אשר לתביעת החוב של דמי המזונות, טען היחיד, כי הנושה אינה זכאית למזונות שכן מאז חודש ינואר 2019, שני הילדים המשותפים הוצאו ממשמורת הנושה למסגרת חוץ ביתית ולכן היא אינה זכאית לדמי מזונות בגין תקופה זו. על כן, בעקבות תביעה אותה הגיש היחיד לביטול המזונות, הרי שהחל מחודש ינואר 2019, הגיעו הצדדים לפשרה לפיה החל מחודש יולי 2019 דמי המזונות יבוטלו ולגבי התקופה המוקדמת יותר, הדבר יוכרע על ידי בית הדין השרעי.
תקנה 120 לתקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ט-2019 (להלן: "התקנות") קובעת, כי:
"נושה המבקש להגיש לנאמן תביעת חוב או בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב, יגישה לנאמן באמצעות מערכת הממונט או מערכת המיחשוב של ההוצאה לפועל, לפי העניין; נושה שאינו מיוצג רשאי להגיש תביעת חוב שלא באופן מקוון, במשרדי הממונה במחוז שבו מיתנהל ההליך, או בלישכת ההוצאה לפועל, לפי העניין, במסירה אישית או בדואר רשום עם אישור מסירה."
תקנה 122(א) לתקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי קובעת, כי :
"בקשת נושה להארכת מועד להגשת תביעת חוב תוגש בטופס שנוסחו יופיע באתר האנטרנט של הממונה ותאומת בתצהיר; הבקשה תיכלול את תביעת החוב ויפורטו בה הנסיבות שבשלהן הנושה לא היה יכול להגיש את תביעת החוב במועד."
לעניין המבחנים והשיקולים שיש לשקול לשם הכרעה בבקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב, יש להדרש להלכה שנקבעה ברע"א 9802/08 הועדה המקומית לתיכנון ולבניה עריית ירושלים נ' א.ר מלונות רותם (1994) (בפרוק) [פורסם בנבו] (21.8.12)(להלן: "הילכת רותם").
...
בתאריך 8.5.2023 נעתר הנאמן לבקשה להארכת מועד להגשת תביעות החוב של הנושה וזאת ממספר טעמים, שפורטו בהכרעתו: ראשית, בשל אופי החובות אשר נתבעו ונבעו מגירושיהם של היחיד והנושה, שכן מדובר בתביעות חוב בגין חוב מזונות וחוב בגין מוהר.
לפיכך, כאשר החייב נוהג בחוסר תום לב כגון שאינו מגיש דוח על מצב עסקיו כנדרש או מסתיר את חובו לנושה מסוים, עשוי בית המשפט להיעתר לבקשה להארכת מועד.
שביעית, החובות עצמם אינם באמת שנויים במחלוקת, חרף ניסיונו של היחיד להתכחש להם במסגרת ערעור זה. ודוק, החלטת בית הדין השרעי מיום 4.7.23 לפיה היחיד לא יישא בדמי מזונות החל מיום 1.7.19 ואילך ושתיקתה של ההחלטה ביחס לתקופה הקודמת למועד זה, מלמדת לכשעצמה, כי חבותו של היחיד לשאת במזונות בגין החודשים ינואר ועד יולי 2019 עומדת על כנה, ואין כל שינוי בעניין זה.
אשר לעתירת היחיד לדחות את הכרעותיו של הנאמן בתביעות החוב לגופן- דינה גם היא להידחות.
לפיכך, הערעור נדחה.