"בהליכי חידלות פרעון, היחיד עשה אחד מאלה:
העדר הדיווח המלא אודות מלוא הכנסותיה והוצאותיה של היחידה, לא רק מונע פקוח על היתנהלותה הכלכלית של היחידה כפי שנידרש במהלך הליך חידלות פרעון, אלא מאפשר ליחידה לעשות שימוש בכספים לצורך הוצאות שהנן בגדר מותרות ו/או להבריח כספים מקופת הנשייה.
...
בהתאם לפקודת פשיטת הרגל, יחיד אשר הגיש את בקשתו שלא בתום לב במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל ו/או יצר את חובותיו בחוסר תום לב, לא היה מוכרז כפושט רגל ובקשתו הייתה נדחית (ראה סעיף 18 ה (2) לפקודת פשיטת הרגל, נוסח חדש, תש"מ – 1980, וכן ע"א 7113/06 ג'נח נ' כונס הנכסים הרשמי (10/11/08)).
סעיף 183 (א) לחוק חדלות פירעון קובע כי: "מצא בית המשפט להליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163 (ג) (1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים. הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה".
סעיף 163 (ג) (1) לחוק חדלות פירעון, אליו מפנה סעיף 183(א), קובע כי:
"בהליכי חדלות פירעון, היחיד עשה אחד מאלה:
לא נעלם מעיני בית המשפט כי חרף ניסיונה של היחידה להציג עצמה כקורבן של נושיה אשר היו מעורבים בהלוואות אותם היא נטלה או נתנה, הרי שבפועל היחידה הודתה בעמוד הפייסבוק שלה לכל מי שהלווה לה כספים וציינה כי בזכותם זכתה לבנות את ביתה וכלשונה: "הו תראו... אני מודה מאוד לכל אלו שהלוו לי...".
צא ולמד כי עסקינן ביחידה הפועלת באופן שיטתי בחוסר תום לב, הן לפני כניסתה להליך והן במהלך ניהול ההליך ומשכך ניתן לקבוע באופן מובהק כי אין מקומה באכסניה של הליך חדלות הפירעון וכי מתקיימים בעניינה התנאים המפורטים בסעיף 183 (א) לחוק חדלות פירעון וסעיף 163 (ג) (1) לחוק זה.
מכלל הנימוקים שפורטו לעיל, אני קובעת כי פסק הדין שניתן ביום ה-16/03/2021 ימשיך לעמוד על כנו.