מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית על הפרת חוק הפיקוח

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות התביעה עליהן נסמכה בקשת האישור הנן הפרות של דיני החוזים (חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג- 1973 וחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א- 1970; הפרת חובה חקוקה בהתאם לסעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], התשכ"ח- 1968, ובפרט הפרת חוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים (ביטוח), התשמ"א- 1981 וחוק חוזה הביטוח, התשמ"א- 1981; רשלנות ועשיית עושר ולא במשפט.
הוריתי איפוא על פירסום ההודעה הראשונה בדבר הגשת הבקשה לאישור הסדר פשרה, לפי סעיף 25(א)(3) לחוק תובענות ייצוגיות, וכן הוריתי לב"כ הצדדים להמציא עותק מהבקשה לאישור הסדר פשרה וכן מהסדר הפשרה ומכתבי הטענות בתיק לידי היועץ המשפטי לממשלה, למפקח על הביטוח ולמנהל בית המשפט, אשר יהיו רשאים להגיש את תגובתם להסדר הפשרה בתוך 45 ימים.
כאמור, סכום התביעה הועמד בבקשת אישור התובענה כייצוגית על סך 6,135,000 ₪ (בערכי קרן).
...
לאור כל האמור לעיל, מצאתי לנכון לפסוק גמול ושכר טרחה, בשיעורים נמוכים מאלו שהומלצו בהסדר הפשרה.
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה אליו הגיעו הצדדים בתובענה הייצוגית ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני מורה על פרסום אודות הסדר הפשרה כמפורט לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(אישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית) לפני בקשה לאישור הסדר פשרה (להלן: "הסדר הפשרה") בין המבקש, עמוס אופיר (להלן: "המבקש") והמשיבה 1, יפנאוטו-חברה ישראלית לרכב בע"מ (להלן: "המשיבה 1") והמשיבה 2, Subaru Corporation (להלן: "המשיבה 2") (המשיבות 1 ו-2 יכונו להלן: המשיבות") (להלן: "הבקשה") במסגרת התובענה הייצוגית שהוגשה בתיק שבכותרת (להלן "התובענה") לפי חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו- 2006 (להלן: "החוק").
" עילות התובענה נגד המשיבות: עילות התביעה כפי שפורטו בבקשת האישור המתוקנת הן הפרת חובה חקוקה ורשלנות לפי פקודת הנזיקין; הטעה וחובת גילוי לפי חוק הגנת הצרכן; הפרת הסכם והטעיה והפרת חובת תום הלב לפי חוק החוזים (חלק כללי) ולפי חוק החוזים תרופות; הפרת הוראות חוק המכר; הפרת צו הפיקוח על מצרכים ושירותים; הפרת חוק רשוי שירותים; ועשיית עושר ולא במשפט.
...
מעבר לכך, אני מורה כי בהתאם להסכמת הצדדים, הסכומים האמורים לעיל כוללים בתוכם כל מס בו יהיו המבקש או בא כוחו חייבים וכי המשיבות תנכנה מהתשלום לב"כ המבקש מס במקור כדין אלא אם בא כוח המבקש ימציא להן פטור מניכוי מס במקור או אישור על ניכוי מס במקור בשיעור מופחת טרם ביצוע התשלומים על ידן, וכי בכל מקרה תשלומי שכר הטרחה יבוצעו כנגד הצגת חשבונית מס כדין.
סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה ונותן לו תוקף של פסק דין.
אני מאשר גמול למבקש ושכר טרחה לבא כוחו כאמור בסעיף 22 לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

העילות הנטענות בבקשת האישור, הן: הפרת הסכם, לפי חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים"); הפרת החובה לנהוג בתום לב, לפי סעיף 39 לחוק החוזים; עשיית עושר ולא במשפט, לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979; הפרת הוראות חוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה הביטוח"); הפרת הוראות חוק הנאמנות, התשל"ט-1979; הטעה לפי סעיף 55 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים (ביטוח), תשמ"א-1981 (להלן: "חוק הפיקוח"); הפרת סעיף 58 לחוק הפיקוח; הפרת תקנות הפיקוח על עסקי ביטוח (איסור גביית תוספת לדמי הביטוח), התשמ"ג-1983 (להלן: "תקנות איסור גביית תוספת"); גזל, תרמית, והפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין").
ככל שהבקשה לאישור הסדר פשרה הוגשה לפני שאושרה התובענה הייצוגית, על בית המשפט להוסיף ולוודא כי התובענה עומדת, לכאורה, בתנאים לאישור תובענה ייצוגית הקבועים בסעיפים 3, 4 ו- 8(א) בחוק וכי סיום ההליך בהסדר פשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין.
בנסיבות העניין, נראה כי יש בהסדר הפשרה כדי להגשים במידה סבירה את מטרות החוק – בכללן מימוש זכות הגישה לבית המשפט, אכיפת הדין, הרתעה מפני הפרת הדין, מתן סעד הולם וניהול יעיל וממצה של תובענות.
...
  סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
המשיבה תשלם למבקשת גמול בסך של של 90,000 ₪, בתוך 30 ימים מהמועד שבו פסק דין זה הפך חלוט; המשיבה תשלם שכר טרחה לב"כ המבקשת בסך של 267,000 ₪ בתוספת מע"מ (בכפוף להצגת אישורי ניהול ספרים וניכוי במקור וכנגד חשבונית מס), כאשר 70% מסכום זה ישולם בתוך 30 ימים מהמועד בו פסק דין זה הפך חלוט, והיתרה (30%) בכפוף להחלטה בדבר השלמת ביצוע התחייבויות המשיבה על פי ההסדר.
בהתאם להוראת סעיף 25(א)(4) בחוק, אני מורה על פרסום הודעה על הסדר פשרה זה בשני עיתונים יומיים בעלי תפוצה רחבה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית מ־23 במאי 2023 מונחת לפניי בקשה, לפי סעיף 18 לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו–2006, לאשר הסדר פשרה.
את התובענה שבקש לאשר הוא ביסס על עילות התביעה של הפרת חוזה, של תאור מטעה על-פי סעיף 55 לחוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים (ביטוח), התשמ"א–1981, ושל הפרת החובה לנהוג בתום לב הקבועה בסעיף 12 ו-39 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג–1973, משום שהמשיבה לא פירשה את הפוליסה כפשוטה.
...
הינֵּה כי-כן בתוך שלושים יום מיום שאאשר את דוח הממונה תשלם המשיבה למבקש את גמולו, ולבאי-כוחו – מחצית משכר הטרחה.
את יתרתו של שכר הטרחה תשלם המשיבה בתוך שלושים יום מיום שידווחו הצדדים כי ההסדר הוגשם.
אני מקבלת את הבקשה, מאשרת את הסדר הפשרה כפוף לאמור בפסק-דין זה ונותנת לו תוקף של פסק-דין.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף טען המבקש כי סעיף 2א(ב)(1) לחוק העישון קובע חובה אקטיבית של המחזיק במקום צבורי לפעול כנגד אדם מעשן; סעיף 2א(ב)(2) מגדיר את החובה לנקוט באמצעים סבירים כדי לעצור את העישון המזיק ולפנות למעשן בדרישה להפסיק; למנוע את העישון מלכתחילה; להתלונן בפני המפקח על הפרת הוראות הדין).
אישור הסדר הפשרה בסעיף 19 לחוק תובענות ייצוגיות נקבע: "(א) בית המשפט לא יאשר הסדר פשרה אלא אם כן מצא, כי ההסדר ראוי, הוגן וסביר בהיתחשב בענינם של חברי הקבוצה, ואם הבקשה לאישור הסדר הפשרה הוגשה לפני שאושרה התובענה הייצוגית גם כי קיימות, לכאורה, שאלות מהותיות של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה וכי סיום ההליך בהסדר פשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות הענין". .
" הקבוצה עליה חל הסדר הפשרה: " כל אדם שהיה בשטחים שבשליטת המשיב ונחשף לעישון בשטח המשיב, וזאת החל מ-7 השנים שקדמו להגשת בקשת האישור ועד למועד אישור הסדר פשרה בעיניין זה." עילות התובענה כפי שפורטו בבקשת האישור: הפרת חובת חקוקה סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; רשלנות והפרת חובת הזהירות לפי סעיפים 35 – 36 לפקודה זו; הפרת החוק למניעת עישון במקומות צבוריים והחשיפה לעישון, התשמ"ג – 1983; הפרת תקנות הגבלת העישון במקומות צבוריים (קביעת שלטים), תשמ"ד – 1984; הפרת תקנות הגבלת העישון במקומות צבוריים (כללים בדבר הכשרת סדרנים ממונים), תשס"ז – 2007; תקנות הגבלת העישון במקומות צבוריים (סדרנים), תשמ"ח – 1988.
...
בשים לב לכל האמור לעיל, מצאתי כי פסיקת גמול ושכר טרחה בשיעורים שנפסקו בתובענות בנושא אכיפת מניעת עישון בבתי החולים שערי צדק, בני ציון, והגליל, בקירוב יפה אף לענייננו.
לפיכך ישלם המשיב למבקש גמול בסך 40,000 ₪ בתוספת מע"מ כנגד הצגת חשבונית ולבא הכוח המייצג סך 120,000 ₪ בתוספת מע"מ תוך 30 ימים .
סוף דבר אני מאשרת את הסדר הפשרה ונותנת לו תוקף של פסק דין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו