מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לביטול איסור מנהלי על שימוש ברכב לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול צו איסור שימוש מינהלי על שימוש ברכב למשך 30 ימים לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה.
ההגנות האחרות העומדות למבקש על פי סעיף 57ב (ב) לפקודת התעבורה : 57ב.   (א)  בעל הרכב שלגביו ניתנה הודעת איסור שימוש לפי סעיף 57א וכן הנהג שקבל את ההודעה, רשאים לבקש מבית המשפט, המוסמך לידון בעבירות תעבורה, לבטל את הודעת איסור השמוש; בית המשפט יחליט בבקשה לאחר ששמע את היועץ המשפטי לממשלה או את בא כוחו או שוטר.
...
בנסיבות אלה, אני קובע כי יש ראיות לכאורה להוכחת העבירה.
סוף דבר - מצאתי כי ישנן ראיות לכאורה להוכחת העבירה וכי אין טענות הגנה נוספות העומדות למבקש.
אי לכך אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה לבית משפט השלום בקשה לביטול איסור מינהלי על שימוש ברכב לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן: הפקודה).
לדבריה, הרכב נילקח ממנה ללא ידיעתה, והיא הזהירה בעבר את אחיה שלא לנהוג ברכב תוך הסעת יותר נוסעים מהמותר, באופן המקים עילה לביטול האיסור המינהלי לפי הוראת סעיף 57ב(ב)(1) וכן סעיף 57ב(ב)(2) לפקודה.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
לפיכך, דין הטענה להידחות.
בנסיבות אלה, לא מצאתי ממש בטענת המבקשת כאילו הופרה זכות כלשהי המוקנית לה. סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול איסור מינהלי על שימוש ברכב, לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה.
" על פי ס' 57ב(ג), רשאי בית המשפט לבטל את הודעת איסור השמוש או לקצרה: "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב) המצדיקות זאת ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב...". המבקש, כפי שיבואר מטה, אינו עומד באחד התנאים המצדיקים את קיצור תקופת איסור השמוש או ביטולה.
...
אני סבורה כי בהתחשב בחומרת המקרה - כמות האלכוהול שנמדדה, לכאורה, והעבירה הנוספת שנלוותה לאירוע, נהיגה במהירות מופרזת –, הפגיעה במבקש מידתית.
נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהיגה לכאורה בשכרות, שהיא עבירה חמורה, שבוצעה בנסיבות חמורות, ולאחר שלא הוכח בפני שנעשה מצד המבקש, הבעלים של הרכב, כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה שאיסור השימוש ברכב למשך 30 יום הוא מידתי וסביר בנסיבות.
לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול הודעת איסור השימוש נדחית.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול איסור מינהלי על שימוש ברכב, לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה.
" על פי ס' 57ב(ג), רשאי בית המשפט לבטל את הודעת איסור השמוש או לקצרה: "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב) המצדיקות זאת ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב...". לא מצאתי בטיעוני המבקשת שהיא עומדת באחד התנאים המצדיקים את היתערבות בית המשפט בהליך המינהלי.
...
אין בידי לקבל טענת הנהג לפיה נאמר לו במשטרה שאין צורך בהפקדה וכי מניין הפסילה יחל מיום החלטת הקצין, מהטעם שלא הונחה לה כל אסמכתא.
הפגיעה האפשרית במבקשת הובאה בחשבון על ידי המחוקק, ובאה במטרה למנוע עבירות מסוג זה. ראו דבריו של כב' השופט נ' סולברג בעניין אמברם: "במציאות הקשה השוררת בכבישי ארצנו, בה מקפחים את חייהם אזרחים רבים, ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק...המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להילחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים. " נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירות של נהיגה לכאורה בפסילה ובשכרות, שהן עבירות חמורות, ולאחר שלא הוכח בפני שנעשה מצד המבקשת, בעלת הרכב, כל שניתן למניעתן, כשהפסילה מקורה בעבירה חמורה לכאורה של נהיגה תחת השפעת סמים, והנהג לא נרתע מפסילתו המנהלית ושב וחזר, לכאורה, לבצע עבירות חמורות, כחודשיים בלבד, לאחר פסילתו, ולאחר שלא הפקיד רישיונו נוכח פסילתו הקודמת, אני סבורה שאיסור השימוש ברכב למשך 60 יום הוא מידתי וסביר בנסיבות.
לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול הודעת איסור השימוש נדחית.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לביטול איסור מינהלי על שימוש ברכב, שהוגשה לפי סעיף 57ב לפקודת התעבורה.
" על פי ס' 57ב(ג), רשאי בית המשפט לבטל את הודעת איסור השמוש או לקצרה: "אם היתקיימו נסיבות אחרות מאלה האמורות בסעיף קטן (ב) המצדיקות זאת ולעניין זה רשאי בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את הזיקה בין בעל הרכב לבין מי שנהג ברכב...". לא מצאתי בטיעוני המבקש כי הוא עומד באחד התנאים שמצדיקים את היתערבות בית המשפט בהליך המינהלי.
...
אפנה לדבריו של כב' השופט נ' סולברג כפי שנאמרו בעניין אמברם: "ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק... המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להילחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים." נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהג חדש צעיר, שהסיע למעלה משני נוסעים, ללא מלווה לצידו, שהיא עבירה חמורה, ולאחר שלא הוכח בפני שנעשה מצד בעל הרכב כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה כי איסור השימוש ברכב למשך 30 יום הוא מידתי וסביר.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו