יצוין כאן, בהקשר למחלוקת בין הצדדים לגבי המועד בו ציינה המשיבה קיומן של שתי שיחות עם המבקש, כי אין חולק שהמשיבה ציינה זאת במפורש כבר בתשובתה לבקשת האישור, כאשר לטענתה הקלטת השיחה הראשונה עם המבקש לא נשמרה מאחר ועסקינן בשיחת היכרות ולא שיחת מכירה (פרו' עמ' 17).
לסוגיה זו של הטעה צרכנית היתייחס בית המשפט העליון ברע"א 3456/13 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' שליידר (2017)):
"נ.הטעה צרכנית היא אפוא הצהרה כוזבת, דהיינו – אמירה שקיים פער בינה לבין המציאות (רע"א 2837/98 ארד נ' בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ, פ"ד נד(1) 600, 607 (2000)), ואשר יש בה כדי להשפיע על בחירותיו של לקוח במהלך עסקיו אל מול ספק או נותן שירות. לעניין זה יוטעם, כי בנגוד להטעיה החוזית המהווה פגם בכריתה ומשכך נוגעת אך למהלך ההיתקשרות בעיסקה, ההטעיה הצרכנית אינה מוגבלת לשלב הטרום-חוזי גרידא (סיני דויטש דיני הגנת הצרכן – הדין המהותי 120 (2012), להלן דויטש, הגנת הצרכן). כן יצוין, כי הדרישה שלפיה על ההטעיה להיתמקד ב'עניין מהותי לעסקה' נובעת, בהקש מן הכלל 'זוטי דברים' הנהוג בדיני העונשין והנזיקין, מן הרצון למנוע תביעות כנגד דברי פירסום ושיווק רבים הכוללים אי אילו 'הגזמות והפרזות' כעניין שבשיגרה, בלא שתהא בהן הטעה של ממש (שם, בעמ' 125)...
רק לאחר שהמשיבה הציגה את השיחה עם המבקש (נספח ה' לתשובה לבקשת האישור), שבה לא נאמר דבר אודות אחוזים כלשהם שהמשיבה משלשלת לכיסה, רק אז החל המבקש לטעון כי הדברים נאמרו לו בשיחה אחרת (סעיף 28 בסיכומיו).סתירת גרסת המבקש בהקשר זה, מעבר לחשיבותה והשלכותיה על אמינות המבקש גם בשאר טענותיו, משליכה על הגיונם הפשוט של הדברים ושומטת את הקרקע תחת ההיגיון שניסה המבקש להציג כיצד הוטעה כביכול.
שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה, ויש אפשרות סבירה שתוכרענה לטובת הקבוצה (סעיף 8(א)(1) לחוק)
כאמור לעיל, הוכחה לכאורה קיומה של עילת הטעה לפי חוק הגנת הצרכן ונראה שדי באמור לעיל להקים תשתית עובדתית וראייתית מספקת לכך שההתרחשות בעיניינו של המבקש ארעה גם בעיניינה של קבוצת לקוחות שקיימת אפשרות סבירה להכרעה לטובתם באופן המקים עילת תביעה ייצוגית ולכן סבור אני כי מיתקיים התנאי המנוי בסעיף 8(א)(1) לחוק תובענות ייצוגיות שלפיו "יש אפשרות סבירה שהשאלות המשותפות יוכרעו בתובענה לטובת הקבוצה".
בשלב זה די בכך שבמסגרת הצגת הנתונים ללקוח וכן במסירת מיסמכי ההיתקשרות לא צויין באופן מפורש שוויה האמתי של העסקה.
וראה גם ברע"א 2047/17 אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ נ' נאור (27.6.17):
"... נפסק כי בית המשפט לא יידחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית בשל קושי להוכיח את זכאותם של חברי הקבוצה לסעד, אלא במקרים שבהם ברור כבר בשלב בקשת האישור כי לא ניתן להתגבר על הקושי האמור באמצעות הכלים שמעמיד סעיף 20 לחוק תובענות ייצוגיות או פיתרונות אחרים שנידונו בפסיקה ..."
כך גם בעניינינו.
...
נוכח כל האמור לעיל, קיים יסוד סביר להניח כי עניינם של חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בתום לב ובדרך הולמת.
סוף דבר
הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מתקבלת ובית המשפט מאשר את התובענה הייצוגית.
המשיבה תשלם למבקש הוצאות הליך זה בסך של 25,000 ₪.