רקע
המבקשת, הגישה בקשה לאישור תובענה כייצוגית כנגד המשיבה מכח ס' 30א בחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן- "חוק התיקשורת").
המשיבה, מפעילה אתר הכרויות לאקדמאים בשם "אלפא", בתשלום ("האתר"), ואילו המבקשת היא לקוחה של המשיבה, ובמהלך ההרשמה מסרה לראשונה את פרטיה, ובין היתר את כתובת הדוא"ל שלה.
הואיל ורוב רובן של הבקשות לאישור תובענה כייצוגית שמתקבלות מסתיימות בהסדרי פשרה או בהסדרי הסתלקות, קיימת חשיבות רבה לכך שהסדרי הפשרה יגשימו את מטרות ההליך: קידום זכות הגישה לערכאות, אכיפת הדין ויצירת הרתעה מהפרתו, פיצוי לנפגעים וניהול יעיל והוגן של תביעות כאמור בהוראות ס"ק (1)-(4) לסעיף 1 בחוק.
...
יפים בהקשר זה דברים שנכתבו על ידי כב' השופט פרופ' ע' גרוסקופף בפסק הדין בעניין ת"צ (מרכז) 24356-04-10 בלהה הר-עוז נ' כלל בריאות חברה לביטוח בע"מ (22.12.10) בפסקה 18:
"למען הסר ספק יובהר כי אין באישור בקשת ההסתלקות כדי לחוות דעה בשאלות המשפטיות השנויות במחלוקת בין הצדדים. שאלות אלו לא נבחנו בהליך שלפני, ומאחר ומדובר בהסכמה על הסתלקות ולא באישור הסדר פשרה, אין במתן אישור בית המשפט כדי ליצור מניעה כלפי מי מחברי הקבוצה (למעט המבקשת) מלהעלות טענות משפטיות אלו בהליכים משפטיים עתידיים ...".
לסיכום, אני מאשרת את הסתלקות המבקשת מעילת התביעה בגין משלוח הודעות ודברי דואר לאנשים שלא ביקשו זאת.
סבורני כי פרושה בפניי תשתית רחבה מספיק המאפשרת את הערכת הסיכונים והסיכויים, הן ביחס לשאלות העובדתיות והן ביחס לשאלות המשפטיות, באופן המייתר את הצורך במינויו של בודק
[ראה להשוואה : ת"צ (ת"א) 50656-11-13 אליהו שיחור נ' נגב קרמיקה בע"מ (מפי כב' השופט חאלד כבוב; 16.3.17)]
מכל מקום, אין בהסדר הפשרה שאלות שבמומחיות ואינו דורש בדיקה חשבונאית ואילו הערכת הנזק הלא ממוני מסורה דר"כ לשיקול דעתו של ביהמ"ש המתרשם מעדויות שלפניו.
ככל שיסתבר ששיעור המימוש עולה על סך של 250,000 ₪ תהיה המבקשת וב"כ רשאים לעתור לאישור הגמול ושכה"ט עד גבולות הסכום המוסכם שיהיה נתון לשיקול דעת ביהמ"ש.
לסיכום
לאור האמור, ההסתלקות בתנאיה מאושרת וכן מאושר הסדר הפשרה המתוקן, בהתאם למפורט בפסק דין זה.
באי הכוח המייצגים יפקחו על ביצוע הסדר הפשרה.