בפני בקשה לביטול הודעת איסור שימוש ברכב אשר ניתנה ביחס לרכב המצוי בבעלות המבקשת (משאית מסוג גורר + נגרר).
בנסיבות אלה, חלה לשיטת ההגנה ההגנה הקבועה בסעיף 57 ב(ב) שבפקודת התעבורה ויש הצדקה להשיב המשאית למבקשת או לחליפין להשיב לה את הנגרר בפרשה זו.
המדינה היתנגדה לבקשה, טענה כי יש בראיות כדי לבסס מצב של מסוכנות אשר נבעה מכלל הרכב (גורר+ נגרר) ובטיעוניה אף הפניתה לפסיקה של בית המשפט המחוזי המבססת עמדה זו.
עוד טענה המדינה כי נתוני החברה מצביעים על בעלות ב-6 משאיות שכולן "זכו" לקבל דוחות תנועה בשנים האחרונות ובכלל זה עבירות משקל, כך גם נהג המשאית הספציפית קיבל כבר 3 פעמים בעברו דוות בגין משקל יתר מה שמעיד על היתנהלות בלתי תקינה ואף רשלנית של המבקשת.
ביחס לסעיף 57 לפקודת התעבורה, ולתכלית החקיקתית במסגרתו, ר' בש (ב"ש) 22261/09 אלי ריבוח נ' מדינת ישראל (17.12.09), שם נפסק כי "התכלית החקיקתית הנוגעת לסעיף 57 לפקודת התעבורה היא למנוע מסוכנות מידיית הנובעת מביצועה של עבירת תעבורה המנוייה בתוספת השביעית, אשר בוצעה עם רכב מסויים, ולהרתיע נהגים מביצועה. התכלית ההרתעתית מוכחת כשלעצמה מהעובדה, ניתן להשבית רכב שבעליו לא עבר כלל את העבירה ולא נשקפת ממנו כל מסוכנות".
משזו התכלית, ובהתייחס לאמור לעיל בדבר הכללים הפרשניים בכלל, וביחס לביטויים השונים בפרט, תיבחן הוראת סעיף 57א(א)(1) לפקודת התעבורה (נוסח חדש), אשר היא הבסיס הנורמאטיבי להטלת האיסור על שימוש ברכב בשל משקל העולה על המשקל הכולל המותר.
...
מהאמור עולה כי מילות החוק, הקשר הביטוי "רכב", והגיון הקניית הסמכות לאסור שימוש, לצד תכלית ההוראה, מביאים למסקנה כי הביטוי "רכב" משמעותו הן הגורר והן הגרור, ושניהם גם יחד, גם כאשר משקל היתר היה בגרור בלבד.
ביחס לטענות ב"כ המבקשת לפיהן עשתה המבקשת כל שביכולתה כדי למנוע את ביצוע העבירה ולמעשה המדובר בנהג שהפר את הוראותיה, הרי שגם טענה זו נדחית על ידי:
מנתונים שהציגה המדינה עולה כי למבקשת 6 משאיות וביחס להן ניתנו בשנים האחרונות מספר פעמים דוחות בגין עבירות חריגת משקל (כן הציגה המדינה גם עבירות רבות אחרות).
אני קובע כי החלטת קצין המשטרה במקרה זה סבירה ואין אני מוצא כל הצדקה לבטל אותה ביחס לכלל הרכב שנתפס (גורר + נגרר).
הבקשה נדחית.