מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאישור תוכנית פירעון בהליך כינוס נכסים

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכאן, ניתנת הכרעתי בבקשת המנהל המיוחד לאישור תוכנית פרעון, כפי שהועלתה במסגרת הדיון.
בבואו של בית המשפט לידון בבקשה למתן הפטר או לקביעת תנאיו, מסור לבית המשפט שיקול דעת רחב [ראו ע"א 5628/14 סלימאן נ' סלימאן (פורסם במאגרים, 26.09.2016); שלמה לוין ואשר גרוניס, פשיטת רגל (מהדורה שלישית, 2010)], כאשר כל מקרה נבחן לפי נסיבותיו ושיקולים שונים שעל פי הפסיקה יש ליתן להם את הדעת, כגון: גובה החובות, עמדת הנושים ובעל התפקיד, עמדת הכנ"ר, תום לבו של החייב הן ביצירת החובות ובן במסגרת ההליך, נכסי החייב, נסיבות אישיות של החייב כגון מצב בריאותי, יכולת הישתכרות נוכחית ועתידית, יכולת סיוע של בני המשפחה וכדומה.
אני מאשרת את תוכניות הפרעון המוצעות בעיניינם של החייבים והמוסכמת על החייבים, הכנ"ר והמנהל המיוחד, ולפיהן החייב יוסיף לקופת הכנוס סך של 17,500 ₪ בתוך 60 ימים ועוד סך של 27,500 ₪ ב-50 תשלומים חודשיים של 550 ₪ כל אחד, והחייבת תוסיף לקופת הכנוס סך של 17,500 ₪ בתוך 60 ימים ועוד סך של 27,500 ₪ ב-50 תשלומים חודשיים של 550 ₪ כל אחד.
...
במצב עניינים זה אני סבורה כי יהיה בכך חוסר איזון להורות על מכירת ביתם של החייבים לפירעון חובות בני למעלה משלושים שנים, כשלא ניתן להתחקות אחר קרנות החוב והפרשי הריבית לנוכח חלוף הזמן הרב שחלף.
סוף דבר אני מכריזה על החייבים כפושטי רגל.
אני מאשרת את תוכניות הפירעון המוצעות בעניינם של החייבים והמוסכמת על החייבים, הכנ"ר והמנהל המיוחד, ולפיהן החייב יוסיף לקופת הכינוס סך של 17,500 ₪ בתוך 60 ימים ועוד סך של 27,500 ₪ ב-50 תשלומים חודשיים של 550 ₪ כל אחד, והחייבת תוסיף לקופת הכינוס סך של 17,500 ₪ בתוך 60 ימים ועוד סך של 27,500 ₪ ב-50 תשלומים חודשיים של 550 ₪ כל אחד.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

יצוין עוד כי במסגרת הדיון הועלתה מטעם בית המשפט הצעה לגיבוש תכנית פרעון, ובהמשך להצעה זו הגישו הצדדים ביום 11.1.2022 בקשה מוסכמת לאישור תכנית פרעון.
בכל הנוגע למסגרת הנורמאטיבית שבגדרה אנו מצויים, יובאו דבריו הממצים של בית המשפט העליון בע"א 4619/15 עו"ד יניב אינסל - נאמן על נכסי שמואל ינקוביץ נ' שמואל ינקוביץ ואח' (14.8.2017), (להלן: "הילכת ינקוביץ") כדלקמן: "תכליתו של סעיף 96 לפקודה היא הגנה על נושי החייב באמצעות הפקעה, בתנאים מסוימים, של נכסים שהעניק ללא תמורה או בתמורה מופחתת לפני תחילת פשיטת הרגל, וזאת משום שהענקות אלה גורעות ממצבת נכסיו של החייב על חשבון נושיו (ע"א 8147/13 גרנות ונצ'ורס בע"מ נ' גיצלטר, פסקה 20 (8.11.2015) [פורסם בנבו] (להלן: עניין גרנות); ש' לוין וא' גרוניס פשיטת רגל 317 (מהדורה שלישית, 2010; להלן: לוין וגרוניס)) ... ברוח הראציונלים הללו הגדיר המחוקק תקופה שאם במהלכה העניק אדם נכס לאחר, תהא ההענקה בתנאים מסוימים בת ביטול. כך, סעיף 96(א) לפקודה קובע כי אם המעניק הפך פושט רגל לפני שחלפו שנתיים מיום ההענקה, יהא דין ההענקה בטלות; וסעיף 96(ב) קובע כי אם המעניק נעשה פושט רגל בין שנתיים לעשר שנים מיום ההענקה, קרי מהזמן שבו נעשה מעשה פשיטת הרגל שבעטיו ניתן צו הכנוס (לוין וגרוניס, בעמוד 319), תהא ההענקה בטלה – אלא אם כן הוכיחו מקבלי הנכס מכוח ההענקה כי בזמן ההענקה היה המעניק כשר פרעון של כל חובותיו מבלי להזקק לנכס הכלול בהענקה, וכי הנכס עבר לנהנה מיידית ולא בעתיד. בחינת כושר הפרעון נעשית על בסיס חשבונאי עובדתי, וצריך שתהא נסמכת על נתונים אובייקטיביים (ראו: עניין שילר, בפיסקה 22). על הנאמן הנטל הראשוני להוכיח את מהות ההענקה; את מוועדה; את טיבו של הנכס; ואת העובדה שהמעניק הפך פושט רגל בתוך פרק הזמן שצוין לעיל. ואולם משעה שעשה כן, הנטל להוכיח שהמעניק היה כשר פרעון בעת ההענקה, מוטל כאמור על המקבלים מכוחה (עניין שילר, בפיסקה 21; עניין סדן, בפיסקה 10; לוין וגרוניס, בעמוד 325)." במקרה הנידון, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי הנאמן הרים את הנטל המוטל עליו להראות כי המשיב העביר הזכויות בדירה למשיבה וכי עשה כן חודשים ספורים לפני שניתן צו הכנוס לנכסיו, לבקשתו, לה צורף תצהיר המבהיר כי חובותיו מגיעים לסך של 811,500 ₪, וערבויותיו לסך של למעלה מ-10 מיליון ₪, כאשר בשנת 2017 בעיותיו הכלכליות גרמו להתפרקות נישואיו.
אולם בהיתחשב בעובדה שמדובר בדירת בני זוג בה מתגוררות המשיבה ובנותיה, ולצורך ייעול ההליכים וחסכון בהוצאות ובצורך לנקוט בהליכים נוספים לרבות הליכי פירוק שתוף, אני מורה כי היה ותהיה נכונה המשיבה לפדות את זכויות החייב בדירה הרשומה כעת על שמה, ולהפקיד בקופת הכנוס סך נוסף של 400,000 ₪, בתוך אותה תקופת תכנית פרעון שנקבעה לחייב, ייוותרו הזכויות בדירה של המשיבה.
...
לאחר שבחנתי את טענות המשיבה בהודעתה, אין בדעתי להיעתר לבקשתה לארכה נוספת להמצאת מסמכים נוספים.
" אני סבורה שצודק הנאמן כי המשיבה לא הוכיחה כי ויתור המשיבה על: זכויות בעסק שקרס כלכלית והתנהל על הלוואות וחובות; ויתור על זכות במוניטין שלא הוכחו; ויתור על כתוּבה שסכומה לא הוכח; מהווה תמורה סבירה והולמת לחייב שהתחייב בהסכם הגירושין: א. לוותר ללא תמורה על זכויותיו בדירה שבמועד רכישת הזכויות בה הייתה שווה כ-1,220,000 ₪.
סיכום לאור כל האמור לעיל אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל, ויש מקום לבטל הענקת הזכויות של החייב בדירה בהסכם הגירושין למשיבה.
אולם בהתחשב בעובדה שמדובר בדירת בני זוג בה מתגוררות המשיבה ובנותיה, ולצורך ייעול ההליכים וחיסכון בהוצאות ובצורך לנקוט בהליכים נוספים לרבות הליכי פירוק שיתוף, אני מורה כי היה ותהיה נכונה המשיבה לפדות את זכויות החייב בדירה הרשומה כעת על שמה, ולהפקיד בקופת הכינוס סך נוסף של 400,000 ₪, בתוך אותה תקופת תכנית פירעון שנקבעה לחייב, ייוותרו הזכויות בדירה של המשיבה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור תוצאות ההליך, ישולמו הוצאות ההליך ושכר המנהלת המיוחדת, בהתאם להנחיות הכונ"ר. עסקינן בהליך פש"ר החוסה תחת הרפורמה בהליכי פשיטת רגל של חייבים שהנהיג הכונ"ר. הנושים (למעט הנושה מקסימוס קפיטל) לא התייצבו לדיון אף שהובהר להם בצו הכנוס שבית המשפט עשוי להכריע בתוכנית פרעון ו/או ליתן צו הפטר מותנה במעמד הדיון בבקשה העיקרית.
ד.         כל נכס, כספים וזכויות השייכים לחייב מכל מקור שהוא (לרבות כספים בחב' ביטוח, זכויות להחזרי מס וכדומה) ולא דווחו על ידי החייב במהלך הליכי פשיטת הרגל, יועברו לקופת פשיטת הרגל במלואם מיד עם גילויים, בין אם התגלו לאחר אישור תוכנית הפרעון או לאחר סיום ביצועה ואף לאחר קבלת הפטר חלוט.
...
לאחר שקילת כל האמור ולאחר שהחייב אישר את חלקה המכריע של הצעתי והשאיר לשיקול דעת את יתרת ההצעה , אני מאשר מכח סמכותי על פי סעיף 62 לפקודה תוכנית הפירעון בעניינו של החייב, שלפיה החייב יהיה זכאי לקבלת צו הפטר חלוט באם ישלים את קופת הכינוס לסך של 250,000 ₪ .
כמו כן החייב יוסיף לקופת הכינוס עד תום תקופת תכנית הפירעון , את הסך הנוסף של 38,000 ₪ ואולם על מנת לתמרץ את החייב לסיים את הליך הפש"ר במועד מוקדם יותר, גם לתועלת הנושים , אני קובע כי ככל שהחייב ישלים את קופת הכינוס לסך של 212,000 ₪ עד ליום 15.11.2021 , הוא ידרש להוסיף סך נוסף של 18,000 ₪ בלבד (דהיינו החייב ידרש להשלים את קופת הכינוס במקרה כאמור לסך של 230,000 ₪ בלבד) , וככל שהחייב ישלים את קופת הכינוס לסך של 212,000 ₪ עד ליום 15.11.2022 , הוא ידרש להוסיף סך נוסף של 28,000 ₪ בלבד (דהיינו החייב ידרש להשלים את קופת הכינוס במקרה כאמור לסך של 240,000 ₪ בלבד), ולאחר המועד האמור החייב ידרש להשלים את מלוא הסך הנוסף של 38,000 ₪.
מאחר ואין מדובר בדיון ראשון בתיק אני מורה כי פסק הדין הינו פסק דין מותנה אשר ייכנס לתוקפו רק לאחר שב"כ החייב ימציא לתיק בית המשפט בתוך 60 יום מהיום אישורי מסירה המאשרים כי כל נושי החייב המוצהרים בין אם הגישו תביעות חוב ובין אם לאו, קיבלו לידיהם העתק של פסק הדין במסירה אישית או באמצעות דואר רשום, ובמקרה ולא תוגש התנגדות מצד מי מהנושים האמורים בתוך 30 יום ממועד מסירת פסק הדין לידיהם, ייכנס פסק הדין לתוקף ללא דיון נוסף.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לאישור תוכנית פרעון לחייב ודיון בגורל הליך הפש"ר של החייב.
ביום 9.1.23 הגיש הנאמן, בהסכמת החייב, בקשה לאישור תוכנית פרעון, לפיה החייב יוסיף לקופת הכנוס סך של 176,000 ₪, שישולם ב-44 תשלומים (4,000 ₪ כל תשלום), כאשר 3 מהתשלומים הנ"ל הנם בגין חוב הפיגורים.
תכלית ההגנה הנתנת לחייב בהליכי פשיטת רגל נוגעת לחייב שנקלע בתום לב לחובות שאינו מסוגל לפרעם ורק אז "קיים אינטרס חברתי לאפשר לו, בנסיבות מסוימות, לחזור לפעילות כלכלית נורמלית תוך שמיטת חובותיו" (שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל, 24 (מהדורה שנייה, 2000) וכן ע"א 4892/91 אשכנזי נ' כונס הנכסים פד"י מח(1) 45, 55 (1994).
...
החייב ניסה למנוע את זימונה של בתו לעדות בטענות שונות ובסופו של דבר, לאחר שניתנו כנגדה צווי הבאה, היא התייצבה למתן עדות.
מאחר שהחייב לא השכיל לשפר את הצעתו באופן בו יוכלו גם הנושים הרגילים להיפרע ולו מחלק קטן מחובותיהם, אין מנוס מלהורות על ביטול ההליך.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מורה על ביטול ההליך.
בתוך כך, אני מורה על ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ כנגד החייב, שניתן בהליך זה. ניתן היום, כ"ו אדר תשפ"ג, 19 מרץ 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפועל ורק לאחר שבית המשפט התרה בחייב שאם לא יגיש הצעת הסדר, יראה בו כמי שזנח את ההליך ויורה על ביטולו, הגיש החייב מספר הצעות, הרלוואנטית לעניינו והנדונה במסגרת החלטה זו, הנה הצעה להעמיד את קופת הכנוס על סכום של 500,000 ₪, באופן שלסכום הקיים היום בקופה יתוסף סכום של 200,000 ₪ תוך 30 יום מיום אישור התוכנית, והיתרה שתעמוד על סכום של 150,000 ₪ תשולם ב- 60 תשלומים חודשיים של 2,500 ₪.
"השגת מגמות משולבות אלה, תוך איזונן הראוי, מחייב קיום תום לב מלא מצד החייב בבירור מלוא הנתונים המתייחסים הן לנכסיו והן ליכולת הישתכרותו הפוטנציאלית. זהו תום הלב הנידרש בהתנהלות החייב במהלך הליכי כנוס הנכסים בעיניינו. בלא גילוי וחשיפה מלאים של כל הנתונים הקשורים למצבו הכלכלי, לא ניתן להגיע להסדר הוגן של חלוקת נכסי החייב לנושים לצורך פירעון, ולו חלקי, של חובותיו כלפיהם.
אי לכך, ולאור היתנגדות הנושים העקריים להצעת החייב, אני דוחה את הבקשה לאישור תוכנית הפרעון שהוצעה.
...
בעמ' 30 לפרוטוקול, שו' 7-8 היא נשאלה: "ש. בעלך מגלגל מיליונים ובסופו של דבר מאיפה הכסף, את חיית איתו 30 שנה?
אי לכך, ולאור התנגדות הנושים העיקריים להצעת החייב, אני דוחה את הבקשה לאישור תוכנית הפירעון שהוצעה.
לאור כל ההשתלשלות בתיק, אני סבורה כי על החייב לשפר את הצעתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו