רקע – טענות הצדדים והשתלשלות הליך
המשיבה, חברת הוט – מערכת תיקשורת בע"מ (להלן גם: "הוט") וחברת די.בי.אס שירותי לווין (1998), הידועה גם בשמה המסחרי yes (להלן: "חברת "yes; וביחד – "החברות"), הן חברות תיקשורת המספקות שידורי טלויזיה רב ערוצית בתשלום ללקוחותיהם וכן שירותי צפייה נוספים כגון שירותי "וידאו לפי דרישה", המכונה גם כשירות "VOD", בתמורה לדמי תשלום חודשיים קבועים ונוספים בגין שירות זה.
ביום 24.11.2015 הגישו המבקשת, הגב' הילה בן גזית, אשר הייתה לקוחה של המשיבה הוט ומנויה לשירותי ה- VOD של המשיבה, ומר שחר כהן (להלן: "כהן") שהנו לקוח של חברת yes ומנוי לשירותי ה- VOD שלה, בקשה לאישור תובענה ייצוגית (להלן: "בקשת האישור"; המבקשת ומר כהן יכונו יחדיו גם – "המבקשים").
בקשת האישור נשוא הליך זה, נוגעת לאותם תכני צפייה ישירה מהסוג השני, שהנם בעלות כספית נוספת, ועל כן אינם כלולים במחיר המנוי החודשי של שירותי ה- VOD, המשולמים על פי מנגנון תשלום "חודשי ומתחדש".
כך למשל, בשרותי ה- VOD של המשיבה הוט ישנה ספריית תוכן לילדים ונוער או ספריית סרטים איכותיים המכונה "האוזן השלישית", שניתן לרכושן בתמורה ל"דמי מנוי חודשיים המתחדשים אוטומאטית" (תכנים אלו יכונו להלן: "ספריית SVOD").
15.5 המלצה לעניין גמול ושכ"ט – הצדדים המליצו לבית המשפט לקבוע כי הוט תשלם למבקשת גמול בסך כולל של 50,000 ₪ בתוך 45 יום ממועד מתן פסק הדין ושכ"ט עורך דין ב"כ המבקשת בסך כולל של 525,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, אשר ישולם לידי ב"כ המבקשת, כנגד הצגת אישור על פטור מניכוי מס במקור והנפקת חשבונית מס כדין להוט (סעיף 8 להסדר הפשרה).
...
אישור הסדר הפשרה
לאחר שבחנתי את הסדר הפשרה, מצאתי כי ההסדר הוא "ראוי, הוגן וסביר בהתחשב בעניינם של חברי הקבוצה", כנדרש בסעיף 19 לחוק תובענות ייצוגיות, וזאת מהטעמים הבאים:
ההסדר משקף איזון נכון וסביר של סיכויי וסיכוני התביעה – בשלב זה של ההליך, בטרם נבחנה בקשת האישור לגופה, ואף לו ברמה הלכאורית, ומבלי שנשמעו עדויות או עמדות מצד גורמי מדינה אובייקטיבים (דוגמת משרד התקשורת או נציגי הממונה על הגנת הצרכן), קשה לקבוע את התוצאה הסופית של ההליך וסיכויי הצלחת התובענה לטובת הקבוצה.
ההעדר התנגדויות – להסדר הפשרה לא הוגשו התנגדויות מצד הציבור ולא מצד היועץ המשפטי לממשלה – גם בכך יש כדי לתמוך במסקנה שראוי לאשר את הסדר הפשרה.
לנוכח האמור, אני קובעת כי יש לקבל את הסדר הפשרה וליתן לו תוקף של פסק דין.