מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אציין כי בנוסף לטענה שמדובר בעסקת מימון או פקטורינג לפי תנאיה המסחריים, טוענת המבקשת לקנוניה ומרמה בין מיקי עוז לווגה, במטרה להבריח את הסחורה ולהתגבר על השיעבוד לטובת המבקשת; נטען לחוסר תום לב והכל כמפורט בבקשה ובתגובות לה, טענות המובילות, לשיטת המבקשת, לאכיפת השיעבוד ומינוי כונס נכסים על שימורי הטונה.
...
דומה שלאור מסקנה זו, אין כל מקום למנות את ב"כ המבקשת ככונסת נכסים קבועה, שכן השעבוד לא "תפס" דבר.
כן יש להורות על ביטול הסדר הביניים שגובש ביום 7.11.17 והעברת מלוא התמורה שהצטברה בנאמנות לידי מיקי עוז, וכך אני מורה.
לאור ההשתלשלות כפי שתוארה לעיל; לנוכח העובדה כי היה תלוי ועומד צו איסור דיספוזיציה למשך מספר ימים; לנוכח העובדה כי התקיים דיון בצו הזמני וכן התקיים דיון בתיק העיקרי; מאחר ובתיק זה נשמעו עדויות והוגשו סיכומים ; ולאור התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייבת את המבקשת לשלם למיקי עוז הוצאות משפט בסך של 30,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשית, סבורה אני כי למבקשים אין מעמד להגשת הבקשה לביטול פסק הדין מכוח סעיף 133 לתקסד"א, הקובע כדלקמן : "נתן בית המשפט החלטה לפי צד אחד והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול בתוך שלושים יום מיום שהומצאה לטו ההחלטה, רשאי בית המשפט לבטלה, בתנאים שיראו לו". (הדגשה שלי) כזכור, פסק הדין ניתן בבקשה העיקרית שהגיש סלומון והיא אכיפת השעבודים כנגד המשיבים 2-4 ומינוי כונס נכסים.
...
אין חולק כי התנגדות סלומון נסרקה בטעות תחת הבקשה העיקרית (בקשה מס' 1) ולא בקשה ההצטרפות (בקשה מס' 3, אליה יש גישה לב"כ המבקשים), וניתנה הוראה למזכירות לתקן עניין זה. לטענת המבקשים, המזכירות לא עשתה כן ומשכך החלטתי מיום 9.12.20 לא הובאה לעיונם (כך נטען); הם לא היו מודעים לזכות התשובה שניתנה להם וכן לא להחלטה בדבר בירור בקשת ההצטרפות בעת הדיון.
גם לגופו של עניין לא מצאתי מקום להורות על הצירוף האמור, וראו החלטתי הראשונית מיום 9.12.20 ("אם בכלל") והחלטתי בפסק הדין.
מכל הטעמים הללו הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו סך של 2,000 ₪ לכונס הנכסים כהוצאות הבקשה, וסכום זהה לסולומון, וזאת תוך 30 יום מיום קבלת ההחלטה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך, ומשהתברר לנושים כי לא יהיה די במכירת הדירות ברחוב גוואטמלה לצורך פרעון החובות, הגישו ביום 23.8.2018 חברת נדב אוחיון ועו"ד שיפר (השני "בנאמנות עבור אחרים") בקשה נוספת לבית-המשפט המחוזי בירושלים בעיניינה של שושנת מערב לאכיפת שיעבוד ומינוי כונס-נכסים בנוגע לנכס המכללה (פר"ק 50510-08-18) (להלן ביחד: "הליכי אכיפת השעבודים").
...
עוד אציין כי מסקנה זו מתחזקת מן העובדה כי להבנתי הנאמן צורף כצד להליכי אכיפת השעבודים על-ידי המותבים השונים בבית-המשפט המחוזי בירושלים ויוכל להגיש שם את התנגדויותיו, כך שקולו של הנאמן יישמע בהקשרים אלה, אף אם לא ככונס-נכסים.
לסיכום: מכלל האמור לעיל, אני סבורה כי דין הבקשה למינוי כונס-נכסים להידחות.
סוף דבר מכלל האמור לעיל, שתי הבקשות - הבקשה לעיכוב הליכים והבקשה למינוי כונס-נכסים - נדחות.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה לאכיפת שיעבוד ומינוי כונס נכסים שהוגשה על ידי הבנק, בהסכמת החברה, נטען כי עמד לרשות החברה, ערב הכנוס, מלאי תפוחי אדמה בהקף של 3,086 טון, בשווי של כ-5 מיליון ₪ בבתי קרור שונים.
...
לאחר שבחנתי את כלל הראיות שהוצגו על ידי הצדדים, לרבות העדויות שנשמעו, הגעתי לכלל מסקנה כי המשיבים לא עמדו בנטל להוכיח שמתכונת ההתקשרות בין הצדדים שונתה.
הקביעה בהסכם 2017 כי חוב החברה למשיבה הינו בסכום של 800,000 ₪ מחזקת אף היא את המסקנה כי מטרת הסכם זה הייתה להבטיח תשלום החוב ע"י החברה ולא היה בו כדי לשנות מאופן ההתקשרות בין הצדדים.
לאור כל האמור, לא הוכח בפני כי שונתה מתכונת ההתקשרות כפי שנקבעה בהסכם 2014 שונתה ויש לדחות את טענת המשיבים בעניין זה. סוף דבר אשר על כן, אני נעתרת לבקשה וקובעת כי מלאי התוצרת החקלאית, כמפורט בסעיף 7 לבקשה, לרבות מלאי תוצרת בצל בהיקף של כ-800 טון, הינו מלאי בבעלות החברה ושייך לה. המשיבים יישאו בהוצאות בעלי התפקיד בסך 15,000 ₪ והכנ"ר בסך 7,500 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתוך כך, גם שהות שהוענקה למבקשת על-ידי בית משפט קמא לצורך הפניית בירור טענותיה להליך אזרחי נפרד (במהלכה עוכבו הליכי הכנוס לפרק זמן של 30 ימים) – לא נוצלה על-ידה לשם כך. וכאמור, משלא התקבלה עמדת המבקשת על-ידי בית משפט קמא, הוגשו על-ידה בקשות נוספות בנידון, לרבות בקשה לביטול הצוו לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים; וכן בקשה לעיון מחדש בהחלטה הדוחה את בקשתה לביטול הצוו.
...
למעשה, בית משפט קמא עמד, בעצמו, על טעות אפשרית זו בהחלטתו מיום 13.06.2022 בציינו, כי "ייתכן שהבנתי לא נכונה את כל הקשור בזהות הצדדים באותו הליך המתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. ואולם, אם אין הליך בין הצדדים הרלוונטיים, כי אז נכון שייפתח הליך כזה. מבחינת גולבד (המבקשת – ח' כ'), אין מכך כל מנוס". בראי האמור, ולאחר ששקללתי את כל אלה, באתי לכלל מסקנה כי חרף העובדה שיש משום טעם לפגם בהתמהמהות המבקשת בנקיטת הליך כאמור – לזכותה עומדת אי-הבהירות אשר להליך אליו הופנתה.
מן הטעם הזה סבורני, כי התוצאה הצודקת בנסיבות העניין – עתה משהובהרו פני הדברים – היא לאפשר למבקשת להתנגד לצו לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים, במסגרת הליך נפרד וחדש, שם ידונו טעמי התנגדותה לגופם.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית ומאליה נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה בצידה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו