מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לאישור הסדר חוב של אפריקה ישראל להשקעות

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפניי בקשה לאישור הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים של חברת "אפריקה ישראל להשקעות בע"מ" (להלן: "הסדר החוב" ו-"החברה", בהתאמה) לפי חלק י' לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "חוק חידלות פרעון") ובהתאם לתקנות החברות (בקשה לפשרה או להסדר), התשס"ב-2002.
סוף דבר הסדר החוב מאושר בזאת על כל תנאיו וסעיפיו, למעט סעיף 8.2 להסדר לעניין סמכותו של המומחה לידון ולהכריע בתביעות החוב של "הנושים האחרים", כהגדרתם בהסדר, וזאת כפי שהובהר והוסכם על הצדדים בדיון מיום 25.11.19.
...
בכך יש לסתום את הגולל על טענה זו. כן נתתי דעתי לטענת המתנגד לפיה אין לשיטתו היתכנות חזרה לחברה, באופן שיסכל את יכולתה לפתוח "דף חדש", מקום בו המשיבים-נתבעים נמנעו משליחת הודעת צד ג' לחברה; אין בידי לקבל טענה זו, משום שלא מן הנמנע שבית המשפט בו נדונה התביעה הייצוגית יחליט להאריך את המועד לשם כך או שיכריע שלאור מחיקת החברה כנתבעת בהליך זה מתאפשרת הגשת הודעת צד ג' כאמור.
נוכח כל האמור אני דוחה את ההתנגדות.
סוף דבר הסדר החוב מאושר בזאת על כל תנאיו וסעיפיו, למעט סעיף 8.2 להסדר לעניין סמכותו של המומחה לדון ולהכריע בתביעות החוב של "הנושים האחרים", כהגדרתם בהסדר, וזאת כפי שהובהר והוסכם על הצדדים בדיון מיום 25.11.19.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו תנ"ג 39471-10-12 יוסף ברוך שטרן, נחמה שטרן, אבירם סביר ורונית סביר נ' אלרן (ד.ד) נדל"ן בע"מ (בהסדר נושים) באמצעות עו"ד ויקטור תשובה כבעל תפקיד, אלרן (ד.ד) השקעות בע"מ (בפרוק), גד דנקנר, דורי דנקנר, דורון זנדר, שרצקי אייל, ערן רייניש, רון לובש, בועז סוקול, רחל תורגמן, קרן אייל קוטליצקי וגדעון קוטלר מספר בקשה:55 לפני כבוד השופט מגן אלטוביה המבקשים: אלרן (ד.ד) נדל"ן בע"מ (בהסדר נושים) באמצעות עו"ד ויקטור תשובה ו – 11 אחרים ע"י בא כח עוה"ד עפר פירט, דני בלנקין, גבריאל ספרן, יעקב שרביט, טל אייל – בוגר ואורי מילשטיין המשיבים: 1. יוסף ברוך שטרן 2. נחמה שטרן 3. אבירם סביר 4. רונית סביר ע"י בא כח עוה"ד איל רז, ירון ובר ואורנה רוסו-בירו פסק דין
הסדר פשרה השקול "למעשה לסכום 0" – מלמד כי ניגוד העניינים לא פג וקיים חשש שאינטרסים זרים לכאורה מעורבים בעיניין, למרות "חילוף המימשל התאגידי". טענת המבקשים, לפיה בית המשפט לא יתערב בשקול הדעת העיסקי לאישור הסדר הפשרה, אינה יכולה להיתקבל ואין להחיל את כלל שיקול הדעת העיסקי, מקום שכבר ניתנה החלטת בית המשפט המאשרת תביעה נגזרת ונוכח "הסדר הפשרה השערורייתי והבלתי מתקבל על הדעת". החלטת בעלי אגרות החוב לקדם הסדר פשרה התקבלו על ידי מי שמחזיקים כ – 65% מכלל זכויות ההצבעה של מחזיקי אגרות החוב.
דהיינו קולם של 35% מהמחזיקים באגרות חוב של החברה, כלל לא נשמע.
יפים לעניין זה , בכל הכבוד, דברים שנקבעו ברע"א 729/17 אפריקה ישראל להשקעות בע"מ נ' אפריקה ישראל להשקעות בע"מ (פורסם באתר בית המשפט העליון) (שם, פסקה 24 לפסק הדין של כבוד השופט נ' סולברג): "מטבע הדברים, התובע הנגזר אינו טורד עצמו בעניינים הקשורים לפעילות השוטפת של החברה; כל מעייניו נתונים – ובצדק – להצלחתה של התביעה הנגזרת. בנסיבות אלו יש טעם בטענת החברה כי התובע הנגזר רואה את מצב הדברים בפריזמה מצומצמת, אינו לוקח בחשבון את מכלול האינטרסים של החברה, ולפיכך עלול, גם בלי כוונת זדון, להסב לה נזק. טובתה של החברה, כמו גם טובתם של בעלי המניות, מחייבות איפוא ליתן את הדעת בעת ניהול התביעה הנגזרת גם על טענותיה של החברה, ככל שהיא סבורה כי אופן ניהול התביעה על-ידי התובע הנגזר פוגע באינטרסים שלה". עוד נקבע (בפיסקה 2 לפסק הדין של כבוד השופט י' עמית): "במישור העקרוני, החשש לקיומו של מתח פוטנציאלי בין מטרותיו של תובע נגזר לבין טובתה של החברה, אינו חשש בעלמא. כפי שתיאר חברי, הפריזמה של החברה והפריזמה של התובע הנגזר – אינן בהכרח זהות. תובע נגזר עשוי להעמיד לנגד עיניו את תוצאות התביעה הנגזרת כתכלית אחת שאין בלתה, שכל האמצעים כשרים להגשמתה. דא עקא, ש"טובת התביעה" ו"טובת החברה" לאו דוקא טובה אחת היא, ויש להישמר מפני מצב בו טובת החברה תסוג מפני טובת התביעה".
...
טענה זו של המשיבים אינה מקובלת עליי, ועם כל הכבוד, בעניין זה אני מצטרף לדברים אלה שנקבעו בתנ"ג 10466-09-12 חברת השקעות דיסקונט בע"מ נ' נוחי דנקנר ואח' (פורסם בתקדין): "בחינת הסכם הפשרה במסגרת סעיף 202 לחוק החברות צריכה להיעשות בהתאם לטובת החברה, ולא על פי שיקולים אחרים, כגון חשיבותו הציבורית של התיק, או האינטרס החברתי בבירור הסוגיה המשפטית שבה הוא עוסק. כפי שכבר צוין, תביעה נגזרת היא תביעה אזרחית למימוש זכויותיה של החברה. תביעה כזו יש לנהל כל עוד היא משרתת את החברה בשמה מנוהלת התביעה, ואין מקום להמשיך בניהולה בניגוד לרצונה ולטובתה של החברה בשם אינטרס אחר, חשוב ככל שיהיה". לבסוף אוסיף, כי לא מצאתי בטענות המשיבים הצדקה להתעקשותם להמשיך ולנהל את התביעה הנגזרת בניגוד לעמדתם של הנאמן ובעלי אגרות החוב.
סוף דבר נוכח כל אלה, יש מקום לאשר את הסדר הפשרה המצורף כנספח 1 לבקשה וכך נקבע.
התביעה הנגזרת, נדחית.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראו בעיניין זה גם רע"א 4024/14 אפריקה ישראל להשקעות בע"מ נ' רפאל כהן (פורסם במאגרים המשפטיים, ביום 26.4.2015) סעיף 22 לפסק הדין: "אכן, מרגע שאושר הסדר החוב הוא מהוה מעשה בי דין בין הצדדים להסדר (וראו גם תקנה 36 לתקנות החברות (בקשה לפשרה או להסדר), תשס"ב-2002 הקובעת כי "פשרה או הסדר שאישר בית המשפט, דינם כדין פסק דין ואולם ניתן לשנותם או לבטלם באישור בית המשפט").
דברים אלו נכונים הן לשלבים הראשונים בתהליך אישור ההסדר, והן לשלבים שלאחר אישורו, ככל שעולות סוגיות שיש בהן כדי להשפיע על ההסדר ועל הזכויות והחובות של הצדדים לו (רע"א 4024/14 אפריקה ישראל להשקעות בע"מ נ' רפאל כהן [פורסם בנבו] (26.4.2015); ע"א 1091/15 רוזנפלד נ' Dolphin Fund Limited [פורסם בנבו] (13.7.2016); פר"ק (מחוזי ת"א) 11478-06-13 אי.די.בי חברה לפיתוח בע"מ נ' כונס הנכסים הרישמי [פורסם בנבו] (29.12.2014)).
...
כלומר, על פניו היה למשיב אינטרס להחריש את אותו כתב התחייבות, ושוכנעתי כאמור כי הוא לא פעל להצגתו בפני הנאמנים או הרוכשת (ראו מסקנותיי העובדתיות בסעיפים 35-45 לעיל).
סוף דבר – הנני מורה כי לכתב ההתחייבות אין כל תוקף משפטי מחייב כלפי הנאמנים או הרוכשת ואלו משוחררים מכל ההתחייבויות הכלולות בו. חתימתו של המשיב על הסכם פינוי דירות ביחס לשתי דירות שרירה ומחייבת לכל דבר ועניין.
המשיב ישיב לכל הצדדים המעורבים את הוצאות התמלול בהן נשאו; המשיב ישלם לנאמנים הוצאות בסך של 15,000 ₪.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 26.4.2015 ניתן פסק הדין בבית המשפט העליון בעירעור על החלטת האישור (רע"א 4024/14) בו נקבע, כי אין לאשר תביעה נגזרת נגד הדירקטורים של אפריקה ישראל להשקעות בע"מ (להלן: "החברה") וכי התביעה הנגזרת נגד הנתבע – מר לב לבייב - תיצטמצם לעילות של תרמית והפרת חובת אמונים שלא בתום לב. ביום 23.2.2018 ובסמוך לדיון הוכחות בתובענה, שנקבע ליום 26.2.2018, הגיש הנתבע בקשה לסילוק על הסף של התביעה (בקשה מס' 143) (להלן: "הבקשה לסילוק על הסף"), בה ביקש להורות על סילוק התביעה על הסף ולחילופין, החלפת התובע הנגזר וב"כ כוחו – עו"ד גלברד.
לטענת הנתבע, עובדות אלו שהוסתרו מבתי המשפט השונים – הן בפני בית המשפט שדן ואישר את הסדר החוב בחודש מרץ 2010, הן בפני בית משפט זה שאישר את התביעה הנגזרת והן בפני בית המשפט העליון שדן בעירעור על ההחלטה בבקשה לאישור התביעה כנגזרת - מעידות על כך שהתובע הנגזר ועו"ד גלברד פעלו בחוסר תום לב ולכן, מקום בו מוכח כי הליך התביעה הנגזרת ננקט על ידי תובע שאינו מתאים או כשיר לכך – יש לסלק את תביעתו על הסף.
...
הגעתי למסקנה זו גם בהתייחס לגופן של כל אחת מהבקשות המבוקשות על ידי התובע הנגזר, כפי שיפורט להלן; גילוי מסמכים – התובע הנגזר מבקש כי בית המשפט יורה על הגשת תצהיר גילוי מסמכים מטעם "מקבלי" המסמכים של רו"ח סלובודיאנסקי.
דעתי שונה ביחס לבקשת התובע הנגזר כי יועבר אליו עותק מה"התחייבות לשיפוי" שניתנה לרו"ח סלובודיאנסקי - משבחר רו"ח סלובודיאנסקי לציין בתצהירו, כי קיימת התחייבות מעין זו, אולם לא צירף לתצהירו עותק הימנה, אני מורה לרו"ח סלובודיאנסקי להביא עותק מאותה התחייבות לדיון שנקבע בבקשה לסילוק על הסף ובמידת הצורך, ב"כ התובע הנגזר יוכל לחקור אותו ביחס אליה בחקירתו הנגדית.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עמד על כך בית המשפט המחוזי בתל אביב (כב' הנשיא א' אורנשטיין), אף שהתייחס להוראת סעיף 350 (ט) לחוק החברות, תשנ"ט – 1999, בפר"ק 30593-09-19 פאוור דיאלינג בע"מ נ' התאטרון הלאומי הבימה בע"מ (29.10.20) (להלן: "עניין תאטרון הבימה") כדלקמן: "ככלל, בית המשפט אינו נוהג לכפות הסדר על הנושים בנגוד לרצונם שעה שלא הושג הרוב הדרוש כקבוע בסעיף 350(ט) לחוק (ראו: דברי כב' השופטת אלשיך בפש"ר 1048/02 מדרשת רופין להשכלה גבוהה נ' המרכז האקדמי רופין עמותה רשומה בפיסקה 17 (פורסם במאגרים המשפטיים, 17.9.02) וכן דברי כב' השופטת לושי-עבודי בפר"ק (ת"א) 44247-06-17 סוהו אילת השקעות בע"מ נ' כונס הנכסים הרישמי תל-אביב, פסקה 60 (פורסם במאגרים המשפטיים, 14.10.18) (להלן: "עניין סוהו"); וכמות שציינתי לא אחת ובין השאר במסגרת פר"ק (ת"א) 23117-06-16 הרמטיק נאמנות (1975) בע"מ נ' אפריקה ישראל להשקעות בע"מ (פורסם במאגרים המשפטיים, 2.9.18)).
ראינו כי בכל הנוגע למציעי הסדר חוב של תאגיד, קובע סעיף 321(א) לחוק, כי רק התאגיד (או חבר בתאגיד) וכן נושה, רשאים להגיש לבית המשפט בקשה להבאת הסדר חוב לאישור בעלי העניין.
...
בנסיבות אלה, אינני מקבל את טענת רוזנברג, לפיה, יש לפסול את הצעת גלובל 2 ואין להביאה בחשבון.
בנסיבות אלה, דומני שאפיון הזרמת כספי הבעלים כהשקעה הונית ולא כהלוואה (חוב), יכול להוביל למסקנה כי יש תחולה להוראות סעיף 322, הואיל וההסדר המוצע מציע לכל הנושים פירעון מלא של כלל החובות, והואיל ומבחינת הדוחות הכספיים של כלל החברות נראה כי על פי המבחן המאזני, עולים נכסי החברות על סך החובות, ומכאן שיש תחולה לסעיף 322 לחוק.
לאור כל האמור לעיל, ניתן לבחון עתה את תוצאות ההצבעה.
הדברים הוכחשו על ידי ב"כ החברות בדיון, ואין צורך להכריע במחלוקת זו, לאור כל האמור לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל ומכל הטעמים שפורטו לעיל, אני מאשר בזאת את הסדר החוב על פי הצעת גלובל, כאמור לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו