ביום 14.6.07 ביקש התובע מהבנק להנפיק עבורו כתב ערבות בנקאית על סך 5,000 ₪.
בעקבות כניסת כללי העמלות לתוקף, ולאחר שהבנק הודיע ללקוחותיו כי יחולו שינויים בעמלות עקב כך, חויב התובע, החל מיום 14.6.09, בכל שנה, בעמלת מינימום בסך 500 ₪ בגין ערבות בנקאית לתקופה שאינה קצובה שנטל מהבנק, ושעודנה בתוקף.
הסדר הפשרה שנתבקש אישורו (להלן גם: "הסדר הפשרה המקורי" כלל את המתוה הבא: תוך 60 יום מיום אישור הסדר הפשרה הבנק ישיב לכל אחד מחברי הקבוצה ממנו נגבתה עמלת המינימום יותר מפעם אחת, החזר כספי כמפורט בדו"ח בדיקה שערך רו"ח זונטג; חברי קבוצה שאין להם חשבון פעיל בבנק – סכום ההשבה שמגיע להם יועבר לקרן שהוקמה לפי סעיף 27א לחוק תובענות ייצוגיות; הסדרה עתידית – בתוך 12 חודשים ממועד אישור הסדר הפשרה, הבנק ישנה את אופן הגבייה מחברי הקבוצה בהתאם להחלטת האישור ויפעל לשינוי מערכות המיחשוב הבנקאיות כך שגביית עמלת המינימום בהתאם לתעריפון יחיד/ עסק קטן הקיים במקרה של ערבויות לא קצובות בזמן יתאם את החלטת האישור, כלומר, הבנק יגבה עמלת מינימום יחידה ולאחר מכן עמלה שיעורית; ככל שיהיו חיובים לחברי הקבוצה בהתאם לשיטה הישנה ממועד דו"ח הבדיקה (מאי 2020) עד למועד עידכון מערכות הבנק, הם יושבו ללקוחות שחויבו ביותר מעמלת מינימום אחת, בתוך 90 יום ממועד שינוי המערכות.
...
אסכם את הדברים בכך, שאני סבור כי בא הכוח המייצג פועל בנאמנות ובמסירות לטובת הקבוצה, ומיטיב לייצג את האינטרסים שלה.
פרסום הסדר הפשרה להתייחסויות
ברע"א 2458/10 פופיק נ' פזגז בע"מ (5.2.12) קבע השופט גרוניס כי אין מניעה שבית המשפט ידון בבקשה לאישור הסדר פשרה עוד בטרם החלפת התובע המייצג:
"מבלי להביע עמדה לגבי תוכנו של הסדר הפשרה, סבור אני כי אין מניעה לדון בבקשה לאישור ההסדר עוד בטרם הוחלף התובע המייצג בהליך. סעיף 8(ג)(2) לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006, קובע כי בית המשפט רשאי להורות על החלפתו של תובע מייצג במסגרת החלטה על אישור תובענה ייצוגית. זאת, אם נמצא כי מתקיימים התנאים המצדיקים אישור של תובענה ייצוגית, אך התובע המייצג אינו מתאים לנהל את ההליך. כלומר, זהותו של התובע המייצג אינה בעלת משקל מכריע לצורך ההחלטה בדבר אישור תובענה כייצוגית. סבורני, כי הדברים יפים גם בכל הנוגע להליכי אישורו של הסדר פשרה. זאת, בפרט משתוכן הסדר הפשרה מתייחס באופן מפורש לאפשרות החלפתו של התובע, ואף מציע תובע חלופי. לפיכך, אינני רואה מניעה כי בית המשפט המחוזי ידון בבקשה לאישור הסדר הפשרה בטרם יוחלף התובע המייצג" (ההדגשות אינן במקור).
אשר על כן, לאור האמור לעיל, ולאור השלב בו מצוי הדיון בבקשה לאישור הסדר פשרה, איני רואה מניעה לתת החלטה בבקשה לאישור הסדר הפשרה המתוקן עתה, אף בטרם הוחלף התובע המייצג (כמובן שבסופו של יום אישור הסדר הפשרה יהיה בכפוף לכך שיימצא תובע מייצג חלופי), כדלקמן:
לאחר שעיינתי בבקשה המתוקנת לאישור הסדר פשרה ובהסדר הפשרה המתוקן, הגעתי למסקנה כי אין מקום לדחות את הבקשה על הסף.