מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול הליך פשיטת רגל בשל חוסר תום לב של החייב

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הכנ"ר הצטרף לבקשת המנהל המיוחד, הפנה להתנהלותו חסרת תום הלב של החייב עובר לכניסתו להליך ובמהלכו וסבר כי ככל שהחייב לא יחשוף את המידע המבוקש ויבהיר להתנהלותו תוך מתן הסברים פירוט מלא לכספים שקבל, והשבתם לקופת הכנוס יש להורות על ביטולו של ההליך.
דיון והכרעה כאמור סמכותו של בית המשפט לבטל הליך של פשיטת רגל עקב חוסר תום לב של החייב, ביחס לתקופה הקודמת להליך, מעוגנת בהוראות סעיף בסעיף 18ה(א)(2) לפקודה.
...
זאת ועוד, שוכנעתי כי גם כיום החייב מתנהל בחוסר שקיפות.
לפיכך, אני קובעת כי החייב מנצל לרעה את ההליך פעל ופועל בחוסר תום לב. דין בקשת המנהל המיוחד לביטולו של ההליך להתקבל.
אני מורה על ביטולו של ההליך.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת בעלי התפקיד לביטול הליך פשיטת הרגל בו נקט החייב וזאת בשל חוסר תום לב מצד החייב, הן בשלב יצירת החובות והן בהתנהלותו בהליך.
ביה"מ הדגיש שם כי גם במסגרת חוק חידלות פרעון ניתן עוגן ממשי לחובת תום הלב ולאפשרות ביטול צו לפתיחת הליכים בין היתר אם חייב "נהג בחוסר תום לב במטרה לנצל את ההליכים"(סעיפים 183,163(ג)(1) לחוק) וקבע: "מכאן איפוא כי גם במבט צופה פני ההווה והעתיד, עקרון תום הלב ימשיך לשמש תמרור מנחה בבחינת בקשותיהם של חייבים, כל זאת בנוסף לעיקרון הכללי שהוזכר לעיל על פיו ניצול הליך חידלות פרעון שלא בתום לב נוגד את הכלל האוסר על שימוש לרעה בהליך שפוטי". נידרשתי לדברים ,למרות שכאמור על ההליך שבפני חלה פקודת פשיטת הרגל ואולם, הדברים הובהרו, שכן כבר נקבע שרוחו של חוק חידלות פרעון מרחפת גם על הליכים המתנהלים ע"פ הפקודה.
...
לטענת בעלי התפקיד, למרות מצבו הרפואי של החייב ,הרי לאור העובדות שהתגלו במהלך ההליך, כמו גם התנהלותו של החייב לכל ארכו, אין להיעתר לבקשתו למתן הפטר ויש להורות על ביטול ההליך.
אדגיש כי גם לאחר כניסת חוק חדלות פירעון (שאינו חל על ההליך דנן) לתוקף, שבו והדגישו ביה"מ כי אין מקום להיעתר לבקשת חייב אשר התנהלותו מעידה על חוסר תום לב. כך לדוגמא הבהיר ביה"מ העליון בע"א 7375/18 יניב גל נ. עו"ד מוטי בן ארצי וכונס הנכסים הרשמי,(פס"ד אשר ניתן לאחר כניסת החוק לתוקף) כי: "נקודת המוצא היא שהליך חדלות פירעון ככלל והליך פשיטת רגל בפרט הוא הליך של "חסד המחוקק", אשר אין מקום להעניקו לחייב אשר נהג שלא בתום לב (רע"א 2282/03 גרינברגר נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד נח(2) 810, 814 (2004); ע"א 7113/06 ג'נח נ' כונס הנכסים הרשמי [פורסם בנבו] (20.11.2008) (להלן: עניין ג'נח)).
לבסוף קובע בית המשפט בסעיף 63 כך: "בתביעה דנן טענת הנתבע לפיה נפל קורבן למעשי נוכלות ומרמה לא נטענה בעלמא, אלא מצאתי שיש לה תשתית עובדתית איתנה. כך גם הנתבע אמנם נרשם ברשם החברות כבעל מניות בנתבעות 1-2, אך שוכנעתי, כי לא היה זה בהסכמתו ומבחירתו". לאחר שהתגלה פס"ד שבנידון, נחקר החייב כאמור אצל המנהל המיוחד (ראה פרוטוקול חקירתו שצורף לבקשת המנהל המיוחד).
שוכנעתי כי החייב הסתיר את נסיבות הסתבכותו, אשר היה בהן חוסר תום לב ,חלק מחובותיו נוצרו במהלך ניהול עסקים (באמצעות אחרים), עליהם לא דיווח במטרה להתחמק מנושים, הסתיר מידע בהליך בנוגע לעסקיו, ואף לא דיווח על נכסים בהם החזיק והליכים בהם היה מעורב לאחר כניסתו להליך .
לאור כל האמור ולאחר שבחנתי את מכלול נסיבות העניין והצטברות התנהגויות החייב המעידות על חוסר תום לב ואי עמידה בחובות ההליך, אני מקבלת את הבקשה ומורה על דחיית בקשת החייב להכריזו כפושט רגל וכתוצאה מכך מורה על ביטול ההליך.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בבקשתם טענו כי החייב אינו עובד ואילו החייבת עובדת "כפקידה בחברת יהב". בבקשתם טענו כי הם נמצאים כבר תקופה ארוכה בהליכי פשיטת הרגל ועל כן מבקשים לתת להם הפטר.
