מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול החלטת לשכת רואי החשבון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בפתח תקווה ת"א 11973-02-13 ארז וידל חן קורן ושות' רואי חשבון - 557388006 נ' מדינת ישראל- האוצר- רשות המיסים (תיק מוביל ברשימת 100 התיקים המאוחדים עם תיק זה)) מספר בקשה:36 בפני כבוד השופטת, סגנית הנשיאה שלהבת קמיר-וייס המבקשת (הנתבעת): מדינת ישראל- האוצר- רשות המיסים ע"י עוה"ד אדם טהרני ואח' מפרקליטות מחוז ת"א המשיבים (התובעים): ארז וידל חן קורן ושות' רואי חשבון ואח' ע"י עוה"ד סביר רבין ואח' החלטה
איני מקבלת טענת התובעים כי ההחלטה אשר דחתה את בקשת האישור (מיום 07.01.08) מקיימת את הנסיבה הנזכרת בסעיף 26(ב) לחוק, הואיל והחלטה זו בוטלה בעירעור (ביום 06.09.11), יתר על כן אף אחת מהתביעות שבפניי לא הוגשה תוך שנה ממועד פסק הדין בעירעור ולפיכך לא היה בכך להועיל בנסיבות דנן.
איני מוצאת כי ניתן לראות בעדות של עד אשר הובא לעדות מטעם הנתבעת אך אינו בחזקת נציג שלה כמקימה הודאה לצורך סעיף 9 לחוק ההתיישנות, שהרי רו"ח מיניביצקי היה יו"ר וועדת הקשר של לישכת רואה החשבון לשע"מ ואשר שימש בתפקיד זה מטעם המייצגים ולא מטעם הרשות.
...
איני מקבלת טענת התובעים כי ההחלטה אשר דחתה את בקשת האישור (מיום 07.01.08) מקיימת את הנסיבה הנזכרת בסעיף 26(ב) לחוק, הואיל והחלטה זו בוטלה בערעור (ביום 06.09.11), יתר על כן אף אחת מהתביעות שבפניי לא הוגשה תוך שנה ממועד פסק הדין בערעור ולפיכך לא היה בכך להועיל בנסיבות דנן.
" ובהמשך: "... מן האמור לעיל עולות אפוא שתי מסקנות: ראשית, אין עסקינן בסכומים אותם גבתה בפועל רשות המיסים מהמייצגים; שנית, ההנחות ניתנו לצורך עידוד מדיניות מסוימת, ולא כתשלום עבור שירות שנתנו המייצגים לכאורה. אמת היא, כי למשיבה צמחה טובת הנאה מההנחות שניתנו, בדמות החיסכון במשאבים לצורך מתן שירותים פרונטליים. ואולם טובת הנאה צמחה גם למייצגים. מעבר לכך, איני סבור כי יש לכלול את שווי טובת הנאה שצמחה למשיבה כסכומים אותם היא גבתה בפועל שלא כדין, כאגרה או כתשלום חובה כלשהו. כך גם סבורני כי מסקנה לפיה המשיבה נדרשת להשיב את סכומי ההנחות שנתנה, ואשר כלל לא נגבו על ידה, אינה עולה בקנה אחד עם מבחן ההיגיון והשכל הישר". (ההדגשה שלי – ש.ק.ו) מתוך האמור לעיל עולות שתי מסקנות: דחיית טענות התובע הייצוגי לעניין פלוגתת הקיזוזים קובעת למעשה כי שווי "הקיזוזים" אינו נכלל בעילת התביעה הייצוגית כסכומים שגבתה הרשות שלא כדין.
לא מצאתי כי עלה בידי התובעים להצביע על העדר זהות, עובדתית ומשפטית, בין פלוגתת הקיזוזים שהוכרעה במסגרת ההליך הייצוגי לבין הפלוגתא העומדת לדיון בהליך זה. בית המשפט סיים הכרעתו בנוגע לפלוגתת הקיזוזים באומרו כי: "כל אלו יחדיו מובילים אותי אפוא למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי שלא לכלול בסכום ההשבה את שווי ההנחות שניתנו למייצגים." מדברים אלה עולה כי ההכרעה בפלוגתא היא מפורשת והייתה חיונית לתוצאה הסופית אשר נקבעה בהליך הייצוגי.
לאור האמור לעיל, מתקיימים כל התנאים לקיום השתק פלוגתא בנוגע לעילה המכונה "פלוגתת הקיזוזים" ולפיכך אני מוצאת כי התובעים מושתקים מתביעתם מהנתבעת ועל כן אני מורה על דחייתה על הסף של עילה זו. לאור התוצאה אליה הגעתי הן בסעיף 24 להחלטה זו לעייל והן בסעיף 30 להחלטה זו לעייל, אני מחייבת כל תובע לשלם לנתבעת סך כולל של 1,000 ₪ הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין בקשה זו. ניתנה היום, כ"ה אדר תשפ"א, 09 מרץ 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ד.(1) ל"כללי ההיתנהגות המקצועית עפ"י תקנה 60 מתקנון ההיתאגדות של לישכת רואי חשבון בישראל" (להלן: כללי ההיתנהגות המקצועית), המורה כך: "חבר חייב להיזדקק לבוררות בכל עניין שהועדה לפירוש כללי ההיתנהגות או הועדה ליחסי חברים החליטה שיש להיזדקק לבוררות". ביום 14.11.2021, פנה גדעון ישירות אל יושב ראש הועדה, רו"ח מנירב, בבקשה להתערבות הועדה בסכסוך שהתגלע בינו לבין מתתיהו.
בבקשת הביטול של מתתיהו נטען, כי אין בין הצדדים הסכם בוררות תקף, מאחר שהסכם 1987 לא נועד לחול על סכסוכים שיתגלעו בין מתתיהו לגדעון, וכיוון שכללי הבוררות של לישכת רואי חשבון אינם חלים על סכסוכים עיסקיים.
...
בהקשר זה אבהיר, כי מקובלת עלי קביעת בית המשפט המחוזי, שלפיה בנסיבות העניין, היה על מתתיהו להתייצב להליך הבוררות, ולהעלות את טענותיו בעניין הסמכות לפני הבורר.
משמצאתי כי אין בבקשה כדי להצדיק מתן רשות ערעור, ממילא נדחות גם הבקשות להוספת ראיה ולצירוף לשכת רואי חשבון כצד להליך.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתב הקובלנה סיפר שהקובל היה "בהלם" מהחלופות שהוצעו לו, והוא "פסל את האופציה הראשונה, המהוה איומים ואף סחיטה באיומים... ובחר להופיע בפני הועד המרכזי של הלישכה כדי שהוועד המרכזי ידון בדוח הבדיקה ובכדי להשמיע את טענותיו". הקובל הוסיף כי "דעתו היתה ועודנה", כי - "אסור לגנוז דוח בדיקה בעיניינו של איש ציבור". הקובל המשיך ותיאר בכתב הקובלנה כי "האיומים היתממשו" ודבר הדוח פורסם "בכלי תיקשורת רבים", ו- "הובא לידיעה בתפוצה רחבה בקרב 24 חברי הוועד המרכזי של לישכת רואי החשבון בישראל וכן בפני מנכ"לית לישכת רואי החשבון בשמת כרמון ועוזר הנשיא מר אייל זשצקי ובפני עובדי הלישכה...". כך סיכם הקובל: "הצעתה של הנאשמת באותה הפגישה, שהקובל יעזוב את הלישכה תמורת גניזת הדוח והתממשותו של האיום 'אבל אם מישהי ירצה לראות אותו...' מהוה איומים מפורשים ואף סחיטה באיומים, תוך עשיית מעשה שיש בו עבירה לפי חוק הבחירות לגופים צבוריים". הקובל לא פרט את רשימת העדים עליהם נסמכה הקובלנה (מלבד הוא עצמו), והוסיף כי הוא "שומר לעצמו את הזכות להביא לאחר שמיעת ההגנה ובהתאם להוראות הדין ראיות ועדים נוספים ככל שיהיו רלוואנטיים". ביום 6.7.2021 הגישה הנקבלת בקשה לקבלת חומרי חקירה, במסגרתה ביקשה לעיין בהקלטה אשר תיעדה את הפגישה, לעיין בדוח הבודקת, ובכתבי בי-דין בהליכים משפטיים אחרים שהתנהלו ביחס לדוח.
כאמור, נסיבות מתן האמרה, כפי שעלו מהקובלנה, לימדו כי הנקבלת פעלה, לכאורה, על פי הדין, או לכל הפחות – ברוח החוק (מבלי להכנס לשאלה, קל וחומר בשלב זה, האם לישכת רואי החשבון היא "מעסיק", ועוד שאלות עובדתיות שאין זה המקום לידון בהן במסגרת החלטה זו).
ובהמשך: "עודני כותב שורות אלה, נמצאתי למד כי אך לאחרונה הוגשה הצעת חוק פרטית לביטול מוסד הקובלנה הפלילית (הצעת חוק לביטול קובלנה (תקוני חקיקה), התשפ"ב-2022 שהוגשה על ידי ח"כ צבי האוזר). אך כל עוד מוסד הקובלנה הפלילית עומד על תילו, ולנוכח הבעיות העקרוניות שהעתירה מעלה, האמור להלן נועד להנחות את הערכאות הדיוניות". אף הצעת החוק לביטול קובלנה (תקוני חקיקה), התשפ"ב-2022 עמדה על הקשיים במוסד זה, והצורך לבטלו, כדלקמן: "הניסיון שהצטבר בעשרות השנים בהן קיים מוסד הקובלנה הפלילית עורר את הצורך לבחון מחדש את ההצדקה לקיומו של מוסד זה..." ובהמשך: "... שמיעת קובלנות מבזבזת מאות ימי שיפוט בכל שנה, והאנטרס הצבורי לא מצדיק זאת. מדובר בהליכים שלרוב מוגשים בשל עניינים של מה בכך, תיקים המבטאים אינטרס פרטי של קובל, אשר הרשויות לא מצאו לנכון לפתוח בחקירה או להגיש בגינם כתב אישום, ובמקרים רבים מנוהלים בצורה לא עניינית, שגוררת ביזבוז זמן רב. לא אחת ההליך אינו מנוהל כראוי באופן העלול לגרום לפגיעה בזכותו של הנאשם להליך הוגן. יש שעושים בו אף שימוש להלך אימים על הנאשם ויש מצבים בהם נידרש הנאשם לנהל הליך פלילי מלא כאשר גורמים בכירים בפרקליטות סברו שאין סיכוי סביר להרשעה (החלטה שכמובן אינה מחייבת את הקובל הפרטי)". השאיפה לביטול מוסד הקובלנה הפלילית באה לידי ביטוי עוד בהצעת חוק קודמת בעיניין זה, הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 67) (ביטול קובלנה), התשע"א-2011; וראו קביעת בית המשפט העליון, מפי כבוד המשנה לנשיא (כתוארה אז) השופטת נאור, ברע"פ 1955/12 שאול נמרי נ' משה בנימיני (9.5.2013): " נדגיש: כשמוגש כתב אישום על ידי המדינה נשקלות כל נסיבות העניין. מותר למדינה להביא בחשבון בהחלטתה גם שיקולים כמו מידת אשמו של המתלונן, והאם הוא עצמו פגע במי שהוא מבקש שיוגש נגדו כתב אישום. אחד מחסרונותיה הרבים של הקובלנה הפלילית הפרטית הוא העדר שיקול דעת כזה. לאחרונה הוגשה הצעת חוק לבטל את מוסד הקובלנה הפרטית (ראו הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 67) (ביטול קובלנה), התשע"א-2011, ה"ח 615). דברי ההסבר להצעת החוק מבהירים היטב את הרקע להצעה. על יסוד ניסיוני – ובעיקר ניסיוני השפוטי כשופטת שלום – אני רואה בברכה את הצעת החוק האמורה. בין כך ובין כך – אין בחוק איסור לשון הרע פטור המוענק לנפגע עבירה. את תרופותיו בגין העבירה שפגעה בו עליו להשיג אך ורק במסגרת הדין". האמור לעיל ביחס למוסד הקובלנה עלול להיות יפה, ולו בחלקו (ומבלי לפגוע, לקבוע או לירמוז על מניעי הקובל הספציפי דנא) – גם לענייננו.
...
ברם, לטעמי, גם אם לא אקבע מסמרות ורק על פני הדברים עצמם – הרי שהיצמדות לנטען בכתב הקובלנה מקשה על מסקנה מפלילה לכאורית.
אשר לעבירה לפי חוק הבחירות לגופים ציבוריים: בהינתן העובדה הבלתי שנויה במחלוקת שנושא הבחירות לא עלה, ולו ברמז, בשיחה המתוארת בקובלנה, השערתו של הקובל כי המדובר בקנוניה על מנת להרחיקו מהלשכה על רקע הבחירות, היא לכאורה מסקנה ללא אחיזה בעובדה כלשהי (להבדיל מטענה או מסקנה).
אשר על כן, לאור עמדת המחוקק ובית המשפט העליון גם יחד ביחס לטיבה, מהותה ואי-חיוניותה של הקובלנה הפלילית, סבורני כי בעידן היום, רגע לפני הכחדת דינוזאור משפטי זה מעל פני האדמה, הרי יש לבחון אם יש מקום לחייב את יוזם הקובלנה הפלילית בהפקדת ערובה לשיפוי בר הפלוגתא שלו, שעל כורחו קם בוקר אחד והנה לראשו מצנפת של "נאשם בפלילים", רק מפאת שחברו פשוט גמר אומר לעטות על עצמו את גלימת הקטיגור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 01.04.2014 נחתם בין סופר לבין חורי הסכם בוררות בעקבותיו מינתה נשיאת לישכת רואי החשבון בישראל את עו"ד ורו"ח שמשון מרון כבורר.
פסק הביניים קודם לפסק בוררות1, ניתן ביום 23.09.2021 על ידי הבורר פסק ביניים הנושא את הכותרת "החלטה 12/2021 בקשת חורי ליתן פסק ביניים", הקובע כי "חורי פרע חלק מחוב החברה לרשות המיסים", בתשלום ששולם למס הכנסה ביום 03.07.2018 או בסמוך לכך, ולכן "חורי זכאי אפוא להשבת הסכום של 2,500 אלפי ₪ ששולמו על ידו לרשות המיסים בגין חיוב המס אותו שילם בגין חוב החברה". הבורר חייב את שני הצדדים בהפקדת ערבות בנקאית לטובת הצד שכנגד בגובה סכום ההשבה לחורי.
התוצאה הבקשה לביטול פסק הבוררות שניתן ע"י הבורר עו"ד ורו"ח שמשון מרון ביום 12.03.2023, לביטול פסק הביניים מיום 23.09.2021, ולביטול פסק בוררות מיום 02.05.2023 – נדחית זולת תקונו של פסק הבוררות מיום 12.03.2023 על דרך הפחתת הסך 628,720 ש"ח מהתוצאה הסופית.
...
התוצאה הבקשה לביטול פסק הבוררות שניתן ע"י הבורר עו"ד ורו"ח שמשון מרון ביום 12.03.2023, לביטול פסק הביניים מיום 23.09.2021, ולביטול פסק בוררות מיום 02.05.2023 – נדחית זולת תיקונו של פסק הבוררות מיום 12.03.2023 על דרך הפחתת הסך 628,720 ש"ח מהתוצאה הסופית.
שתי הבקשות לצירוף צדדים לפסק הבוררות, זו מיום 15.05.23, וזו מיום 26.06.2023 - נדחות.
לצורך כך אני מורה כי הסעדים הזמניים שניתנו נגד החברות ופרץ יישארו על כנם במשך 90 יום מהיום או עד מתן החלטה אחרת בהליךהחדש, אם יוגש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה לביטול פסק בוררות שני שניתן על ידי כבוד הבוררת רו"ח יחזקאלי גולן-גלית ביום 24.8.23 לפיו אישרה את פסק הבוררת הראשון שניתן על ידה ביום 01.03.2022 זולת תיקון אחד הרכיבים שבו, על דרך הקטנת הסכום הכולל בו חויבה המבקשת מסך 6,732,774 ₪ לסך 6,440,255 ₪.
הצדדים פנו איפוא לרו"ח יחזקאל גולן-גלית (להלן - הבוררת) שמונתה לתפקידה זה על-ידי נשיאת לישכת רואה חשבון בישראל, על מנת שתעריך את התשלום המגיע למשיב מאת המבקשת בהתאם להוראות ההסכם לעיל.
הבוררת מסבירה בפסק הבוררות הראשון מדוע החליטה לאמץ את חוות דעתו של השמאי מסילתי, שעברה כור היתוך של שני סבבי שאלות הבהרה מטם המבקשת: "לאחר פניית אופק וכל הנושאים שדרשו הבהרה ולאחר שהתקבלו תשובותיו של השמאי מסילתי לנושאים אלה מצאתי את התשובות מספקות ומבהירות את הנושאים שנשאלו. אדגיש כי הערכת השווי נדרשה לשם מציאת שוים של הפרויקטים למועד הקובע, פרויקטים בתחום יזמות נדלן ובפרט, בתחום ההתחדשות העירונית. בחינת שווי הפרויקטים על ידי שמאי מקרקעין מוסמך שהנו בעל מיקצוע סטאטוטורי הפועל מכוח חוק שמאי המקרקעין, תשס"א-2001 ... אמורה להבטיח רמה מקצועית נאותה. בפרט כשמדובר בידע ספציפי בנדל"ן, תחום ההתחדשות העירונית, עבודת שמאי המקרקעין נידרשת כדי להגיע לאומדן ראוי. קל וחומר כשמדובר במינוי עו"ד [צ"ל שמאי] מסילתי בהסכמת הצדדים ולאחר שאלו הגיעו למסקנה שמדובר בשמאי מקרקעין מיומן ומנוסה בתחום הנידרש, המשמש בין השאר, כיו"ר לישכת שמאי המקרקעין בישראל". הבוררת מוסיפה ומסבירה כי "ביצעתי חישוב חלקו של זאב בהתאם להסכם, תוך התבססות על דוחות השמאים מסילתי וספקטור, קבעתי שיעור הוון מהמועד הקובע למועד חוות הדעת וביצעתי תחשיב של סכום החוב לתקופה זו כפי שיוצג בהמשך". אין למצוא כל פסול באימוץ חוות דעת המומחה מטעם הבוררות שמונה בהסכמה, גם אם מדובר באימוץ מלא, שהרי זוהי דרך המלך בהתנהלות ערכאה דיונית השומעת את המומחה ובוחנת את חוות דעתו.
...
סוף דבר.
הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיב הוצאות ההליך ושכ"ט עו"ד בסך כולל 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו