במסגרת כתב ההגנה כפרה הנתבעת בטענות התובע וטענה, כי קיים השתק עילה בכל הנוגע לתקופה החל משנת 2010 עד לשנת 2015, לאור מחיקת התביעה בת.א. 23049-01-15 והעובדה שהתובע לא ביקש לפצל את סעדיו.
עוד ציינה חברת החשמל, כי מאחר והדרך הציבורית המובילה לחלקת התובע טרם נפרצה, יש להסדיר תחילה עניין זה (ולכל הפחות תואי סופי), שלאורכו תועבר תשתית החשמל או לחילופין, לגרום לשינוי התוכנית, כך שתתאפשר הקמת רשת חשמל עילית.
אמנם, נראה כי בוצעה הסדרה "פרטית", קרי - חלוקת שימושים בין בעלי הזכויות בחלקה, אולם לא היה באותה עת תשריט איחוד וחלוקה מאושר (תצ"ר).
בנגוד לכך, היתה פתוחה בפניו האפשרות לפנות לוועדה המקומית לצורך שינוי תב"ע נקודתית פרטית, גם אם בהשקעה כספית מסוימת, והוא בחר להיתעלם ממנה.
ההיבט העקרוני, בו ניתנת תשובה לשאלה האם ביחס לסיכון מסוים קיימת חובת זהירות מושגית וההיבט הספציפי, בו ניתנת תשובה לשאלה, האם ביחס לניזוק פלוני ונסיבותיו של ארוע מסוים, קיימת חובת זהירות קונקרטית (ע"א 145/80 שלמה ועקנין נגד המועצה המקומית בית שמש, פ"ד לז(1) 113).
...
דין טענות התובע להידחות, ולו רק מטעם זה. שנית, התובע טען, כי עלות צריכת החשמל מהשכן הייתה גבוהה בכ - 600 ₪ לחודש, מעלות צריכת החשמל מחברת החשמל.
אני דוחה, אפוא, את טענות התובע בדבר נזק ממוני שנגרם לו נוכח הצורך בשימוש בקו חשמל מאולתר.
מכל מקום, מאחר והנתבעת לא התרשלה כלפיו, אין התובע זכאי לפיצוי בגין ראש נזק זה.
סיכומו של דבר, מאחר ולא הוכח שהנתבעת התרשלה כלפי התובע, התביעה נדחית.