מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול אישור הוכחת חוב בהליך פשיטת רגל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעים שהנם (נכון למועד התביעה) בהליכי פשיטת רגל, מתגוררים בנכס ויוצרים חובות ארנונה ומגדילים את חובותיהם, ולכן נשלח בחודש אוגוסט 2018 מכתב התראה מטעם התובעים, ודרישה לפינוי המושכר בתוך 14 ימים.
לפיכך לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת בית המשפט קמא אשר אישר את הבקשה למתן הוראות שהגיש האפוט', בקשה שלא היה לה כל מיתנגד למעט המבקשת, וכאשר המבקשת לא הוכיחה כי היא הדואגת לטובת החסויה או כי יש לה פיתרון טוב יותר מזה שהובא על ידי האפוט' לרכושה של החסויה.
מכל מקום הליכי פשיטת הרגל הסתיימו, הנאמנים היו מודעים להליך זה, ולפיכך בודאי שאין זכות עמידה לנתבעים להעלות טענה זו. טענות לכפייה ולהטעיה בחתימה על ההסכם אף הן אינן רלבאנטיות לסוגיית הפינוי, במובחן מתביעה כספית שהתובעים יכולים להגיש בכפוף להוראות כל דין, מאחר שאין טענה או תובענה מצד הנתבעים לביטול ההסכם).
...
הבקשה נדחית".
סוף דבר מכל הטעמים המפורטים לעיל עולה, כי טענת ההגנה היחידה של הנתבעים העשויה להצדיק דחיית חיובם לפנות את הנכס בהתאם להסכם ההלוואה (במובחן מזכאותם הנטענת לפיצויים כספיים) הינה היעדר כניסתו לתוקף בשל היעדר אישור של בית המשפט לענייני משפחה.
מהמקובץ עולה כדלקמן: יש הצדקה למתן רשות להתגונן, רק בטענה שלפיה התנאי המתלה בהסכם – אישור בית המשפט לענייני משפחה – טרם התקיים, ולכן טרם התגבשה חובת פינוי הנכס.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה זו טען החייב כי פנה הוא פעמים רבות לנאמנת שתשקול שוב את אישורה להוכחות החוב ותבדוק אם הנושים עליהם היא מדברת אכן קיימים, את הלימת החובות וגובהם לרבות הוכחת החובות.
במסגרת הבקשה הוצגו מספר מקרים אשר הופכים את ההליך דנן להליך פשיטת רגל מורכב – כך הועלתה פעם נוספת הטענה לעניין חברת אספלט בדבר חוב שאינו מוכר לחייב לרבות הגדלת נפח החוב; קיומה של נושה בשם חברת ורד גת אשר אין החייב מכיר; קיומה של חברת מוטורלה כנושה שאין החייב מודע לה; אי גביית חובות השייכים לחברה בבעלות החייב מחברת שמשון קידוחים; סוגיית ההסכם בדבר עיקול בית אמו של החייב וכן סוגיית הפטנט; חוסר תגובה מטעם הנאמנת לעניין אי מימוש נכס לו החייב זכאי.
הנאמנת טוענת כי מדובר בניסיון לעקוף את החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד שביטלה הליך פשיטת רגל נוסף שנוהל בעיניין החייב – שם ניסה החייב פעם נוספת לקבל צו כנוס בעניינינו.
כך, יכול בית המשפט לדחות בקשה לפשיטת רגל, בין היתר, אם שוכנע כי הבקשה הוגשה "שלא בתום לב, במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל" (סעיף 18ה(2) לפקודה).
...
אני מורה כי המזכירות לא תאפשר הגשתן של בקשות נוספות במסגרת ההליך דנן.
בנסיבות העניין ולנוכח התנהלות החייב, אני מורה על חילוט העירבון שהופקד במסגרת הבקשה דנן לטובת הוצאות הנאמנת בגדרי בקשה זו, ובהקשר זה אני פוסקת לטובת הנאמנת את הסכום של 15,000 ₪ כהוצאות הדיון.
כולי תקווה כי החלטתי זו אכן תשים סוף להתדיינות ארוכת השנים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער טען כי היתוודע להליך ההוצאה לפועל רק בסמוך לפני הגשת הבקשה לפשיטת רגל, עת נדחתה בקשתו לחידוש רישיון הנהיגה שלו בשל הגבלה שהוטלה עליו במסגרת ההליך.
עוד נטען כי שטר החוב כלל פרטים מזהים של המערער (לרבות פרטים הנוגעים לכתובתו ולמספר חשבון הבנק שלו), וכי ממילא בשום שלב של ההליך הוא לא ביקש לזמן את גדעון בן דוד לעדות על מנת להוכיח את טענותיו.
בתוך כך מפנה המערער להחלטה שניתנה במסגרת פש"ר 6118-12-13 פלונית נ' הכונס הרישמי מחוז חיפה (15.5.2016) (להלן: עניין פלונית), שם הורה בית המשפט על ביטול אישור תביעות החוב שהוגשו נגד החייבת בגין המחאות החתומות על ידה שהוגשו לבצוע עוד בשנת 2003, לאחר שטענותיה בדבר זיוף חתימתה על גבי המחאות אלה לא נבחנו לגופן, וזאת על אף שלא הגישה בשום שלב של ההליך היתנגדות לביצוען.