אשר לזימונה של בת החייבים לחקירה טענה ב"כ החייבים כי "מדובר בילדה בת 22... אחרי הצבא למדה בניית צפורניים ויש לה עסק קטן ואם אשאל למה זה לא מופיע בדוחות אומר שהיא מממנת את עצמה ולכן גם הוצאותיה וגם הכנסותיה לא מופיעים". החייב המשיך להיתנגד בדיון לזימונה של בתו לחקירה אצל הנאמן ואף הודיע כי הוא מבקש בשל כך לבטל את הליך פשיטת הרגל.
לאור הממצאים שפורטו בתגובת הנאמן ובחקירה שצורפה עולה כי שני החייבים, הן החייב והן החייבת, היו שותפים פעילים להתנהלות חסרת תום לב במהלך ההליך ועל כן סבור הכונס הרישמי כי דין ההליך להתבטל.
קיים חשד ממשי לכך שהחייבים פעלו תוך ביצוע עבירות לפי פקודת פשיטת רגל, אולם אין צורך לקבוע מסמרות בקשר לחומרת הדברים, שכן לצורך המסקנה בדבר ביטול ההליך, די בכך שהחייבים פעלו בחוסר שקיפות ולא ניתן לתת כל אמון בדיווחים שהגישו לגבי פעילותם הכלכלית.
החייבים היתנגדו לחקירת הבת על ידי הנאמן, וזו התאפשרה רק בשלב מאוחר, שעה שכבר הסתבר כי העסק רשום על שמה וכי שני החייבים פעילים בו. די בחוסר תום ליבם של החייבים בהעלמת העובדות הנוגעות להפעלת העסק אליו הם קשורים, לצורך ביטול ההליך.
...
כאמור, על פני הדברים עולה החשד כי מדובר בהתנהגות חמורה עוד יותר אשר עולה כדי עבירות פליליות, אולם לצורך המסקנה בדבר ביטול ההליך, אין צורך בקביעה בסוגיה זו. הנה כי כן, המדובר בחייבים אשר צברו חובות בסכומים גבוהים מאד, של מאות אלפי שקלים, בגין הפעלת עסק של שיווק דלתות.
כך עולה המסקנה כי החייבים פעלו בחוסר תום לב ובחוסר שקיפות ולא ניתן לתת כל אמון בדיווחים אותם מסרו משך כל תקופת ניהול ההליך.
נוכח האמור לעיל, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהסכם נרשם (ככל שניתן להבין את הדברים) כי רוימי מכר למבקשת את הרכב תמורת סך של 80,000 ₪, כי עזרא ניכה שיקים של רוימי, כי רוימי קיבל במזומן סך של 66,728 ₪ לאחר נכויים שונים וכי ככל שרוימי לא יעביר את הרכב על שם המבקשת, עזרא יהיה רשאי "לתבוע את חן רואימי על 45,000 ₪". למען שלמות התמונה יצוין כי המבקשת הגישה עוד ביום 15.1.20 בקשה לביטול הליכי פשיטת הרגל עקב ניצול לרעה ולהעברת הרכב מושא המחלוקת לידיה (להלן: בקשת הביטול).
בראש ובראשונה, וכפי שכבר צוין, הבקשה דנן נשענת על אותן ראיות שעמדו בבסיס הבקשה לביטול ההליך והמבקשת חוזרת על אותן טענות ממש, אלא שבבקשת הביטול נטען לחוסר תום לב של החייב, ואילו בבקשה דנן, נטען כי יש באותו מסד עובדתי כדי להוכיח מירמה.
...
הכנ"ר סמך ידיו על עמדת המנהל המיוחד וסבר אף הוא כי יש לדחות את הבקשה להחרגת החוב.
נוכח הפעולות שבהן נקט המנהל המיוחד לבירור טענות המבקשת וממצאי בדיקותיו, לא שוכנעתי כי המבקשת הוכיחה את טענת המרמה.
אשר על כן, הבקשה להחרגת החוב נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה לביטול הליך פשיטת רגל בשל היתנהלות החייב בחוסר תום לב. הרקע לבקשה וטענות הצדדים ביום 25.04.18 ניתן צו כנוס נכסים כנגד החייב, לפי בקשתו.
בשל היתנהלותו הכוללת של החייב, בכלל זה אי תשלום המזונות שנקבעו בהחלטות השונות וכן בשל הסתבכויותיו הפליליות של החייב שבגינן מיתקיים נגדו הליך פלילי שעלול להוביל למאסרו, עתר הנאמן לביטול הליך פשיטת הרגל של החייב.
...
בהחלטה שניתנה באותו יום צוין, כי קיים קושי להיעתר לבקשתו של החייב בדבר הפחתת התשלום החודשי נוכח מחדליו, אך בסופו של יום, לפנים משורת הדין הופחת התשלום ל-200 ₪ למשך 3 חודשים.
בנסיבות אלו אין מנוס מביטול ההליך.
אני מורה אפוא על ביטול הכרזת החייב כפושט רגל ועל ביטול ההליך בעניינו בהתאם להוראת סעיף 55(ב) לפקודה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו