התובעים באמצעות מר ישראל, אינם מכחישים כי מיסמכי הבקשה לתשלום קצבת נכות אכן הוגשו על ידם, אך יחד עם זאת, הם טוענים כי האפוטרופוסים הוטעו הן על ידי נציגי הקרן והן על ידי נציגי המעסיקה, ועל כן, דין מיסמכי הבקשה כאמור להתבטל, "ומשכך על הנתבעת לשחרר ולהעביר, באופן מידי, לתובעים, באמצעות אפוטרופוסים את מלוא הכספים הצוברים והמוחזקים על ידי הנתבעת שלא כדין בקרן הפנסיה" (ראו סעיף 1 לסיכומים מטעם התובעים).
עוד טענה הנתבעת בסיכומים, כי "מתיעוד מערכת הפניות, לא עולה כי נעשתה פניה של התובעים לקרן הפנסיה, עובר ליום 14.5.2018 במסגרתה ביקשו לבטל את הזכאות לקבלת קצבת נכות ולמשוך את זכויות המנוח בסכום חד פעמי. עיון במערכת הפניות מלמד, כי התובע ביקש לבדוק מה יהיה גובה גמלת הנכות של החסוי ואף הביע השגות לעניין אופן שיטת החישוב." (ראו סעיף 29 לסיכומים מטעם הנתבעת).
...
לאור כל האמור לעיל ובנסיבות המקרה, מתבקש בית הדין לקבוע כי המסמכים בטלים ומבוטלים- void ולקבוע כי יש לשחרר את כספי הקופה לתובע, או לחילופין לקבוע כי יש לבטל את המסמכים בהתאם להוראות סעיפים 14, 15 18 ו- 28 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג – 1973 (להלן- חוק החוזים) ולשחרר את כספי הקופה לתובע.
לאור כל האמור לעיל וכן לאור העובדה כי הקרן לא פעלה בהתאם להוראה סעיף 41לא. (א) לתקנות קופות גמל – לא העמידה בפני מר ישראל את מלוא המידע הנוגע לזכויות התובע בקרן לרבות דף הסבר של הנוסחה שלפיה יחושבו הסכומים שהתובע יהיה זכאי לקבל מהקופה, בזמן אמת, אין לנו אלא לקבל את התביעה ולקבוע כי הקרן לא מילאה אחר חובתה - חובת הגילוי המוגברת, כלפי התובעים (ראו עניין ח'דר).
לאור קביעתנו זו ובנסיבות בהן משולמת לתובע קצבת זקנה אשר לה קדמה קצבת נכות, אנו מורים לנתבעת להעביר לרשות התובעים את יתרת הכספים המוחזקים בקרן על שמו של התובע ולהעבירם לחשבון הבנק הרשום על שם התובעים.
סוף דבר:
התביעה מתקבלת.