אכן, במסגרת מלאכת בדיקת תביעת חוב בהליך פשיטת רגל נתונה לבעל התפקיד, הממלא תפקיד מעין שפוטי, סמכות ייחודית לברר תקפותו של חוב פסוק, דהיינו – "להציץ מעבר לפרגוד" פסק הדין חלוט עליו מבוססת תביעת החוב שניתן לטובת נושה משקף חיוב אמיתי (ראו: ע"א 4873/21 ירמיש נ' עו"ד הנדל, פסקה 7 (24.10.2021) (להלן: עניין ירמיש); שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל 287-286 (מהדורה שלישית, 2010)).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכתב הערעור ובנספחיו, הגענו לכלל מסקנה כי דינו להידחות לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
קביעות אלה התבססו על מסמכים שהוצגו לפני המנהל המיוחד המלמדים כי לאורך השנים מאז נפתח תיק ההוצאה לפועל ננקטו הליכי גבייה לצורך גביית החוב המיוחס לו. בשים לב לאמות המידה להתערבות בהכרעות בעל תפקיד בתביעות חוב, לא מצאנו כי נפל בפסק דינו של בית המשפט המחוזי פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. גם לגופם של דברים דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה אפוא בלא צורך בתשובה.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפסיקה שפירשה את תקנה 502(ב) לתקנות הישנות הבהירה כי כאשר מתבקש היתר המצאה מחוץ לתחום, נטל ההוכחה מוטל על התובע להראות כי ראוי שההליך יתנהל בישראל (נירימליק, פסקה 6; Flacks, פסקה 24; ע"א 4601/02 ראדא תעשיות אלקטרוניות בע"מ נ' Bodstray Company Ltd.
הרי כל כולה של הבקשה העיקרית נסובה סביב חובותיהם הנטענים של המשיבים לקופת הנשייה של החייב.
בהקשר זה, הנאמן מפנה להחלטה בהליך פש"ר (מחוזי ת"א) 1381-09 עו"ד איתן ארז, בתפקידו כנאמן לנכסי החייבת רחל סייג סופר (בפשיטת רגל) נ' כונס הנכסים הרישמי (נבו 17.03.2013), במסגרתה נדחתה בקשה לביטול היתר המצאה מחוץ לתחום במסגרת הליך פשיטת רגל.
...
אף בישראל חלק ט' לחוק מבוסס במידה רבה על חוק המודל של האו"ם (להרחבה ראו את החלטתי בעניין בינטר, פסקה 19-18.
סיכומו של דבר, מן המקובץ לעיל עולה כי הפורום הנאות לדון בבקשה העיקרית הוא בית המשפט בישראל.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, בקשתם של המשיבים נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד פק חלמיש המליצה לו לפנות להליכי פשיטת רגל אך לא ייצגה אותו בהליך זה משום שהייתה אחת מנושיו בעקבות חוב שכר טירחה שחב לה באותה עת. לפיכך, נזקק נדלר לשרותיה של התובעת לטפל מול המנהל המיוחד שמונה לבדיקת החובות אשר בוצע, לטענתו, שלא על הצד הטוב ביותר מאחר שבדו"ח המנהל המיוחד עדיין יש מספר טעויות בסכומי תביעות החוב שאושרו.
בהתאם להתחייבות נדלר בהסכם שכר הטירחה, חב הוא את מלוא השכר גם במקרה של הפסקת הטיפול או סיום הטיפול המשפטי, על פי בקשתו או בשל ביטול הליכי פשיטת הרגל או מכל סיבה אחרת.
הנתבע זכה להכרזה כפושט רגל ולא הוכח כי בפועל נגרם לנתבע נזק, אומנם הנתבע היה בסיכון לביטולם של הליכי פשיטת הרגל – אך סיכון זה לא היתממש.
...
יצוין כי לכאורה היה מקום לציין בהסכם שכר הטרחה את שוויו של אותו רכיב משישה אך בפועל לא צוין סכום במקום המיועד לו בששת הרכיבים ולפיכך, המסקנה היא כי שווי כל רכיב שווה בערכו למשנהו ובסך 5,000 ₪ בצירוף מע"מ. ניתן להסיק מעדותו של נדלר כי הודה אף בטיפול לפי הרכיב השני שהוא ייעוץ וטיפול משפטי שוטף לאחר מתן צו הכינוס, לרבות משלוח הודעות לנושים והכנה לקראת אסיפות נושים ככל שיתקיימו.
הנתבעת לא הייתה צד בהסכם שכר הטרחה ולא ערבה לחוב זה. העולה מכל האמור לעיל הוא כי התובעת זכאית לפירעון השיק לידיה.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ אשר יצטרפו לקרן החוב בתיק ההוצאה לפועל הנ"ל. ניתן היום, ב' שבט תשפ"ג, 24 ינואר 2023, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו